Avto.info

Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback

Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru

Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru

Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback

Avtor: Foto: Audi
Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru Audi RS Q3 in RS Q3 Sportback: Vse je pripravljeno, da zasijeta na odru

Vse je pripravljeno, da na odru zasijeta novi RS Q3 (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 8,9–8,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 203–202) in novi RS Q3 Sportback (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 8,9–8,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 204–202). Oba modela imata v svojem segmentu edinstven pogonski koncept, ki je združen z emocionalnim dizajnom in odlično funkcionalnostjo. Srce obeh visokozmogljivih SUV-jev predstavlja legendarni in večkrat nagrajeni 2,5-litrski motor TFSI. Ta skupaj s stalnim štirikolesnim pogonom quattro zagotavlja popoln užitek v vožnji. S serijskim RS-športnim podvozjem sta oba kompaktna športna modela RS Q3** in RS Q3 Sportback** za 10 mm nižja od osnovnih modelov, kar poudarja njun temperamentni značaj.

"S prvo generacijo modela Audi RS Q3** smo osnovali povsem nov segment. Zdaj je ta zgodba o uspehu dobila novo poglavje, saj je RS Q3** na voljo tudi kot SUV-coupé za vse tiste kupce, ki se jim zdi še posebej pomemben dizajn," je povedal Oliver Hoffmann, direktor družbe Audi Sport GmbH. "S tem smo postali glasnik novih trendov in družba Audi Sport GmbH bo lahko izkoristila nove potenciale za rast."

Zrcalo značaja: zunanji dizajn
Novi Audi RS Q3** in novi Audi RS Q3 Sportback** si številne oblikovalske prvine delita z ostalimi modeli RS, hkrati pa se v mnogih detajlih odraža njun individualni značaj. Sprednjemu delu visokozmogljivih kompaktnih modelov daje izrazito športno podobo bleščeče črna mreža hladilnika s tridimenzionalno satasto strukturo. Ta ima v primerjavi z modelom Q3** nižjo lego in je integrirana neposredno v odbijač, ki je zasnovan v slogu modelov RS in ima ob straneh velike odprtine za zajemanje zraka. Markantne, kot bumerang oblikovane obrobe v odbijaču so ekskluzivna posebnost RS Q3**. Geni modelov RS se zrcalijo tudi v ozkih režah nad enodelnim okvirom mreže hladilnika.

S proti zadku vozila padajočo strešno linijo RS Q3 Sportback** v višino meri
45 mm manj kot RS Q3**. Dvigajoča se ramenska linija pri modelu Sportback poteka nižje kot pri modelu Q3 in s tem znižuje tudi optično težišče karoserije. Kolesa so zaradi tega videti še večja, karoserija SUV-coupeja pa deluje še bolj atletsko. Za 10 mm izbočena kolesna ohišja pri obeh avtomobilih poudarjajo širino. Tudi zadek ima izrazito športno zasnovo. Pri tem je RS Q3 Sportback** zaradi nizkega zadnjega stekla in zaradi zadnjega usmernika zraka z bleščeče črnima, za RS specifičnima stranskima podaljškoma na pogled še širši in še bolj dinamičen kot RS Q3**. Padajoča strešna linija se izteka v široka in položna D-stebrička. Pri RS Q3** dolg zadnji usmernik zraka, ki je posebnost modelov RS, poudarja nezadržno željo po gibanju, značilno za visokozmogljivi SUV, in zagotavlja boljši stik s podlago. Nova generacija RS Q3** ima odslej dvodelni izpušni sistem tipa RS s po eno veliko ovalno izpušno cevjo na levi in desni strani. Obe izpušni cevi sta integrirani v odbijač, ki ima z difuzorjem in vodoravno obrobo izrazito športno zasnovo, specifično za modele RS. Kompaktni visokozmogljivi SUV in kompaktni visokozmogljivi SUV-coupé sta serijsko opremljena z LED-žarometi. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti matrične LED-žaromete z zatemnjenimi zaslonkami, ki so posebnost modelov RS.

Edinstven: motor
V novem RS Q3 in novem RS Q3 Sportback je vgrajen zmogljivi 2,5-litrski 5-valjni motor TFSI. Ta pri gibni prostornini 2.480 cm3 razvije moč 294 kW (400 KM) (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,9–8,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 204–202), kar je za dobrih 17 odstotkov več kot pri predhodni generaciji modela RS Q3. Največji navor 480 Nm je na voljo med 1.950 in 5.850 vrt./min. Za pospešek od 0 do 100 km/h RS Q3** in RS Q3 Sportback** potrebujeta le 4,5 sekunde. Končna hitrost je omejena na 250 km/h oz. po želji na 280 km/h. Posebno zaporedje vžigov 1–2–4–5–3 in liho število valjev pomenita, da ima motor povsem svoj ritem delovanja in edinstven zvok. Dvodelni izpušni sistem tipa RS poudarja značilni zvok petvaljnika, v še večji meri pa to zmore opcijski športni izpušni sistem, posebej zasnovan za modele RS. 5-valjni pogonski agregat je sicer že devetič zapored prejel ugledno priznanje za motor leta (nagrada International Engine of the Year). Moč 5-valjnega motorja se serijsko prek 7-stopenjskega menjalnika S tronic prenaša na stalni štirikolesni pogon quattro. Porazdeljevanje navora po posameznih kolesih zagotavlja optimalne krmilne lastnosti – tako z vidika dinamike kot tudi z vidika varnosti.

Športno, dinamično in prilagodljivo: podvozje
Osnovo za vrhunske vozne lastnosti modelov RS Q3** in RS Q3 Sportback** predstavlja dosledno športna nastavitev podvozja. S serijskim RS-športnim podvozjem je karoserija v primerjavi z družino Q3 spuščena za 10 mm. Opcijsko je na voljo RS-športno podvozje plus z uravnavanjem blaženja DCC (Dynamic Chassis Control). Pri tej različici senzorji merijo nihanje karoserije ter med hitro vožnjo skozi ovinke in pri spremembah obremenitve zmanjšujejo prečno nagibanje karoserije. Blažilniki z uravnavanjem, specifičnim za modele RS, se skladno z izmerjenimi vrednostmi prilagajajo pogojem na cestišču in vozni situaciji.

Sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select prilagaja podvozje, dodatno pa na primer tudi pogon quattro, krmilni sistem, menjalnik S tronic, karakteristiko motorja in zvok. Glede na izbrano opremo je mogoče izbirati med petimi ali šestimi voznimi profili: comfort, auto, dynamic, efficiency in individual ali alternativno pri profilu individual med dvema novima profiloma RS1 in RS2, ki sta specifična za modele RS. Voznik lahko oba profila RS individualno nastavi in shrani prek zaslona MMI touch. Za hiter dostop ter preklapljanje med obema novima profiloma RS in nazadnje izbranim voznim profilom je potreben le pritisk na novo tipko "RS MODE", ki je integrirana na volanu. Sistem tako vozniku omogoča, da nastavitve svojega modela RS v kar največji meri prilagodi individualnim željam ter hitro preklopi s poudarjeno športnega profila na profil s poudarkom na udobju.

Modelom RS prilagojeno progresivno krmiljenje tudi med hitro vožnjo skozi ovinke vzbuja občutek tesne povezanosti s cestiščem. Za serijskimi 20-palčnimi ali opcijskimi 21-palčnimi platišči odlične zavorne zmogljivosti zagotavlja novi 6-batni jekleni zavorni sistem tipa RS z notranje hlajenimi naluknjanimi zavornimi koluti dimenzije 375 mm (spredaj) in 310 mm (zadaj, koluti niso naluknjani). Čeljusti so serijsko lakirane v črni, opcijsko pa v rdeči barvi. Zavorne čeljusti opcijskih, popolnoma na novo razvitih keramičnih zavor tipa RS so po želji na voljo v sivi, rdeči ali modri barvi, koluti pa imajo premer 380 mm (spredaj, keramični koluti) in 310 mm (zadaj, jekleni koluti).

Funkcionalna: prostorska zasnova
Izrazito dinamična vožnja in športne zmogljivosti, brez kompromisov združene z visoko mero udobja, značilno za kompaktni SUV – to omogoča dovršena celostna zasnova Audija RS Q3. Visokozmogljiva kompaktna avtomobila sta zasnovana kot standardna 5-sedežnika in kljub izraziti športnosti prepričata tudi z odlično funkcionalnostjo, za kar gre zahvala odlični prilagodljivosti in veliki notranjosti. Zadnjo sedežno klop je serijsko mogoče premikati v vzdolžni smeri, in sicer v razponu 150 mm v RS Q3** in 130 mm v RS Q3 Sportback**, poleg tega je naklon deljivega naslonjala nastavljiv v 7 stopnjah. Prostornina prtljažnika meri 530 litrov, pri podrtih zadnjih sedežnih naslonjalih pa se poveča na 1.525 litrov (Sportback: 1.400 litrov).

Osredotočena na voznika: notranjost
Oblikovna zasnova prostorne notranjosti se zgleduje po atletski zunanjosti modelov RS Q3** in RS Q3 Sportback**. Celotna armaturna plošča je izrazito osredotočena na voznika – upravljalna enota klimatske naprave, sredinska konzola in zaslon MMI touch so za 10 stopinj obrnjeni proti vozniku. Športni usnjeni volan tipa RS z ravnim spodnjim delom in z novo oblikovanima prestavnima tipkama je opremljen z novo tipko "RS MODE", s katero voznik v sistemu za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select lahko preklopi na opcijska vozna profila RS. Pri tem se v Audijevem virtualnem prikazovalniku plus avtomatsko odprejo specifični RS-prikazi. Športni sedeži, oblečeni v črno usnje in alkantaro z vtisnjenim emblemom RS, so serijski. Kdor si želi dodatne mere športnosti, se lahko odloči za športne sedeže tipa RS z integriranimi vzglavniki in prevlekami iz finega napa usnja, prešitega s satastim vzorcem, ki je eden od prepoznavnih znakov modelov RS.

Sinonim za dodatno mero individualnosti sta s privlačnimi barvnimi poudarki dva RS-dizajn paketa v rdeči in modri barvi. Serijski paket ambientne osvetlitve in večbarvni paket linijske/ambientne osvetlitve ponoči v notranjosti modelov RS Q3** in RS Q3 Sportback** poskrbita za prav posebno vzdušje. Zasnova armaturne plošče z zaslonom MMI touch in Audijevim virtualnim prikazovalnikom z RS-dizajnom je optimalno usklajena z novim konceptom upravljanja. MMI navigacija plus, najzmogljivejši sistem v infotainment ponudbi, ima enako raznovrstne funkcije kot v Audijevih velikih modelih.

Vedno v koraku s časom: infotainment in Audi connect
Skupaj z MMI navigacijo plus so v vozilu tudi spletne storitve iz ponudbe Audi connect – s hitrostjo po standardu LTE Advanced, prek fiksno vgrajene SIM-kartice. Med te storitve med drugim spadajo spletne prometne informacije in iskanje posebnih ciljev, ki vodenje do cilja dopolni s fotografijami, odpiralnimi časi in ocenami uporabnikov. V sklopu povezljivostnih funkcij Audijevih vozil modela RS Q3** in RS Q3 Sportback** prejemata in pošiljata informacije o parkirnih mestih ob robu cest, o nevarnih mestih in o omejitvah hitrosti, ki jih prepoznata kamera v vozilu in avtomobilska senzorika.

Pripravljeni na vsako situacijo: asistenčni sistemi
V novem RS Q3** in novem RS Q3 Sportback** je s številnimi serijskimi sistemi poskrbljeno za kar najvišjo mero udobja in varnosti – na primer s parkirnim sistemom plus, opozorilnikom za zapustitev voznega pasu in opozorilnikom za menjavo voznega pasu. V Nemčiji so del serijske opreme tudi Audi pre sense front in zaščitni ukrepi sistema Audi pre sense basic. Posebnost med opcijskimi sistemi je prilagodljiva vozna asistenca. Ta vozniku pomaga pri vzdolžnem in prečnem vodenju vozila. Pri parkiranju in manevriranju so mu v pomoč najsodobnejši sistemi, kot so kamere za okolico. Te na zaslonu MMI prikazujejo neposredno okolico avtomobila, pri čemer lahko voznik izbira med več perspektivami. Če želi voznik na primer zapeljati vzvratno z dovoza, ga asistenca za prečni promet zadaj opozori na bližajoča se vozila, ki jih sistem prepozna kot kritična.

Novi RS Q3** in novi RS Q3 Sportback** sta pri trgovcih v Nemčiji in drugih evropskih državah na voljo od konca leta 2019.

Podatki: Audi RS Q3 in Audi RS Q3 Sportback

Zunanji dizajn
Visokozmogljiva kompaktna modela: SUV in SUV-coupé družbe Audi Sport GmbH, njun zunanji dizajn je specifičen za modele RS
- RS Q3: dolžina 4.506 mm, širina 1.851 mm, višina 1.602 mm
- RS Q3 Sportback: dolžina 4.507 mm, širina 1.851 mm, višina 1.557 mm

Poudarjena širina: za 10 mm izbočena kolesna ohišja
- Bleščeče črna mreža hladilnika s tridimenzionalno satasto strukturo ima nižjo lego kot pri modelu Audi Q3
- Aluminijasta platišča v velikosti 20 in 21 palcev
- Usmernik zraka tipa RS nad zadnjim steklom in zadnji odbijač z difuzorjem
- Izpušni sistem tipa RS s po eno ovalno izpušno cevjo na vsaki strani
- LED-žarometi serijsko, opcijsko so na voljo matrični LED-žarometi z zatemnjenimi zaslonkami, ki so posebnost modelov RS

Motor in prenos moči
- Legendarna moč petvaljnika: 2,5-litrski motor TFSI z 294 kW (400 KM) in 480 Nm
- Posebno zaporedje vžigov 1–2–4–5–3 za edinstven zvok motorja
- Sodobna klasika: od 2010 devetkrat zapored motor leta (nagrada International Engine of the Year)
- Za 17 odstotkov večja moč kljub nespremenjeni gibni prostornini 2.480 cm3
- Pospešek od 0 do 100 km/h v pičlih 4,5 sekunde
- Najvišja hitrost 280 km/h (opcijsko)
- 7-stopenjski menjalnik S tronic s hitrimi prestavnimi časi
- Stalni štirikolesni pogon quattro

Podvozje
- McPhersonova sprednja prema in zadnja prema s štirivodilno zasnovo
- Prilagodljive vozne lastnosti s sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select
- Nova vozna profila RS1 in RS2 je mogoče individualno prilagoditi in shraniti prek zaslona MMI touch – hiter dostop s tipko "RS MODE" na volanu
- Serijsko za 10 mm spuščena karoserija z RS-športnim podvozjem
- Opcijsko: RS-športno podvozje plus z uravnavanjem blaženja DCC (Dynamic Chassis Control)
- Natančno in neposredno: modelom RS prilagojeno progresivno krmiljenje
- Vzdržljiv: novo razviti keramični zavorni sistem tipa RS z barvnimi zavornimi čeljustmi ter keramičnimi zavornimi koluti s premerom 380 mm spredaj in jeklenimi zavornimi koluti s premerom 310 mm zadaj

Karoserija
- Čvrsta in varna: visokotehnološka jekla v karoseriji tvorijo hrbtenico potniške celice
- Odlična zvočna izolacija in aeroakustika
- Količnik zračnega upora: 0,35 (Sportback: 0,37)
- Masa praznega vozila: 1.715 kg (Sportback: 1.700 kg)

Notranjost, barve in materiali
- Izrazito vodoravne linije in jasna osredotočenost na voznika
- Specifični RS-elementi za večjo športnost, združeno z maksimalnim udobjem
- Raven spodnji del: športni usnjeni volan tipa RS z novo oblikovanima prestavnima tipkama
- Športni sedeži z vtisnjenim emblemom RS, opcijsko športni sedeži tipa RS z integriranimi vzglavniki in prešitim satastim vzorcem kot prepoznavnim znakom modelov RS
- Barvni poudarki: RS-dizajn paketa v rdeči in modri barvi
- Paket linijske/ambientne osvetlitve za različne barvne učinke v temi, izbirati je mogoče med 30 barvami
- Prtljažnik s prostornino od 530 do 1.525 litrov (Sportback: 1.400 litrov)

Upravljanje, infotainment in asistenčni sistemi
- Popolnoma digitalen: zaslon MMI touch (od 8,8- do 10,1-palčni) in Audijev virtualni prikazovalnik (10,25-palčni) s specifičnim RS-dizajnom sta optimalno usklajena z novim konceptom upravljanja
- Opcijsko: Audijev virtualni prikazovalnik plus (12,3-palčni) z lastnimi RS-prikazi, kot so npr. prestavni opozorilnik, tlak v pnevmatikah, navor, moč, časi krogov, G-sile in meritve pospeškov
- Popolna povezljivost: MMI navigacija plus in storitve iz ponudbe Audi connect
- Dostopna točka za WLAN za prenosne naprave sopotnikov
- Vrhunski užitek ob poslušanju glasbe: avdiosistem Bang & Olufsen Premium Sound System z virtualnim 3D-zvokom
- Številni asistenčni sistemi za več varnosti in še več udobja, med drugim prilagodljiva asistenca za vožnjo
- Varnostni sistemi Audi pre sense basic, Audi pre sense front, parkirni sistem plus, opozorilnik za zapustitev voznega pasu in opozorilnik za menjavo voznega pasu so v Nemčiji na voljo serijsko

Podatki o porabi za omenjene modele (Poraba goriva in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbranih pnevmatik/platišč.)

- Audi RS Q3
Poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,9–8,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 203–202
- Audi RS Q3 Sportback
Poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 8,9–8,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 204–202
- Audi Q3
Poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 7,6–4,7; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 174–123
- Audi Q3 Sportback
Poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 7,7–4,7; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 174–123

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.