Avto.info

Adria drift series: višje, hitreje, močneje!

Adria drift series se po sezoni premora vrača

Adria drift series: višje, hitreje, močneje!: Adria drift series se po sezoni premora vrača

Adria drift series: višje, hitreje, močneje!

Avtor: Foto: Adria drift series

Drift scena v regiji gre znova stopničko višje. Po letu premora se namreč vrača Adria Drift Series, največji in najmočnejši drifterski spektakel, doma v tem delu Evrope. To pomeni tudi povratek približno 50 voznikov iz 8 držav, ki bodo letos divji ples z avtomobili pod okriljem tega tekmovanja uprizorili v Sloveniji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Izredno smo veseli, da se na koledar vrača Meka slovenskega drifta – Blagomix Logatec, kjer bo že v nedeljo, 19. maja, izpeljan Kick Off oziroma otvoritvena dirka 4. sezone. Organizatorji obljubljajo izjemno atraktivno postavitev steze, na kateri bo do izraza prišla moč dirkalnikov. Ta bo letos v povprečju presegala 450 konjskih moči, najmočnejši pa bodo pod motornim pokrovom skrivali tudi preko 700 'konjev.'

Showdown, kot je uradno ime druge dirke sezone, je na sporedu 30. junija v Čakovcu. Hrvaški asi bodo zmago zagotovo želeli zadržati doma, dobro priložnost za ta dosežek pa ima kar nekaj voznikov, saj lepo število najbolj norih avtomobilov na štartni listi vozi prav pod hrvaško zastavo. Podobna napoved velja za madžarski Tököl, ki bo 22. septembra na tamkajšnjem letališču gostil 3. rundo - Dangerzone. V zadnji sezoni so na isti lokaciji vse položaje na stopničkah zavzeli domači dirkači, a letos prihajajo še močnejši in v še večjem številu tudi slovenski mojstri volana, prav tako avstrijski. Naši severni sosedi letos seriji prispevajo tudi edini voznici nežnejšega spola. Nikakor seveda ne gre odpisati niti voznikov iz ostalih držav, saj so se številni med njimi že dokazali na tekmovanjih najvišjega ranga širom Evrope. Zelo zanimivo bo spremljati tudi boj za naziv novinca sezone, kar nekaj mladih fantov, predvsem iz Slovenije, namreč letos iz nižjega ranga tekmovanj prestopa v Adria Drift serijo.

Že tradicionalno se bo sezona zaključila na Racelandu v Krškem, kjer bo 5. oktobra na sporedu vedno nabito poln Night Strike oziroma nočna dirka v soju reflektorjev in žarometov. Vse kaže, da se bo tudi letos prvenstvo odločalo prav tu. Adrenalina, akcije in dima izpod koles torej nikakor ne bo manjkalo, kot tudi ne spremljevalnega programa. Gledalci bomo tako lahko uživali še v tekmovanju in razstavi predelanih vozil, v družbi hostes, ob hrani in pijači, si ogledali razstavne prostore, obložene z najnovejšimi in najboljšimi proizvodi in storitvami s področja avtomobilizma (in širše) ter seveda prisedli v drift taxi za nepozabno izkušnjo »na počez« na sovoznikovem sedežu. 

Adria Drift Series je definitivno nazaj in letos bo še hitrejša, še močnejša in še bolj spektakularna. Za podrobnejše informacije obiščite adriadriftseries.com in sledite seriji na socialnih omrežjih, najpomembneje pa je, da si zabeležite datum in se torej vidimo 19. maja v Logatcu!

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov