Avto.info

Zmogljiv in učinkovit

Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI

Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI

Zmogljiv in učinkovit

Avtor: Foto: Audi
Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI Zmogljiv in učinkovit: Audi predstavlja novo generacijo modela SQ5 TDI

Še drznejši, še bolj zmogljiv, še učinkovitejši: izpopolnjeni Audi SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) ima zdaj še bolj suvereno podobo. Trilitrski dizelski motor V6 z 251 kW (341 KM) moč razvije harmonično in energično. Še drznejši dizajn poudarja mogočni značaj tega zmogljivega SUV-ja. Za novi vrhunski model serije Q5** so opcijsko na voljo zadnje luči v novi digitalni OLED-tehnologiji. Model SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) je uspešnica. Jeseni 2012 je že v prvi generaciji začrtal svojo zgodbo o uspehu – kot prvi Audijev model S je bil opremljen z dizelskim motorjem.

Na najnovejši razvojni stopnji ima trilitrski motor V6 moč 251 kW (341 KM) in navor 700 Nm**. Stalno je na voljo široko območje števila vrtljajev, od 1.750 do 3.250 1/min. Agregat 3.0 TDI** moč razvije prej in bolj energično. S tem motorjem novi vrhunski model serije Q5 (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) od 0 do 100 km/h pospeši v 5,1 sekunde; največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. Zvočni izvajalnik v izpušnem sistemu, kakršnega je imel že prvi SQ5 TDI**, daje zvoku motorja V6 dodaten zven in polnost.

Trilitrski motor TDI s številnimi novostmi – zdaj še močnejši in učinkovitejši
Motor V6 3.0 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombi­ni­rana*: 185) je bil izpopolnjen v številnih podrobnostih. Bati zdaj niso več izdelani iz aluminija, temveč iz kovanega jekla – novi material poskrbi, da so toplotne izgube manjše. Zaradi večje trdnosti v primerjavi z aluminijastimi bati masa novih batov ni nič večja. Stopničasta vdolbina v batu omogoča učinkovitejše in hitrejše zgorevanje. Magnetni ventili za vbrizgavanje goriva ves čas delujejo izjemno natančno, saj je zapiranje igel uravnavano z novim piezo senzorjem. Ventili lahko v enem delovnem taktu opravijo do osem vbrizgov, pri čemer je mogoče količine vbrizgov še natančneje stopenjsko odmerjati. Največji vbrizgalni tlak znaša 2.500 barov.

Kar zadeva sistem hlajenja polnilnega zraka, je Audi tukaj prešel z zračno hlajenega hladilnika zraka v odbijaču na posredno tekočinsko hlajenje zraka med obema vrstama valjev. Skrajšani dovodi sesalnega zraka omogočajo hitrejšo vzpostavitev polnilnega tlaka. Posredni hladilnik polnilnega zraka je zmogljivejši in je z njim mogoče v hladnem vremenu že kmalu po zagonu motorja vsesani zrak celo ogreti ter tako hitreje doseči idealne temperature zgorevanja. Prednost pri tem je, da prečiščevanje izpušnih plinov začne učinkovati hitreje. V turbopolnilniku se zdaj vrti manjše in lažje kolo kompresorja, ki še posebno hitro doseže visoko število vrtljajev, kar je pomemben dejavnik za spontan in visok porast navora motorja. Izpušni zbiralnik je zdaj bolje izoliran. Po hladnem zagonu izpušni plini tudi na ta način hitreje dosežejo najprimernejšo temperaturo.

MHEV in EAV: še večja učinkovitost in spontanost
Motor 3.0 TDI** se ponaša z dvema tehnologijama, zaradi katerih se zmanjša poraba goriva in izboljša odzivnost motorja. 48-voltni blagi hibridni sistem (MHEV) ima integriran jermenski zagonski alternator, litij-ionsko baterijo kot vmesni zbiralnik in 48/12-voltni napetostni pretvornik. Ko avto zavira, sistem MHEV regenerira do 8 kW moči. SUV** lahko do 40 sekund jadra z izključenim motorjem – nato močni jermenski zagonski alternator udobno spet zažene motor. Sistem MHEV lahko porabo goriva zmanjša za do 0,7 litra na 100 kilometrov. Drugi tehnološki modul je električno gnani kompresor. Ta vedno pomaga takrat, kadar izpušni plini še ne zagotavljajo dovolj energije za pogon turbopolnilnika. Kompakten elektromotor, ki tudi uporablja prav tako kompaktno 48-voltno električno omrežje, kolo električno gnanega kompresorja v pribl. 300 milisekundah pospeši na 65.000 vrtljajev. Električno gnani kompresor je zdaj uporabljen pogosteje in v večjem območju krmilnega polja motorja. S tem pripomore k bolj spontani odzivnosti motorja pri speljevanju in pospeševanju iz nizkih vrtljajev. Ta učinek se še poveča zaradi izpopolnjene uigranosti električno gnanega kompresorja, blagega hibridnega sistema, turbopolnilnika, samega motorja in menjalnika tiptronic.

Hkratno delovanje dveh katalizatorjev SCR: naknadna obdelava izpušnih plinov
Pri naknadni obdelavi izpušnih plinov Audi stavi na tehnologijo twindosing, pri kateri hkrati delujeta dva katalizatorja SCR. Prvi je nameščen neposredno za zbiralnikom v izpušnem vodu in obenem deluje tudi kot filter za trdne delce; drugi pa je bolj oddaljen od motorja – nameščen je v dnu vozila. Oba katalizatorja se pri delovanju med seboj dopolnjujeta, saj pokrivata različne delovne situacije in različna temperaturna območja izpušnega plina. Katalizatorja SCR se napaja­ta iz 24-litrskega rezervoarja z raztopino sečnine AdBlue. Zaradi tehnologije twindosing model SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) nedvomno izpolnjuje določila izpušnega standarda Euro 6d ISC-FCM AP, ki zahteva veliko zmanj­šanje emisije NOx tudi na testu vožnje v realnih pogojih, v vsakodnevnem cestnem prometu.

Hiter in udoben prenos moči: 8-stopenjski menjalnik tiptronic
Prenos moči poteka prek 8-stopenjskega menjalnika tiptronic, ki preklaplja hitro in udobno, z vidika strategije prestavljanja pa je bil prilagojen spremenjenemu motorju. Kadar SQ5 TDI** jadra z izključenim motorjem, se odpre sklopka v osrednjem gonilu in prekine prenos moči. Med običajno vožnjo stalni štirikolesni pogon quattro razporeja navor med sprednjo in zadnjo premo v razmerju 40:60. Če pride do zdrsavanja, se večji del navora prenese na premo z boljšo vlečno silo – tako se lahko na sprednjo premo prenese do 70 odstotkov oziroma na zadnjo premo do 85 odstotkov moči. Porazdeljevanje navora po posameznih kolesih izboljšuje krmilne lastno­sti z majhnimi posegi v zaviranje na razbremenjenih kolesih na notranji strani ovinka.

Športni diferencial: več navora, brez podkrmiljenja, večja dinamika
Audi nudi opcijski športni diferencial na zadnji premi: pri športni vožnji aktivno uravnava poraz­del­jevanje navora med kolesoma. Kolesu, ki je v ovinku na zunanji strani in ima boljši oprijem, dodeli več navora – avto je zaradi tega tako rekoč potisnjen v ovinek in podkrmiljenje je manjše. Tudi pri pospeševanju iz ozkih zavojev se več navora prenese na zunanje kolo v ovinku, kar pripo­more k še boljši dinamiki.

Suverena natančnost: podvozje
Podvozje Audija SQ5 TDI** je več kot doraslo zmogljivosti močnega dizelskega pogona. Petvodilne konstrukcije obes usmerjajo vsako izmed štirih koles. Pri športnem S-podvozju z uravnavanjem blaženja je karoserija v primerjavi z modelom Q5 spuščena za 30 milimetrov. Podvozje prepriča s posebno širokim razponom med udobjem in dinamiko.

Skupaj z opcijskim športnim diferencialom, motorjem, volanom in menjalnikom tiptronic so tudi uravnavani blažilniki vključeni v serijski sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select. Vozniku omogoča, da karakteristike teh sistemov upravlja v šestih profilih: auto, comfort, efficiency, dynamic, offroad, individual. Sedmi profil, allroad, je na voljo, če je avto opremljen z opcijskim zračnim vzmetenjem adaptive air suspension z nastavitvijo, specifično za S-modele – to zračno vzmetenje višino lege karoserije petstopenjsko prilagodi trenutni vozni situaciji. Še en opcijski element je dinamično krmiljenje, ki prestavna razmerja prek aktivnega gonila spreminja glede na hitrost in kot zasuka volana – neposredno-agilno pri nizki hitrosti, posredno-sproščeno na avtocesti.

Prenovljeni Audi SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) je serijsko opremljen z 20-palčnimi aluminijastimi platišči s pnevmatikami velikosti 255/45, lahko pa se odločite za 21-palčna platišča iz Audijeve ponudbe ali ponudbe dobavitelja Audi Sport GmbH. Na sprednji premi so nameščene 6-batne aluminijaste zavorne čeljusti iz aluminija in zavorni koluti s premerom 375 milimetrov. Črne ali po želji rdeče lakirane zavorne čeljusti krasi logotip S.

Novi poudarki: dizajn zunanjosti
Prenovljeni Audi SQ5 TDI** mogočno stoji na cesti, zaradi markantnih detajlov pa deluje še bolj robustno. Navpične obrobe dajejo velikim stranskim odprtinam za zajemanje zraka na sprednjem odbijaču posebno strukturo. V osemkotnem enodelnem okviru mreže hladilnika, specifičnem za S-modele, filigransko izdelane prečke med seboj povezujejo veliko osemkotno satovje. Tako kot obrobe odprtin za zajemanje zraka so tudi te aluminijaste. Audi serijsko vgrajuje LED-žaromete, opcijsko so na voljo matrični LED-žarometi z avtomatskimi dolgimi lučmi in dinamičnimi smerniki. Na zadku je v spodnji del odbijača integrirana obroba iz matiranega aluminija, pod njo so nameščeni difuzor in štiri kromirane ovalne obrobe izpušnih cevi. Na izbiro je devet zunanjih barv, opcijski paket črnih elementov pa poskrbi za dodatne individualne poudarke.

Najnovejša svetlobna tehnologija: digitalne zadnje OLED-luči
Za zadnje luči vrhunskega modela Q5** Audi opcijsko nudi novo digitalno OLED-tehnologijo. Zadnja OLED-luč je razdeljena na tri ploščice s po šestimi segmenti. Kupci lahko ob naročilu izbirajo med tremi svetlobnimi grafikami zadnjih luči s posebnimi svetlobnimi animacijami Coming/Leaving Home. Spet drugačna svetlobna grafika se prikaže ob aktivaciji sistema Audi drive select v načinu dynamic. Zadnja OLED-luč ima tudi funkcijo senzorjev približevanja, pri kateri se vsi segmenti aktivirajo, če se kakšen udeleženec v prometu približa mirujočemu Audiju SQ5** od zadaj na manj kot dva metra. Ponudbo digitalnih zadnjih OLED-luči dopolnjuje dinamični smernik.

Športno črna in siva: notranjost
Notranjost modela SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) je zasnovana v črnih ali temno sivih tonih, osvetljene aluminijaste vstopne letve krasijo napisi S. Za električno nastavljive športne sedeže z vtisnjenim logotipom S je na voljo troje prevlek. Serijska je kombinacija usnje/umetno usnje, opcijska je kombinacija usnja in materiala Dinamica z vtisnjeno črko S. Novi material iz mikrovlaken Dinamica je sestavljen pretežno iz reciklirane umetne mase in je zamenjal alkantaro. Druga opcijska različica je fino napa usnje s prešitim karo vzorcem v magmatsko rdeči barvi. Kontrastni šivi krasijo sedeže in volan, po želji sta na voljo masažna funkcija s tremi programi in prezračevanje sedežev. Pri dekorativnih elementih je krtačeni aluminij serijski, alternativi sta karbon v dveh izvedbah in klavirski lak. Zadnja sedežna klop je v izvedbi plus vzdolžno pomična in ima nastavljiv naklon naslonjal. Osnovna prostornina prtljažnika znaša 520 litrov, ob podrtih naslonjalih zadnjih sedežev se poveča na 1.520 litrov. Električni pokrov prtljažnika, zaščita spodnjega roba prtljažnika iz legi­ranega jekla in aluminijaste strešne letve so serijski. Športni SUV lahko vleče prikolico z maso do 2,4 tone (prikolica z zavorami, vzpon do 12 %).

Sistem upravljanja, infotainment in Audi connect
Zaslon MMI touch z 10,1-palčno diagonalo, osrednji element modularne infotainment plat­for­me MIB 3, je nameščen v sredini armaturne plošče ter služi kot vhodna in hkrati prikazovalna naprava. Dodatna nivoja upravljanja sta naravnoglasovno upravljanje in večfunkcijski volan. 12,3-palčni zaslon ima tri različne grafične prikaze: dynamic, sport in classic. V Audiju lahko vozilo po želji opremijo tudi s projicirnim sistemom zaslona. Če avto uporablja več voznikov, si lahko svoje individualne nastavitve shranijo v do šest indivi­du­alnih profilov. Storitve Car-to-X iz paketa Audi connect pomagajo pri iskanju prostih parkirnih mest ob robu ceste ter opozarjajo na nevarnosti, kot sta poledica in megla, na cesti pred voznikom. Aplikacija myAudi avto poveže s pametnim telefonom uporabnika. Audijev predal za telefon povezuje pametne telefone z avtomobilsko anteno in jih lahko tudi indukcijsko polni. Izjemen prostorski zvočni učinek zagotavlja opcijski avdiosistem Bang & Olufsen Premium Sound System s 3D-zvokom. Hibridni radio, ki glede na zmožnost sprejema samodejno preklaplja med FM, DAB in spletnim pretakanjem, vam omogoča poslušanje najljubših radijskih postaj povsod, kjer imate mobilni prenos podatkov.

Udobni in natančni: asistenčni sistemi
SQ5 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 7,0; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 185) je opremljen z vsemi asistenčnimi sistemi modela Q5**. Asistenca za zavijanje levo, asistenca za ovire in opozorilo ob izstopanju prispevajo k večji varnosti. Prilagodljiva asistenca za vožnjo lahko na dolgih razdaljah vozniku v veliki meri olajša pospeševanje, zaviranje in ohranjanje smeri. Prediktivna asistenca za učinkovitost mu pomaga voziti preudarneje in tako varčevati z gorivom. Prenovljeni Audi SQ5 TDI** proizvajajo v mehiški tovarni v kraju San José Chiapa ter bo pri trgov­cih v Nemčiji in drugih evropskih državah na voljo v prvem četrtletju leta 2021. Cena osnovnega modela znaša 68.137,82 EUR (za nemški trg, vklj. s 16-odstotnim DDV).

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.