Avto.info

Euro NCAP

CUPRA Born je dobil najvišjo oceno varnosti

Euro NCAP: CUPRA Born je dobil najvišjo oceno varnosti

Euro NCAP

Avtor: Foto: SEAT & Euro NCAP
Euro NCAP: CUPRA Born je dobil najvišjo oceno varnosti

CUPRA Born, prvi 100-odstotno električni model znamke, ki se ponaša z emocionalnim dizajnom in takojšnjo zmogljivostjo, nadaljuje serijo odličnih rezultatov znamke na varnostnih testih Euro NCAP, saj je bila ocenjen s 5 zvezdicami. To je za model CUPRA Born pomemben rezultat, saj se z njim zdaj pridružuje "petzvezdičnima" modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, kar je dodatna potrditev, da znamka proizvaja vozila, ki združujejo sodobno zmogljivost in največjo možno varnost. Vendar tokrat v 100-odstotno električnem modelu.

"CUPRA si prizadeva ne le za to, da bi v svet električnih vozil prinesla čustva, tem­več tudi za doseganje najvišjih varnostnih standardov na trgu," je dejal dr. Werner Tietz, izvršni podpredsednik za raziskave in razvoj pri znamki CUPRA. "To smo že dokazali z modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, zdaj pa je našo zaveza­nost varnosti potrdila še ocena 5 zvezdic za model CUPRA Born."

Širok nabor varnostnih sistemov
Doseženi rezultat modela CUPRA Born je bil mogoč zaradi širokega nabora varnost­nih sistemov. Med njimi so avtomatsko zaviranje v sili, prepoznavanje prometnih znakov, asistenca za vožnjo (Travel Assist), asistenca za luči (Light Assist) in asistenca za pri­pra­vo vozila na trčenje (Pre-Crash Assist). Omeniti velja še sedem varnostnih blazin, vklj. s serijsko sprednjo sredinsko varnostno blazino, sistem Front Assist z zaznava­njem vozil, pešcev in kolesarjev, sistema Emergency Steering Assist in Junction Assist, asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist in sistem klica v sili – in dobili boste eno najvarnejših vozil na svetu, kar potrjujejo tudi najnovejše, poostre­ne preizkusne metode Euro NCAP. Sistem Front Assist poleg zaznavanja vozil, pešcev in kolesarjev vključuje tudi Emergency Steering Assist in Junction Assist. Med posegom sistema Front Assist, potem ko voznik zasuče volan, da bi se izognil oviri, sistem Emergency Steering Assist načrtno korigira zasuk volana in zavira ter tako pomaga najti optimalno pot za izhod iz situacije.

CUPRA Born: med najvarnejšimi avtomobili na trgu
Rezultati, ki jih je CUPRA Born dosegel v posameznih testnih kategorijah, so pokazali, kako je razpon sistemov pripomogel k njegovi končni oceni: za zaščito odraslih potnikov je prejel oceno 93 %, za zaščito otrok 89 %, za zaščito ranljivih udeležencev v prometu 73 % ter za varnostne in asistenčne sisteme 80 %. Odkar je organizacija Euro NCAP prenovila svoje testne postopke, si je CUPRA močno prizadevala, da bi njena vozila še naprej dosegala visoke ocene, in dejstvo, da se CUPRA Born z oceno 5 zvezdic pridružuje modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, priča o predanosti znamke pri zagotavljanju največje možne varnosti vozil.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov