Avto.info

Novi BMW serije 4 Coupé

Najnovejša generacija športnega štiriseda

Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda

Novi BMW serije 4 Coupé

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda Novi BMW serije 4 Coupé: Najnovejša generacija športnega štiriseda

Novi BMW serije 4 Coupé je pripravljen za vstop na trg. Najnovejša generacija športnega štiriseda v premijskem srednjem segmentu poudarja svoj prepoznavni značaj tako s konceptom vozila, ki je osredotočen na zagotavljanje dinamičnega užitka v vožnji, kot z jasnim razlikovanjem kupeja od novega BMW serije 3 Limuzina. Je naslednje poglavje v tradiciji kupeja, ki so jo zaznamovali številni legendarni modeli BMW. Prodaja bo stekla od oktobra 2020.

Prodaja se bo začela s skupno petimi modelnimi različicami; BMW M440i xDrive Coupé (kombinirana poraba goriva 7,1–6,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 163–155 g/km) bo svojo premiero dočakal z vrha ponudbe. Paradni model s posebej športno gensko zasnovo poganja vrstni šestvaljni bencinski motor z največjo močjo 275 kW (374 KM). V vstopni ponudbi sta tudi štirivaljni dizelski in dva štirivaljna bencinska motorja. Marca 2021 se bosta zasedbi pridružila še dva vrstna šestvaljna dizelska motorja. Blaga hibridna tehnologija za vrstni šestvaljni bencinski motor in vse dizelske motorje nadalje izostri prvotno odzivnost in optimizira učinkovitost. 48-voltni zaganjalnik-generator poveča moč motorju z notranjim zgorevanjem z dodatnimi 8 kW (11 KM). Vsi dizelski motorji so zdaj opremljeni z dvostopenjskim turbopolnjenjem.

Vse modelne različice so odslej prav tako opremljene s standardnim osemstopenjskim menjalnikom Steptronic. Osemstopenjski športni menjalnik Steptronic z novo funkcijo Sprint za takojšnje in dinamične manevre pospeševanja je na voljo kot opcija. Inteligentni štirikolesni pogon BMW xDrive bo za dve modelni različici na voljo od vstopa na trg, za štiri pa od meseca marca 2021 dalje. Novi BMW serije 4 Coupé ima ostrejši značaj od svojega predhodnika. Natančno optimizirana struktura karoserije in tehnologija podvozja zagotavljata zelo značilne vozne lastnosti. Posebej prilagojen paket elementov za povečanje togosti karoserije. Težišče je 21 milimetrov nižje, razmik med kolesoma na zadnji premi pa je za 23 milimetrov širši kot pri novem BMW serije 3 Limuzina. Konstrukcija karoserije in podvozja z optimizirano maso. Natančno uravnotežena porazdelitev mase med premama v razmerju 50 : 50. Ciljno usmerjena optimizacija aerodinamike in zmanjšanje vzgona na zadnji premi.

Posebej uglašeni blažilniki v zvezi z dviganjem so vgrajeni standardno. Opcijsko M športno podvozje s še tršo nastavitvijo za blažilnike, obese in stabilizatorje, kot tudi dodatne karoserijske opore in spremenljivo športno krmiljenje. Iz nabora dodatne opreme je mogoče izbrati tudi: prilagodljivo M-podvozje z elektronsko krmiljenimi blažilniki, M športne zavore z možnostjo izbire modrih ali rdečih zavornih sedel in M športni diferencial s popolnoma spremenljivo funkcijo zapore na zadnji premi. Posebna zasnova karoserije se jasno razlikuje od novega BMW serije 3 Limuzina s čistimi površinami, zelo vpadljivim sprednjim delom in prepoznavnimi kupejevskimi sorazmerji. Izstopajoča, navpična ledvička BMW sledi tradiciji legendarnih kupejev BMW in odraža visoke zahteve motorja po zraku za njegovo hlajenje. Raztegnjena grafika stranskih oken, močno izklesana ramenska linija in tekoča strešna linija izžarevajo atletsko in športno eleganco. Standardni LED-žarometi z izjemno tankimi obrisi. Prilagodljivi LED-žarometi z laserskimi lučmi BMW so na voljo kot opcija. Elegantno zatemnjeni LED-enoti zadnjih luči z vpadljivimi svetlobnimi cevmi v obliki črke L.

Oblikovanje in paketi opreme z jasnim poudarkom na vozni dinamiki. Model M Sport je na voljo kot alternativa standardni specifikaciji opreme. Na voljo je tudi: paket M Sport Pro, vklj. z osemstopenjskim športnim menjalnikom Steptronic, 19-palčnimi M-platišči iz lahke zlitine in športnim zvočnim zapisom za notranjost. Obsežen izbor izdelkov iz programa M Performance Parts bo na voljo od začetka prodaje novega BMW serije 4 Coupé. Novo oblikovanje notranjosti se osredotoča na športno vozno izkušnjo. Zasnova kokpita je dosledno usmerjena k vozniku, novo združevanje zaslonov z do 10,25-palčnim nadzornim prikazovalnikom in opcijsko, popolnoma digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo. Nadzorna plošča zelo kakovostne zasnove na sredinski konzoli, nov usnjen športni volan in na novo razviti športni sedeži so na voljo standardno, kolenski blazini na sredinski konzoli pa je mogoče naročiti posebej. Zadnja sedeža opredeljuje značaj polnopravnega sedeža.

Znatno izboljšano zvočno in toplotno udobje v primerjavi s predhodnikom. Vetrobransko steklo z akustično zasteklitvijo in nova avtomatska klimatska naprava s tripodročnim upravljanjem sta na voljo standardno; nagibna/drsna steklena streha s prozorno površino je podaljšana za 24 milimetrov; ambientalna razsvetljava z Welcome Light Carpet, sistem za prostorski zvok Harman Kardon in funkcija ogrevanja notranjosti med mirovanjem, ki jo je mogoče upravljati s pametnim telefonom ali ključem z zaslonom BMW pa so na voljo kot dodatna oprema. Bistveno širši nabor sistemov za pomoč vozniku kot pri predhodniku. Opozorilo pred čelnim trkom s posredovanjem v zaviranje in opozorilo za zapustitev voznega pasu z aktivnim vračanjem na vozni pas s pomočjo pri krmiljenju sta zdaj standardna, prav tako kot Speed Limit Info. Opcijski sistem Driving Assistant Professional vključuje funkcije, kot sta asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z novo funkcijo aktivne navigacije in funkcija za samodejno vzpostavitev reševalnega pasu.

Projektor BMW Head-Up nove generacije ponuja 70 odstotkov večjo projekcijsko površino. Inovativna 3D-vizualizacija okolice na digitalni instrumentni plošči kaže vozniku vozilo z okolico, pa tudi aktivirane sisteme za pomoč vozniku in funkcije, ki jih lahko ponudijo. Nadzor razdalje pri parkiranju s senzorji spredaj in zadaj je standarden. Opcijski parkirni asistent za samodejno parkiranje in zapustitev parkirnega mesta zdaj vključuje tudi asistenta za vzvratno vožnjo. Parkirni asistent Plus je na voljo s funkcijami Park View, Panorama View, 3D Top View in Remote 3D View*. BMW Drive Recorder** posname 40-sekundni videoposnetek okolice avtomobila. Operacijski sistem BMW različice 7 omogoča individualne in prilagojene prikaze na nadzornem prikazovalniku in instrumentni plošči ter uporabo BMW Intelligent Personal Assistant. Optimizirano komuniciranje med potniki v vozilu in digitalnim pomočnikom prek nove grafike na nadzornem prikazovalniku. Intuitivno, večmodalno upravljanje s pomočjo nadzornega prikazovalnika (upravljanje na dotik), upravljalnika iDrive, multifunkcijskih gumbov na volanu, glasovnega upravljanja in upravljanja s kretnjami.

Nov navigacijski sistem BMW Maps v oblaku je na voljo standardno. Hiter in natančen izračun poti ter časov prihoda, posodabljanje prometnih podatkov v realnem času v pogostih intervalih, prosta izbira besed za izbiro navigacijskih ciljev. Standardna integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay (odslej tudi z Android Auto*), brezžična povezljivost prek Wi-Fi; informacije si je mogoče ogledati na nadzornem prikazovalniku, instrumentni plošči in opcijskem projektorju BMW Head-Up. Remote Software Upgrade omogoča integracijo izboljšanih funkcij vozila in novih digitalnih storitev v avtomobilu po zraku (OTA).

Modelne različice:

BMW 420i Coupé:
Vrstni 4-valjni bencinski motor, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.998 cm3, najv. moč: 135 kW/184 KM pri 5.000–6.500 vrt./min., najv. navor: 300 Nm pri 1.350 do 4.000 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 7,5 sekunde, najv. hitrost: 240 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 5,8–5,3 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 132–122 g/km, emisijski standard: Euro 6d.

BMW 430i Coupé:
Vrstni 4-valjni bencinski motor, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.998 cm3, najv. moč: 190 kW/258 KM pri 5.000–6.500 vrt./min., najv. navor: 400 Nm pri 1.550–4.400 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 5,8 sekunde, najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 6,1–5,7 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 141–131 g/km, emisijski standard: Euro 6d.

BMW M440i xDrive Coupé:
Vrstni 6-valjni bencinski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.998 cm3, najv. moč: 275 kW/374 KM pri 5.500–6.500 vrt./min., najv. navor: 500 Nm pri 1.900–5.000 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 4,5 sekunde, najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 7,1–6,8 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 163–155 g/km, emisijski standard: Euro 6d.

BMW 420d Coupé:
Vrstni 4-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.995 cm3, najv. moč: 140 kW/190 KM pri 4000 vrt./min., najv. navor: 400 Nm pri 1.750–2.500 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 7,1 sekunde, najv. hitrost: 240 km/h.
Poraba goriva, kombinirana: 4,2–3,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 112–103 g/km, emisijski standard: Euro 6d.

BMW 420d xDrive Coupé:
Vrstni 4-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 1.995 cm3, najv. moč: 140 kW/190 KM pri 4.000 vrt./min., najv. navor: 400 Nm pri 1.750–2.500 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 7,4 sekunde, najv. hitrost: 238 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 4,6–4,3 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 121–112 g/km, emisijski standard: Euro 6d.

BMW 430d xDrive Coupé (predvidoma na voljo od marca 2021):
Vrstni 6-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.993 cm3, najv. moč: 210 kW/286 KM pri 4.000 vrt./min., največji navor: 650 Nm pri 1.500–2.500 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 5,2 sekunde, najv. hitrost: 250 km/h
Kombinirana poraba goriva: 6,2 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 146 g/km, emisijski standard: Euro 6d (model z vstopom na trg marca 2021: poraba goriva in CO2 emisije prikazane kot WLTP vrednost).
Emisijski standard: Euro 6d.

BMW M440d xDrive Coupé (predvidoma na voljo od marca 2021):
Vrstni 6-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.993 cm3, najv. moč: 250 kW/340 KM pri 4.400 vrt./min., najv. navor: 700 Nm pri 1.750–2.250 vrt./min.
Pospešek (0–100 km/h): 4,7 sekunde, najv. hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 6.7 l/100 km, Emisije CO2, kombinirane: 158 g/km (model z vstopom na trg marca 2021: poraba goriva in CO2 emisije prikazane kot WLTP vrednost).
Emisijski standard: Euro 6d.

Lastnik oz. uporabnik vozila je odgovoren za uporabo in spoštovanje veljavnih dotičnih predpisov. Prosimo, pozanimajte se pred pričetkom vožnje.

*Storitev trenutno ni na voljo v Sloveniji.
** V okviru uporabe BMW Drive Recorder opozarjamo, da je v nekaterih državah uporaba te naprave regulirana ali prepovedana. Dopustnost snemanja in uporabe videoposnetkov je odvisna od zakonske ureditve države, v kateri se uporablja funkcija snemanja. V nekaterih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji, uporaba kamer nameščenih znotraj avtomobila, ki spremljajo potek vožnje, splošno ni dovoljena. 

 

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.