Avto.info

Novi Nissan X-Trail

Posodobitev Nissanovega SUV modela

Novi Nissan X-Trail: Posodobitev Nissanovega SUV modela

Novi Nissan X-Trail

Avtor: Foto: Nissan

Nissan X-Trail, najbolje prodajan SUV na svetu, je zdaj na voljo s številnimi posodobitvami, ki bodo izboljšale njegovo kakovost in dodelanost. Spremembe vključujejo izrazit in robusten dizajn zunanjosti, kakovostno notranjost s privlačnimi novimi funkcijam, dodatno praktičnost za lastnike in inovativne nove tehnologije, ki bodo olajšale vožnjo in povečale varnost na cesti.

Struktura različic X-Trail se je z začetkom prodaje N-Connecte prvič okrepila, tako da imajo kupci na voljo še več izbire, dodane vrednosti in privlačnih funkcij. Za voznike, ki si želijo bolj prilagodljivo vožnjo in več svobode, smo v novi X-Trail vključili ProPILOT, Nissanovo tehnologijo avtonomne vožnje. Posodobitve pri modelu X-Trail smo uvedli na osnovi povratnih informacij kupcev, s čimer želimo okrepiti njegov položaj kot popolno vozilo za družinske dogodivščine.

Philippe Saillard, višji podpredsednik za prodajo in marketing pri Nissan Europe, je dejal: “Povpraševanje po SUV modelih nenehno raste, zato je za nas izjemna čast, da je Nissan X-Trail najbolje prodajan SUV na svetu. S temi posodobitvami bo novi X-Trail kupcem zagotovil to, kar si zares želijo. Nissan X-Trail je popolno vozilo za družinske dogodivščine.”

Podrobno o novem modelu X-Trail
X-Trail je za Nissan številka ena. Izjemno zmogljiv SUV s petimi ali sedmimi sedeži, ki je namenjen dogodivščin željnim družinam, je globalno gledano Nissanovo najbolje prodajano vozilo. Odkar smo Nissan X-Trail leta 2000 prvič predstavili, smo vključno z ZDA, kjer model prodajamo pod imenom Rogue, prodali več kot 3,7 milijona vozil. To vključuje skoraj pol milijona vozil v Evropi, kjer model X-Trail ostaja na vrhu lestvice popularnosti. Od začetka prodaje popolnoma prenovljenega modela tretje generacije v letu 2014 smo v Evropi prodali 115.000 vozil, povpraševanje pa z leta v leto raste, tako da se je prodaja iz leta 2014 v leto 2015 podvojila, skupno število prodanih vozil pa je zraslo za 40%.

X-Trail podira vse rekorde. Skupaj z modelom Rogue je bil v fiskalnem letu 16 X-Trail najbolj priljubljen SUV na svetu, saj smo prodali kar 766.000 vozil – več kot kateri koli drug konkurenčni model. X-Trail nadaljuje s svojo preobrazbo: Nissan je model leta 2016 začel prodajati nov 2,0-litrski dizelski motor s 177 KM in tako okrepil izbiro motorjev, da bi ustrezal zahtevam kupcev, ki si želijo zmogljivejši pogonski sklop. Ni presenetljivo, da je bil Nissan X-Trail pri kupcih prava uspešnica. Vozilo ima pri neodvisni organizaciji za oceno vozil Reevoo izjemno oceno 8,9 od 10.

Tako kot pri vseh Nissanovih vozilih smo tudi tukaj vsako izboljšavo, ne glede na to, ali je majhna ali velika, izvedli z našimi kupci v mislih. Rezultat je novi X-Trail, ki ima nov izrazit zunanji dizajn, kakovostnejšo notranjost in dodatno praktičnost za lastnike ter inovativne nove tehnologije.

Robusten novi zunanji dizajn
Nissan X-Trail je bil vedno znan po jasno izklesanem in močnem slogu, z izrazitimi linijami, visokimi blatniškimi koši in elegantnimi linijami na pokrovu motornega prostora. Vse te značilnosti so ostale tudi pri novem modelu, saj ima X-Trail izrazit in robusten dizajn sprednjega dela vozila, z novo dinamiko in prestižnejšimi stilskimi elementi. V ospredju je Nissanova rešetka “V-motion”, ki je širša in je zdaj v prometu bolj opazna ter odraža slog odbijača pod njo. Zdaj je v večji meri odet v barve karoserije vozila X-Trail, črna plastika pa je prevlečena s prestižnejšim sijočim premazom.

Na obeh straneh sprednje rešetke sta dva sklopa žarometov, ki so odslej oblikovani posebej glede na to, ali gre za halogenske različice (pri različicah Visia, Acenta in N-Connecta) ali pa za različice z LED-diodami (pri različicah Tekna, doplačilna oprema pri različici N-Connecta). Pri obeh je na voljo nova različica dnevnih luči v obliki bumeranga. Pri modelih z lučmi LED smo za zasenčene luči vključili sistem prilagajanja prednjih luči. To pomeni, da luči pri zavijanju dinamično sledijo vozilu glede na njegovo hitrost in krmiljenje. Sistem prilagajanja luči je na voljo tudi pri novem Qashqaiju, na splošno pa gre za prvo uporabo tehnologije pri katerem koli Nissanu v Evropi. Tako smo poskrbeli za boljšo vidljivost pri zavijanju in večjo varnost na cesti. Po novem je vzorec snopa pri dolgih lučeh širši, vidljivost pa tako izboljšana.

Izboljšali smo tudi sprednje meglenke. Po novem so vključene v sprednji odbijač, njihova oblika pa ni več okrogla, temveč pravokotna. Od različice N-Connecta naprej so del standardne opreme. Predelali smo tudi sprednje parkirne senzorje. Pri prejšnjih različicah so bili nameščeni v odbijač, vendar niso bili poravnani z njegovo površino. Zdaj so poravnani. Razlika je majhna, a občutna, ter pomaga prikazati novo premium kakovost vozila in Nissanovo ljubezen do podrobnosti. V zadnjem delu novega modela X-Trail smo na novo oblikovali odbijač in mu dodali kromirane elemente, tako da je videti robustnejši. Zadnja osvetlitev je zdaj v celoti sestavljena iz luči LED, izboljšali pa smo tudi parkirne senzorje ter sprednji del vozila.

Največja sprememba s profilne strani je pri novem X-Trailu dodatek kromiranega stranskega okvirja pri podnožju obeh vrat. Tako se ustvari bolj dinamičen videz, na voljo serijsko pri različici Tekna. Nova zbirka 17-palčnih (Visia in Acenta) ter 18-palčnih (N-Connecta in Tekna) litih platišč je zdaj del standardne opreme, obstoječa 19-palčna platišča pa se obdržijo od predhodnega modela. Zaradi posodobitev je skupna dolžina vozila nekoliko daljša – od odbijača do odbijača je model zdaj skupno daljši za 50 mm, kar znese 4690 mm. Širina (1830 mm), višina (1710 mm) in medosna razdalja (2705 mm) ostanejo pri novem X-Trailu nespremenjeni. Zunanje spremembe ne vplivajo na aerodinamiko novega X-Traila, ki ohranja koeficient upora pri 0,32.

Šest od osmih obstoječih zunanjih barv smo pri novem modelu kar prevzeli, dodali pa smo jim še štiri živahne nove barve – Orange Pearl (biserno oranžna), Red Pearl (biserno rdeča), Blue Pearl Metallic (biserno kovinsko modra) in Dark Brown Pearl (biserno temno rjava).

Nova premium notranjost za še večji občutek prestiža
Notranjost novega Nissan X-Traila se ponaša s številnimi posodobitvami za izboljšanje obstoječega občutka izjemne kakovosti. Ob vstopu bo voznik najprej opazil nov, izjemno dodelan volanski obroč. Odraža dizajn zadnjih Nissanovih modelov po vsem svetu in je standarden pri vseh različicah X-Trail. Nov prisekan volan olajša vstop in izstop iz vozila in zagotavlja bolj športen videz in občutek.

Kompakten osrednji del volanskega obroča je zdaj manjši, njegovi trije kraki pa so ožji. Tako se odprti zgornji del volana poveča za 17 odstotkov, kar zagotavlja boljši pregled nad instrumentno ploščo. Med novosti spadajo tudi štirismerna krmilnika za prikazovalnik instrumentne plošče (levi krak) in regulator hitrosti (desni krak), ki kupcem zagotavljata intuitivnejšo uporabo in zmanjšata čas, ko voznik spremlja dogajanja na cesti.

Pri volanu smo povečali širino roba, in sicer s 34 mm na 37,5 mm, kar zagotavlja udobnejši in varnejši prijem. Za še prestižnejši videz poskrbi nova okrasna obroba osrednjega kraka v nesvetleči srebrni barvi, ki po obliki spominja na prepoznavno sprednjo rešetko “V-motion” na vozilu. Nova funkcija je integrirano gretje, ki je pri različici Tekna del standardne opreme.

Kupci bodo lahko izbrali različico X-Traila s petimi ali sedmimi sedeži, usnjeno oblazinjenje, ki je na voljo serijsko pri različici Tekna, vsebuje izboljšane prešive, ki ustvarijo izrazitejše konture sedežev. Novost so ogrevani sedeži tako na sprednji kot na zadnji strani (ne v tretji vrsti) kot del standardne opreme pri različici Tekna. Za kupce, ki si želijo nekaj novega, je kot doplačilna oprema pri različici Tekna na voljo nova notranjost v dvobarvnem usnju v rjavi in črni barvi.

Druge posodobitve bodo še izboljšale kakovostno prostorsko vzdušje in povečale dovršenost novega modela X-Trail. Dodali smo novo usnjeno kolensko podlogo na obeh straneh osrednje konzole, predelu nad predalom za drobnarije pa smo dodali bolj dovršen zunanji videz. Zračniki se zdaj ponašajo z novo sijočo črno površino. Pri novem X-Trailu boste imeli na voljo širši nabor notranjih vratnih oblog, ki se bodo razlikovale glede na različico, osrednji prostor za shranjevanje na naslonjalu za roko pa smo v celoti predelali. Pri modelih z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom XTronic je na voljo tudi manšeta preoblikovane prestavne ročice v usnju.

Notranjost novega X-Traila je izjemno priročna, zato gre za popolno vozilo za dogodivščin željne družine. X-Trail bo še naprej omogočal izjemno prostornost in udobje, vključno z največ prostora za noge pri zadnjih sedežih v razredu. Ima številne pametne možnosti za shranjevanje in praktične rešitve kot je možnost drsenja/poklopa sedežev v drugi vrsti. Pri različicah s sedmimi sedeži, ki obsega 40% vseh prodanih vozil v Evropi, je dostop do prostorne tretje vrste preprost in priročen.

Odpiranje/zapiranje prtljažnih vrat s funkcijo prostoročnega dostopa
Pri dveh najvišjih različicah X-Traila je bilo prej že serijsko vključeno električno zapiranje in odpiranje prtljažnega prostora. To funkcionalnost smo pri novem modelu še nadgradili, tako da omogoča zdaj tudi prostoročen dostop. Kupci z nakupovalnimi vrečami ali majhnimi otroki v naročju bodo lahko zgolj s pomikom stopala pod zadnjim odbijačem sprožili odpiralni mehanizem prtljažnika.

Poleg tega je prtljažnik pri novem X-Trailu tudi večji. Po zaslugi izboljšanega ogrodja se je velikost prtljažnika pri različici s petimi sedeži povečala s 550 litrov na 565 litrov, kadar so vsi sedeži na svojem mestu. Velikost pri različicah s sedmimi sedeži ostaja nespremenjena (445 litrov). Skupna prostornina vozila, kadar so vsi sedeži zloženi, je 1996 litrov.

Prtljažni prostor vozil X-Trail vključuje Nissanov inovativen prilagodljiv predelni sistem, ki omogoča 9 različnih postavitev polic in pregrad. Te vključujejo tudi skrivni predal, kjer bodo vaše dragocenosti na varnem. X-Trail je tako idealni partner pri družinskih dogodivščinah na prostem.

Nov sistem ozvočenja BOSE Premium
Naši kupci so si pri modelu X-Trail želeli vrhunski sistem ozvočenja, zato je zdaj pri različici Tekna serijsko na voljo popolnoma novi sistem z osmimi zvočniki. Proizvajalec sistema je podjetje BOSE, Nissanov partner za vrhunsko ozvočenje, in vključuje dva 25-milimetrska visokotonska zvočnika v podnožju vetrobranskega stekla, 165-milimetrski nizkotonski zvočnik v sprednjih vratih na obeh straneh ter 130-milimetrski srednjetonski zvočnik v obeh zadnjih vratih. Dva 115-milimetrska zvočnika sta nameščena v prostoru za rezervno kolo, in sicer v 7,7-litrskem ohišju, ki smo ga izdelali posebej za ta namen. Digitalni ojačevalnik BOSE z osmimi kanali za izenačitev tonov in digitalno obdelavo signalov je nameščen pod sovoznikovim sedežem.

Sistem je bil prilagojen prav za uporabo v modelu X-Trail, tako da gre za najbolj dovršen sistem ozvočenja pri katerem koli modelu Nissan Europe. S sistemom BOSE Premium boste ustvarili izjemno izkušnjo zvoka, kot na koncertu – z jasno akustiko in minimalnim popačenjem pri večji glasnosti. Na podlagi povratnih informacij kupcev smo izboljšali X-Trailova multimedijska sistema. Digitalni radio DAB je zdaj prvič na voljo kot del standardne opreme, sistem za satelitsko navigacijo z zaslonom na dotik NissanConnect (serijsko od različice N-Connecta, kot doplačilna oprema pri različici Acenta) pa ima nov uporabniški vmesnik, ki spominja na aplikacijo. Pri vseh različicah s sistemom NissanConnect ima novi X-Trail za boljši sprejem in sodobnejši videz nameščeno strešno anteno v obliki plavuti morskega psa.

Nova različica N-Connecta za dodatno izbiro in dodano vrednost
Z začetkom prodaje novega modela X-Trail smo spremenili tudi strukturo njegovih različic. Kot novost poleg različic Visia, Acenta in Tekna smo dodali različico N-Connecta, ki je, tako kot pri drugih Nissanovih modelih, kot tretja od štirih umeščena med različici Acenta in Tekna. Že prej so lahko kupci na različnih trgih po Evropi na tej ravni izbirali med posebnimi različicami, začetek prodaje različice N-Connecta je zgolj formalna uvedba nove stopnje.

Različica N-Connecta je namenjena kupcem, ki si želijo dodano vrednost, saj se osredotoča na slog, pametne vozne tehnologije in praktičnost. Poleg vseh vključenih funkcij, ki so na voljo z različico Acenta, vsebuje N-Connecta še multimedijski sistem NissanConnect, inteligentni Around View Monitor, inteligentni ključ, strešna nosilca, sprednje in zadnje parkirne senzorje ter prostoročno upravljanje odpiranja in zapiranja prtljažnega prostora.

Nove tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti, vključno z avtonomno vožnjo ProPILOT
Nissanova inteligentna mobilnost je ime za naše napredne tehnologije, s katerimi bodo naši avtomobili postali bolj privlačni na način, da bomo na novo določili način vožnje, napajanja in vključevanja v našo družbo. S tem želimo doseči, da bodo vozniki Nissanov za volanom bolj samozavestni, navdušeni in povezani, hkrati pa tudi varnejši v prometu. Leta 2018 bo Nissan tehnologijo ProPILOT vključil tudi v novi X-Trail. Gre za prvo stopnjo znamke na poti do avtonomne vožnje, ki daje voznikom več svobode, saj jim omogoča avtomatizacijo rutinskih elementov vožnje.

Tehnologija ProPILOT bo tako prevzela krmiljenje, pospeševanje in zaviranje na enem pasu pri vožnji v koloni in vožnji z veliko hitrostjo po avtocesti. Zasnovana je bila na osnovi treh tehnologij – sistema za ohranjanje vozila na voznem pasu, elektronskega regulatorja hitrosti in sistema za upravljanje v prometnih zastojih. Tehnologija ProPILOT omogoča intuitivno uporabo in jo lahko vklopite s pritiskom gumba na X-Trailovem volanu. Informacije se prikazujejo na merilnikih instrumentne plošče. Več podrobnosti o tehnologiji ProPILOT bo znanih nekaj tednov pred začetkom prodaje.

X-Trailu smo dodali Nissanove inteligentne mobilnosti. Prvič je na voljo opozorilnik za približevanje vozil s strani na zadnjem delu, ki občutno zmanjša nevarnost nesreče pri vzvratnem speljevanju s parkirnega mesta. Če želi voznik voziti vzvratno, se sprožijo zvočna in vizualna opozorila, ko sistem zazna približujoče se vozilo. Inteligentni sistem za zaviranje v sili je pri X-Trailu na voljo že od leta 2014, zdaj pa smo ga posodobili s funkcijo prepoznave pešcev. Ta inovativna tehnologija pomaga pri preprečevanju nesreč s pešci z uporabo kombinacije sprednjega senzorja in kamere.

Novost pri X-Trailu je sistem za zadrževanje vozila na mestu, ki dopolnjuje sistem za pomoč pri speljevanju v klanec pri vozilih z ročnim menjalnikom. S tem sistemom bo vozilo do 3 minute zadržalo položaj, po tem pa se bo samodejno sprožila parkirna zavora. Sistem deluje na klancih, spustih in na ravnini, s čimer omogoča voznikom, da nogo prestavijo s pedala za plin. Tako se izboljša varnost, poveča samozavest voznikov in zmanjša utrujenost. Kadar je sistem vključen, je na instrumentni plošči prižgana zelena lučka.

X-Trail še naprej vključuje številne druge varnostne tehnologije, npr. sistem za prepoznavanje prometnih znakov, Inteligentni sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, inteligentni sistem za pomoč pri parkiranju, AVM sistem za nadzor okolice vozila in inteligentno opozorilo za nenamerno skrenitev z voznega pasu. Te tehnologije izboljšajo samozavest kupca in njegovo zaupanje v vozilo, s čimer je X-Trail popoln avtomobil za družinske dogodivščine. Novi X-Trail je ohranil svojo oceno petih zvezdic Euro NCAP za varnost iz leta 2014.

Samozavestna vožnja: novi X-Trail ostaja sinonim za dovršenost
Vsa Nissanova vozila po vsem svetu so izdelana s skupnim imenovalcem v mislih: samozavestna vožnja. To pomeni, da je občutek pri vožnji lahkoten in izrazit, z natančnim krmiljenjem in okretnostjo, ki ne povzroča stresa. To lahko merimo in primerjamo z drugimi rezultati na tri različne načine – na avtocesti, na podeželskih cestah in urbanem okolju.

Značilnosti X-Traila za bolj samozavestno vožnjo smo prenesli tudi na nov model, ki kupcem omogoča predvidljivo in varno vožnjo skozi celotno življenjsko dobo vozila. Ostaja tudi nabor treh različnih motorjev, vključno z 2,0-litrskim dizelskim motorjem s 177 KM, ki smo ga začeli prodajati leta 2016. Kupci bodo tako lahko glede na svoje potrebe izbrali bencinski ali visoko- ali nizkozmogljiv dizelski motor, šeststopenjski ročni ali samodejni brezstopenjski menjalnik CVT XTronic ter dvo- ali štirikolesni pogon.

Standardna in doplačilna oprema
Vsak Nissan X-Trail je serijsko opremljen s šestimi varnostnimi blazinami, vključno s sistemi za pomoč pri vožnji, kot so sistem proti blokiranju koles, elektronska porazdelitev zavorne sile in nadzor stabilnosti vozila. Druga standardna oprema vključuje regulator hitrosti z omejevalnikom hitrosti, povezljivost prek sistema Bluetooth, električni poklop/ogrevanje zunanjih ogledal ter lita platišča.

Glede na izbrano različico spada pod razpoložljivo opremo panoramsko strešno okno, usnjeno oblazinjenje, zatemnjena stekla, dvopodročna klimatska naprava, in strešna nosilca. Veliko funkcij in sistemov višjega cenovnega razreda je kot doplačilna oprema na voljo tudi pri različicah nižjega cenovnega razreda. Doplačilna oprema vključuje zunanje okrasne zaščite in stranske zaščitne letve. Med Nissanovo originalno dodatno opremo spadajo tudi zaščitna rešetka za pse, strešni nosilci in nesnemljiva vlečna kljuka z električno samozaporo.

Download

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.