Avto.info

Nissan Ariya

Povsem električni crossover za novo ero

Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero

Nissan Ariya

Avtor: Foto: Nissan
Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero Nissan Ariya: Povsem električni crossover za novo ero

Jokohama, Japonska (julij 2020) – Nissan je včeraj svetu razkril povsem novi električno gnan crossover Nissan Ariya, ki označuje novo poglavje za Nissanova električna vozila. Novi električni avtomobil je bil svetu razkrit med spletno, virtualno prireditvijo, ki je potekala v Nissanovem Pavilionu v Jokohami, ki bo kmalu odprt.

Ariya, Nissanov prvi povsem električni crossover, ponuja energične pospeške in gladko, tiho delovanje, prav tako pa tudi gostoljubno in razkošno notranjost v slogu in z vzdušjem salona. Funkcije za avtonomno vožnjo, ki poskrbijo za manj stresno vožnjo, glasovno upravljani osebni pomočnik in stalna povezljivost povečujejo zaupanje in zagotavljajo gostoljubno okolje za voznika in potnike. Poleg tega je Ariya z ocenjenim dosegom do 500 kilometrov (v mešanem ciklu WLTP, še ni homologirano) popoln partner za vsakodnevne vožnje in daljša potovanja. Nissan Ariya se močno zgleduje po enako imenovani študiji, ki je bila prvikrat predstavljena na avtomobilski razstavi v Tokiu jeseni 2019, prve namige pa je pokazala že dve leti prej v Tokiu predstavljena študija IMx. Gre za prvi serijski model, ki uvaja novo elektrificirano istovetnost znamke Nissan in utrjuje pot v novo ero avtomobilizma, v kateri bodo elektrifikacija, optimiziranje rabe konstrukcijskih osnov in brezhibna tehnologija umetne inteligence v vozilih postale standard.

»Ariya predstavlja našo neomajno privrženost enemu samemu cilju: izboljšanju življenja naših kupcev,” je dejal Ashwani Gupta, glavni izvršni direktor Nissana. »Ariya je kombinacija vrhunskega oblikovanja, vznemirljivih pogonskih sklopov in čiste, salonu podobne notranjosti, ki je nabita z napredno tehnologijo, zato ustvarja udobje in prikladnost ne le za voznika ampak za vse potnike.«

Ariya je zasnovana na najnovejši skupni konstrukcijski osnovi električnih vozil Zveze in je najnovejše utelešenje Nissanove inteligentne mobilnosti (Nissan Intelligent Mobility), to je strategije podjetja za povečevanje privlačnosti njegovih vozil in doseganje končnega cilja: prihodnosti vozil z ničnimi izpusti in brez smrtnih žrtev v prometu. Z vključitvijo treh glavnih stebrov strategije Nissan Intelligent Mobility (inteligentna moč, inteligentna vožnja in inteligentna integracija) Ariya združuje napredne tehnologije električnih vozil z novo ravnjo stalne povezljivosti vmesnika človek-stroj, s tem pa ponuja povsem novo izkušnjo v vožnji.

Zunanjost
Ariya je najnovejše utelešenje Nissanovega sloga in tehnologije, pri čemer vsak od njiju dopolnjuje drugega tako estetsko kot tudi funkcionalno. Konstrukcijska osnova za povsem električen pogon ukinja omejitve in je oblikovalcem omogočila ubiranje novih pristopov do obstoječih sklopov. Oblikovanje pri Ariyi predstavlja prvo stično točko z Nissanovo inteligentno mobilnostjo in poudarja pomembno redefiniranje Nissanove filozofije oblikovanja. Nova filozofija temelji na – kot temu pravijo pri Nissanu – brezčasnem japonskem futurizmu (Timeless Japanese Futurism), za katerega je značilen prepoznaven japonski pristop, ki se izraža na enostaven a vendarle moderen način. Oblikovalci so to sprejeli skupaj s ključnimi atributi eleganten, razburljiv in brezhiben, s katerimi sporočajo, kako lahko električno vozilo z naprednimi voznimi zmožnostmi ponuja nove perspektive za oblikovanje, delovanje in uporabniško oziroma lastniško izkušnjo.

V duhu japonske besede iki, ki označuje Ariyin eleganten visokotehnološki značaj, je njen prednji del videti zglajen, privlačen in svež. Poudarja ga ščit – maska, preoblikovana za ero električnih vozil. Ta ščit ima tik pod gladko površino trirazsežnosten tradicionalen japonski vzorec kumiko in varuje senzorsko opremo za funkcije sistema ProPILOT in zaznavo inteligentnega ključa ne da bi estetika zmotila brezhibno delovanje. Prenovljen Nissanov logotip ima prominentno mesto na sredini aerodinamičnega ščita in žari v natančnem siju 20 svetilnih diod, iz katerih je sestavljen. Novi logotip znamke predstavlja Nissanovo strast in predanost inovacijam z izzivanjem konvencionalnih pristopov. Z ohranitvijo tako oblikovnega elementa sonca kot tudi tablice, novi logotip daje vedeti, da je ob spoštovanju izročila podjetja usmerjen v prihodnost storitev mobilnosti in elektrifikacijo.

Spodnji del ščita obroblja subtilna osvetlitev, ki skupaj z logotipom zasveti, ko je Ariya pripravljena za vožnjo. Tanka žarometa s svetilnimi diodami tvorijo štirje 20-milimetrski mini-žarometi, ki jih dopolnjujejo sekvenčni smerniki, kar na novo definira Nissanov oblikovni pečat V-motion. Ob pogledu s strani Ariya, zahvaljujoč nizki in elegantni strešni liniji, deluje, kot bi nenehno rezala zrak. Športna aluminijasta platišča s petimi prečkami in premerom 48 cm (19 palcev, glede na različico so na voljo tudi 51-centimetrska/20-palčna) sporočajo dinamično držo avtomobila in njegov športen značaj. Enovita, neprekinjena linija obzorja, ki se razteza po vsej stranici, in povezuje prednji del z zadnjim, prenaša linearno gibanje in tako ustvarja arhitekturno lepoto v napetosti in dramatičnosti iz vsakega zornega kota. Zadnji del Ariye je prav tako izrazit, z značilno strmo nagnjenim stebričkom C, ki se brezhibno zlije z zadnjim delom. Enovita svetilna linija, ki vključuje kombinacijo vseh luči zadaj, je zasnovana tako, da je na parkirnem avtomobilu zatemnjena, med vožnjo pa je enakomerno rdeče osvetljena. V zadnja blatnika razpotegnjena robova luči in zadnje krilce dajejo vedeti, da je Ariya električen avtomobil, ki zmore marsikaj.

»Zunanji proporci Ariye lepo kažejo, kaj je možno ustvariti na Nissanovi konstrukcijski osnovi za povsem električno gnana vozila,« je dejal direktor za dizajn Giovanny Arroba. »Presenetljivo kratka previsa, agresivna strešna linija in velike odprtine za kolesa zagotavljajo eleganten videz, ki je brezhibno zlitje športnosti in luksuza.«

Na novo razvita dvobarvna izvedenka bakreno obarvane karoserije – Akatsuki –ponazarja trenutek tik pred zoro, ko sonce napove nov dan. Kombinacija bakrene barve s črno streho poudarja tekoče linije karoserije in gibanje električnega avtomobila, sama bakrena barva pa napeljuje na prevodnost in vznik nove avtomobilske ere. Poleg izvedenke Akatsuki je Ariya na voljo v še šestih dvobarvnih kombinacijah, ki imajo vse črno streho, poleg tega pa še v štirih privlačnih enobarvnih izvedenkah.

Notranjost
Potniški prostor Ariye je bil zasnovan za kar največjo učinkovitost in udobje, opredeljuje pa ga japonski izraz ma, ki se nanaša na prostorsko-časovne odprtine. Notranjost je bolj, kot običajni kabini avtomobila, podobna elegantnemu salonu vesoljskega plovila, ki asociira na zmogljivosti in očaranje. Možnosti, ki jih ponuja nova konstrukcijska osnova za električna vozila, so omogočile, da Ariya ponuja eno najbolj prostornih potniških kabin v svojem razredu. Kompaktne mere delov pogonskega sklopa so Nissanovim inženirjem omogočile umestitev klimatske naprave pod pokrov motorja, kjer bi bil sicer motor z notranjim izgorevanjem. To je oblikovalcem dopustilo, da brez ovir izrabijo celotno dolžino prostora za potnike, med drugim osrednji greben (nad kardansko gredjo) ali pod armaturno ploščo vgrajeni sistemi potniške kabine. Raven, odprt pod kabine Ariye, kakršnega je omogočila vgradnja akumulatorja v ogrodje šasije, skupaj s tankimi sedeži Zero Gravity, zagotavljajo izjemno veliko prostora za noge ter lahkotno interakcijo med potniki na prednjih in zadnjih sedežih. Tih pogonski sklop električnega avtomobila in izdatna mera materialov za absorpcijo zvoka poskrbijo za izjemno tih potniški prostor, ki vsakemu potniku omogoča sprostitev in uživanje v umirjenem ambientu, podobnem kot v salonu.

Potnika na prednjih sedežih Ariye imata pred seboj minimalistično armaturno ploščo, ki se z gladkim prehodom na vrata zliva s konturami prostora za potnike. Armaturna plošča je brez množice gumbov in stikal, ki jih je moč najti v konvencionalnih avtomobilih. Z glavnimi funkcijami klimatske naprave se upravlja preko haptičnih stikal, ki z vibriranjem ob dotiku nudijo enak občutek kot mehanska stikala, in so vgrajena v osrednji del armaturne plošče. Vidna so le, kadar je avtomobil vključen, ter tako v prostor vnašajo aspekt tehnologije in razkošja. Pod osrednji del armaturne plošče sta umeščena glavni predal in zložljiva mizica. Slednja je zasnovana tako, da se izvleče in potniški prostor spremeni v mobilno pisarno. Nastavljivo osrednjo konzolo voznik lahko pomika po želji, izbrane nastavitve pa je možno shraniti kot del voznikovega profila, ki omogoča samodejno prilagoditev ob naslednji rabi. Na njeni površini je nova prestavna ročica, ki se lepo prilega dlani in spodbuja sproščen položaj za volanom, haptična upravljala za izbiro načina vožnje pa so na dosegu roke.

Potniki na zadnjih sedežih imajo obilo prostora tako v zgornjem, kot tudi v spodnjem predelu, raven pod pa jim omogoča, da brez težav prekrižajo noge in se sprostijo. Enaki poudarki in vzorci so tudi v zadnjem delu potniškega prostora, da dajejo enak občutek prefinjenosti in udobja. Tanka prednja sedeža sta nameščena tako, da zakrivata stebriček B in potnikom zagotavljata panoramski razgled na svet okrog avtomobila. Ariya je opremljena tudi s strešnim oknom, ki še okrepi občutek odprtosti.

»Notranjost Ariye je prijeten bivalni prostor za voznika in potnike, v katerem lahko uživajo v predstavah potovanj skozi že znane ali nove kraje,« je dejal Arroba. »Materiali v vsej notranjosti so bili skrbno izbrani, da bi se izognili preveč tradicionalnemu občutku nekaterih luksuznih avtomobilov, obenem pa dali vtis prestižnega futurizma v tehnologiji in prav tako uporabnosti.«

e-4ORCE: brezkompromisnost pri udobju v vožnji in vodljivosti
Različice modela Ariya z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom bodo imela vgrajeno najbolj napredno Nissanovo tehnologijo nadzora vseh koles e-4ORCE. Črka »e« v e-4ORCE pomeni Nissanov izključno elektromotoren pogon. Oznaka »4ORCE« pa se nanaša na fizično moč in energičnost avtomobila, pri čemer številka »4« pomeni nadzor vseh štirih koles. Sistem e-4FORCE izhaja iz bogatega izročila podjetja na področju razvoja nepozabnih terenskih vozil in športnih avtomobilov ter je duhovni naslednik sistema delitve navora ATTESA E-TS v modelu Nissan GT-R in inteligentnega pogonskega sistema 4X4 v modelu Nissan Patrol. S posebnim upravljanjem pogonske moči in zaviranja, ki skrbi za gladko vožnjo in stabilnost, sistem e-4ORCE povečuje zaupanje voznika s sledenjem nameravani smeri vožnje na skoraj vsaki cestni površini, ob tem pa nikdar ni treba spremeniti sloga vožnje ali ukazov. Tako, na primer, med zavijanjem na zasneženi cesti avtomobil zvesto sledi smeri, ki jo določa voznik zahvaljujoč ultra natančnemu nadzoru elektromotorjev in zavor. Hkrati z zaupanjem v obvladovanje tako raznolikih cestnih površin je tudi užitek v vožnji opazno večji. Inženirji so tehnologijo za precizen nadzor sistema e-4ORCE in dva elektromotorja uglasili za zagotavljanje voznega udobja brez primere. Vzdolžno nihanje avtomobila je minimalno zahvaljujoč regenerativnemu zaviranju elektromotorja zadaj, ki je dodano običajnemu regenerativnemu zaviranju prednjega elektromotorja, kakršnega imajo danes tipična vozila na električen ali hibriden pogon.

»Z izrabo natančnega nadzora odzivnosti elektromotorja kot ene od odlik sistema e-4ORCE smo lahko obvladali premike avtomobila takoj ob aktiviranju zavor, kar vsem v vozilu – še zlasti pa potnikom – zagotavlja enakomerno, gladko vožnjo,« je povedal Ryozo Hiraku, strokovni vodja Nissanove divizije za pogonske sklope in inženiring električnih vozil. Poleg optimiziranja razporejanja navora med prednjo in zadnjo osjo, sistem skrbi tudi za neodvisen nadzor nad zavorami vsakega od koles, s tem pa kar se da poveča silo vodljivosti skozi ovinek vsakega od njih. To zagotavlja vožnjo skozi ovinke, ki zvesto sledi nameram voznika in potrebuje minimalne popravke z volanom.

»Inteligentna moč Ariye je eden od stebrov Nissanove genske zasnove,« je dejal Makoto Fukuda, razvojni glavni produktni strokovnjak za model Ariya. »O električnih avtomobilih in njihovih pospeških z mesta do hitrosti 100 km na uro je veliko govora, ampak za električno vozilo je enostavno dosegati dobre pospeške. Ariya pa je hitra tudi v vožnji naravnost, vendar je ključno, da zagotavlja najboljše možne vozne lastnosti v širokem razponu voznih pogojev, od zasneženih gora do mokrih mestnih ulic.«

Inteligentna moč: mogočne zmogljivosti električnega avtomobila za širok razpon potreb
Povsem električen pogonski sklop vozila Nissan Ariya je lep primer brezhibne integracije napredne tehnologije električnih vozil. Vznemirljivost in potencial mobilnosti brez izpustov dviga na novo raven z integracijo izvrstnega podajanja in prenosa moči, zmožnosti polnjenja in velikega dosega. S petimi različicami, ki bodo na voljo na evropskem trgu in vključujejo pogon na dve ali vsa štiri kolesa, Ariya izpolnjuje vozne potrebe zelo širokega kroga kupcev.

Ariya 63kWh s pogonom na prednji kolesi je idealna za mestne in primestne vozače, ki z električnim avtomobilom nove generacije želijo dobiti tudi kakovost in elegantnost. Ariya 87kWh s pogonom na prednji kolesi ponuja več od različice 63 kWh z nadgradnjo pogonskega sklopa in večjim dosegom, namenjena pa je kupcem, ki se nameravajo podati tudi na daljše vožnje. Ariya e-4ORCE 63kWh s štirikolesnim pogonom ponuja privlačno ravnovesje med zmogljivostmi in vrednostjo v svojem segmentu. Ta različica je skoraj brezkompromisna pri dosegu in ponuja izdatne zmogljivosti in inovativne nove tehnologije, med njimi tudi dva elektromotorja in nadzorno tehnologijo e-4ORCE, ki poskrbi za uravnoteženo, predvidljivo pogonsko moč na vseh štirih kolesih. Ariya e-4ORCE 87kWh s štirikolesnim pogonom bo ponujala večji doseg v kombinaciji s pristno močjo zahvaljujoč tehnologiji e-4ORCE. Na vrhu ponudbe različic je Ariya e-4ORCE 87kWh Performance, ki bo ponujala večjo moč in bo poosebljenje najboljše kombinacije zmogljivosti in tehnologije. Najsi gre za različico z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom, bodo moč in zmogljivosti Ariye v vsakdanje vožnje spet vnesle vznemirjenje in voznike napeljevale, naj odkrivajo naprej. Za še več raziskovanja bo Ariya lahko vlekla do 1.500 kilogramov težko prikolico.

Uglajena, močna prezenca na cesti
Zvesta Nissanovemu izročilu izdelovanja vznemirljivih avtomobilov, ki jih je užitek voziti, stoji Ariya na novi konstrukcijski osnovi za električne avtomobile, ki je optimizirana za izjemne vozne lastnosti. Akumulator je vgrajen v pod na sredini avtomobila, kar zagotavlja nizko težišče in skoraj enakomerno razporeditev mase na obe osi. Ploščata zasnova akumulatorja in v njegovo ohišje integriran prečnik omogočata, da ima Ariya raven pod prostora za potnike in impresivno strukturno togost. Deli obes so optimizirani, da to izkoristijo v polnem obsegu in zagotovijo stabilno lego na cesti, dobro vodljivost in udobno vožnjo, hkrati pa dušijo tresljaje in trušč, da ne vdirajo v potniški prostor. Umestitev obes zadaj, skupaj s sistemom več vodil in zadnjim elektromotorjem (če je del opreme), ustvarja izjemno ravnotežje med udobnostjo vožnje, voznimi lastnostmi in zmogljivostmi.

Trije izbirni načini vožnje – običajni, športni in ECO (različice e-4ORCE imajo še dodaten način za sneg), voznikom ponujajo možnost prilagajanja vozne izkušnje razpoloženju in okolici. Ariyina toga zgradba karoserije in nadvse odziven volanski mehanizem z zobato letvijo avtomobilu zagotavljajo jasno odzivnost na ukaze volana. Skoraj simetrična (50:50) razdelitev teže med prednjo in zadnjo osjo, ki jo omogoča umestitev baterije v pod na sredini avtomobila, pripomore k temu, da se Ariya v vseh vrstah ovinkov obnaša na predvidljiv način. Aerodinamične značilnosti ravnega podvozja avtomobila pripomorejo k stabilni legi, majhen obračalni krog pa prispeva v Ariyinim zmožnostim ne le na avtocesti ampak tudi na ozkih ulicah in tesnih parkiriščih. Poleg tega, da bo imela vsaka različica Ariye za svoj segment impresiven doseg, se bo tudi ponašala z izredno zmožnostjo povečanja dosega in zmogljivostmi hitrega polnjenja. To gre delno pripisati funkciji toplotnega nadzora baterije, ki nenehno optimizira delovno temperaturo tekočinsko hlajene baterije. Z najprimernejšim polnilnikom (polnilniki z močjo nad 350 A), lahko Ariya pridobi do 300 kilometrov dosega v 30 minutah pri uporabi kombiniranega sistema polnjenja CCS (Combined Charging System) v Evropi. (To je ocena, ki še ni homologirana in je odvisna od okoljskih pogojev). Nissan Ariya 63kWh ima vgrajen polnilnik moči 7,4 kW za domačo uporabo, različice 87kWh pa imajo za polnjenje doma vgrajen trifazni polnilnik z močjo 22 kW. Sproščenost na daljših vožnjah Ariya zagotavlja s tem, da se lahko polni tudi na hitrih polnilnih mestih z močjo do 130 kW.

Inteligentna vožnja: izkušnja vožnje z obilo tehnologije in malo stresa
Ariya zagotavlja visoko raven udobja in zaupanja s tem, da potnikom ponuja najnovejše Nissanove tehnologije, vključno z izboljšano različico sistema ProPILOT. V Nissan Leaf druge generacije že serijsko vgrajen ProPILOT je sistem za pomoč pri vožnji, ki voznikom pomaga ostati na izbranem voznem pasu, voziti v počasni, nenehno se ustavljajoči koloni, in ohranjati nastavljeno hitrost ter varnostno razdaljo do vozila pred njim. ProPILOT skupaj z Navi-link ponuja izboljšano izkušnjo priznanega sistema ProPILOT, ki je bil prvikrat uveden v modelu LEAF. Z dodanimi podatki o cestnem omrežju in tehnologijo zaznave lahko ta sistem zagotavlja bolj uglajeno vožnjo po dvopasovnih odprtih cestah. S povezavo z navigacijsko napravo in uporabo podatkov o cestnem omrežju lahko aktivna pomoč pri vožnji pomaga prilagajati hitrost avtomobila na podlagi veljavne omejitve. Poleg tega lahko sistem pomaga hitrost avtomobila prilagajati cestnim razmeram pred seboj, na primer z enakomernim upočasnjevanjem pred ostrim ovinkom, kar vsem potnikom nudi prijetno vožnjo. Ob prihodu na cilj funkcija ProPILOT Park prevzame nase stres ob parkiranju s tem, da prepozna prosto parkirno mesto in avtomobil zapelje vanj. Parkiranje je opravljeno v treh enostavnih korakih, kar naredi vzvratno, bočno ali parkiranje naprej, povsem sproščeno izkušnjo brez vsakršnega stresa (na voljo na omejen številu trgov).

Poleg vseh novih naprednih tehnologij, ki skrbijo za bolj uglajeno in sproščujočo vožnjo, ima Nissan Ariya vgrajene tudi funkcije za pomoč pri vožnji, ki jih že uporablja na stotisoče voznikov po vsem svetu. Funkcija e-Pedal, ki je bila prvikrat uvedena v električnem avtomobilu Nissan LEAF, vozniku omogoča speljevanje, pospeševanje in upočasnjevanje vse do zaustavitve zgolj z uporabo stopalke za plin. Sistem e-Pedal deluje tako, da ob sprostitvi stopalke za plin v elektromotorju sproži proces upočasnjevanja vožnje vse do zaustavitve. Ko se avtomobil povsem zaustavi, se zavore samodejno aktivirajo, da vozilo zadržijo na mestu. V primeru, da stoji dolgo časa, se vključi električna parkirna zavora. Na površinah s slabim oprijemom se zavore aktivirajo hkrati z elektromotorjem in tako vsem štirim kolesom omogočijo, da avtomobil varno upočasnijo. V različicah Ariye s sistemom e-4ORCE odjem regenerativnega navora ni le na prednjih ampak tudi na zadnjih kolesih, zaradi česar je vožnja še bolj uglajena in udobna tudi med zaviranjem vse do popolne zaustavitve.

Nissan Ariya je opremljena tudi z dodatnimi inovativnimi 360-stopinjskimi varnostnimi funkcijami, kot je prepoznaven Nissanov varnostni ščit (Nissan Safety Shield), ki obsega inteligenten nadzor okolice vozila (Intelligent Around View Monitor), inteligentno opozorilo pred nevarnostjo trka spredaj (Intelligent Forward Collision Warning), inteligenten sistem zaviranja v sili (Intelligent Emergency Braking) in samodejno zavoro v sili za vzvratno vožnjo (Rear Automatic Emergency Brake).

Inteligentna integracija: Nissan Ariya ohranja korak s časom in maksimalen potencial
Ariya uteleša Nissanovo filozofijo snovanja avtomobilov z voznikom v središču pozornosti, zaradi česar so bolj intuitivni in vznemirljivi. Ta pristop vključuje tudi opremljanje vozil z najnovejšimi funkcijami povezljivosti, vključno z novim vmesnikom človek-naprava in posodobitvami sistemske programske opreme preko brezžične povezave. Nissanova inteligentna tehnologija obsega hibridno prepoznavo glasu z napredno tehnologijo razumevanja naravnega jezika za upravljanje asistenčnih funkcij v avtomobilu, ne da bi voznik moral odmakniti oči s ceste. Primer tega, kako Ariya spodbuja gladko izkušnjo in udobje, je dejstvo, da lahko voznik enostavno preveri status baterije v Ariyi kar doma ob zajtrku, medtem ko uživa v jutranji kavi. Ob vnaprej programirani poti bo inteligentni načrtovalec poti (Intelligent Route Planner) samodejno poslal opozorilo, kdaj je treba kreniti na pot, in tako poskrbel za načrtovan potek dneva. Med vožnjo sistem nadzira cestne razmere in v prid čim krajšemu času vožnje predlaga alternativne poti. Z rabo aplikacije za pametne telefone NissanConnect je možno delovanje klimatske naprave v Ariyi nastavljati po želji voznika še preden ta sploh sede v avtomobil.

Ko se približate vozilu Nissan Ariya in imate pri sebi inteligentni ključ, se vrata samodejno odklenejo. Ob tem se prižgejo tudi zunanje luči spredaj in zadaj, prav tako zasveti tudi Nissanov emblem, kar je znak, da je avtomobil zaznal bližino svojega voznika. Notranja osvetlitev ob odprtju vrat zasveti z naraščajočo intenzivnostjo, da voznik in potniki lahko vidijo ves potniški prostor. Nastavitev sedeža, volana in pomične osrednje konzole se samodejno prilagodijo v skladu s shranjenim profilom voznika, ki je vezan na inteligentni ključ. Ariya z osvetlitvijo andon odseva značaj japonskega rokodelstva in umetelne obrti. Gre za eno od mnogih funkcij, ki ponazarjajo položaj Nissana Ariye kot prvega japonskega množičnega povsem električno gnanega crossoverja. Ko se vsi potniki posedejo in zaprejo vrata, se notranja osvetlitev postopoma zatemni in voznika spodbudi, da pritisne na gumb Start, ki sproži »utripajoč« učinek in voznika povabi, da zgrabi za volan.

Vmesnik s prikazovalnikom obsega tako 31-centimetrski (12,3-palčni) instrumentni zaslon za prikaz merilnikov kot tudi 31-centimetrski zaslon (12,3-palčni) na sredini armaturne plošče. Oba zaslona sta na isti višini. S prikazovanjem raznovrstnih podatkov na enoviti vodoravni ploskvi je te podatke lahko hitro zaznati ne da bi to voznika odvrnilo od zbranosti na dogajanje na cesti. Oba zaslona imata postavitev valovite oblike, da omogočita enostaven dostop do pomembnih podatkov, kot je stanje baterije, doseg in napotki navigacijske naprave, z enostavnim zamahom. Dodatne podatke je z drsnimi dotiki možno premikati med zaslonoma in tako način in prednostni razpored prikazovanja podatkov za volanom prilagoditi osebnim željam – to je izkušnja po meri brez primere.

Nenazadnje se Ariya ponaša z enim največjih barvnih projicirnih zaslonov (headup display) v svojem segmentu. Projicirana slika kaže podobne podatke kot zaslon z merilniki in v vidnem polju voznika povsem nemoteče ponuja jasen prikaz podatkov o vožnji. Potniki lahko z izgovorjenim pozivom »Hello Nissan« ali »Hej Nissan« glasovno zahtevajo podatke o avtomobilu in upravljajo načrt poti vključno z iskanjem interesnih točk oz. krajev. Funkcije, kot je izbira predvajane glasbe ali nastavitve temperature v potniškem prostoru, se uporabljajo brez napora in ne da bi voznik moral odvrniti pogled s ceste. Ukaze Nissanu Ariyi izvršuje hibriden sistem za prepoznavo glasu, ki temelji na razumevanju naravnih jezikov in omogoča rabo običajnih pogovornih povedi. S pomočjo vgrajene povezljivosti (4G) lahko sistem dostopa do podatkov v oblaku, da bi lažje in bolje razumel edinstvene zahteve.

»Nissanova tehnologija inteligentnega osebnega pomočnika odraža omotenashi, to je japonski običaj spoštovanja stranke na najvišji ravni,« je pojasnil Fukuda. »Ponuja gladko izkušnjo tako izven kot tudi znotraj avtomobila. Ariya podpira vaš življenjski slog bodisi doma ali pa na poti.«

Ariya je tudi prvi Nissanov model s sistemsko programsko opremo, ki se posodablja na daljavo, po brezžični povezavi, kar so poimenovali Remote Software Upgrade. Tehnologija samodejno posodablja razne elemente programske opreme v avtomobilu, izrecno to velja za programsko opremo za nadzor in upravljanje multimedijske naprave, električne in elektronske arhitekture, podvozja, klimatske naprave in specifičnih nastavitev za električna vozila – ne da bi bilo zaradi tega treba obiskati servisno delavnico. Z občasnimi sprotnimi posodobitvami Ariya vedno deluje s svojim polnim potencialom. Sistem s podvojenim pomnilnikom celo omogoča posodabljanje med vožnjo. Posodobitve se v tem primeru prenesejo in shranijo v poseben pomnilnik. Ko sistem potrdi prenos, preklopi na posodobljen pomnilnik. Posodobitve so prenesene v rabo hitro in enostavno, kar pomeni, da posodabljanje in vključevanje novih funkcij poteka gladko in praktično neopazno.

Prihodnost električnega avtomobila je zdaj
Crossover Nissan Ariya označuje novo ero za električna vozila z obljubo neverjetno prepričljive in mehke vožnje zahvaljujoč vsem odlikam Nissanove inteligentne mobilnosti, ki jo zagotavljajo najnovejše tehnologije pomagal za vožnjo, ki so zasnovana za podporo, odzivnost in upoštevanje voznikovih namer. Oblika, ki jo je navdihnil brezčasni japonski futurizem, vsem potnikom ponuja gostoljubnost, globok osebni vtis, čigar namen je, da preseže pričakovanja.

»Nissan uvaja novo poglavje, ki se začenja z modelom Ariya,« je pojasnil Gupta. »Pri Ariyi smo stremeli k okrepitvi aspekta zabavne, uživaške vožnje z električnim pogonom, hkrati pa doseganju visoke ravni udobja in zaupanja v avtomobil. To ni le izvrsten električno gnan crossover, ampak je izvrsten avtomobil – občudovanja vredna sila, ki nas bo povedla v prihodnost.«

Več podrobnosti o pričetku prodaje in cenah Ariye v Evropi bo objavljenih v prihodnjih mesecih.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.