Avto.info

Novi BMW serije 2 Coupé

Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki

Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki

Novi BMW serije 2 Coupé

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki Novi BMW serije 2 Coupé: Utelešenje športne moči v zgoščeni obliki

BMW odpira novo poglavje svojega izročila superšportnih kompaktnih modelov. S tem bo postavil novo raven užitka v vožnji – značilno za to znamko – v vrhunskih modelih tega razreda vozil. Novi BMW serije 2 Coupé je utelešenje športne moči v posebej zgoščeni obliki in s konceptom, usmerjenim izključno na odličnost dinamike, atletsko obliko, močne motorje in dovršeno tehnologijo podvozja.

Nova izdaja BMW serije 2 Coupé z značajem, polnim dinamične zmogljivosti. Atletska oblika, dovršena tehnologija podvozja, prvotno razvita za BMW serije 4 Coupé, zadnji pogon in šestvaljni vrstni motor so edinstvene lastnosti v tem segmentu, ki pomenijo vrhunske športne sposobnosti in užitek v vožnji, značilen za znamko BMW. Svetovna premiera bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu 9. julija 2021. Nove modele bo proizvajala tovarna skupine BMW San Luis Potosí v Mehiki. Prihod na trg v začetku leta 2022. Novi BMW serije 2 Coupé predstavlja moderen pristop h klasičnemu konceptu kompaktnih modelov vozil z dvojimi vrati in s poudarjeno zmogljivostjo, ki so se prvič pojavila z 2-vratnimi limuzinami iz serije 02. Samostojna oblika se kar najbolj razlikuje od kompaktnih modelov BMW serije 1. Značilna razmerja, širok kolotek, optimizirane aerodinamične lastnosti, odlična togost karoserije, inteligentna lahka zasnova, skoraj idealna obremenitev osi v razmerju 50 : 50 in nizko težišče so idealna podlaga za izjemno športno vožnjo.

Vodilni model serije ob predstavitvi bo visoko zmogljivi BMW M240i xDrive Coupé proizvajalca BMW M GmbH (kombinirana poraba goriva 8,8–8,1 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2 200–185 g/km po WLTP), ki ga poganjata vrstni šestvaljni bencinski motor z močjo 275 kW (374 KM) in inteligentni štirikolesni pogon. Na voljo bodo tudi štirivaljni bencinski in dizelski motorji s prenosom moči na zadnja kolesa. Močna razmerja, umeščena v klasično tridelno zasnovo, dinamične poteze in ekskluzivni elementi prinašajo resnično izrazit videz. Zunanja dolžina je večja za 105 mm, širina za 64 mm in medosna razdalja za 51 mm v primerjavi s predhodnikom. Višina vozila je manjša za 28 mm, kolotek je spredaj širši za 54 mm (BMW M240i xDrive Coupé: 63 mm širši) in za 31 mm zadaj (BMW M240i xDrive Coupé: 35 mm širši).

Na privlačno oblikovanem sprednjem delu so dva individualna žarometa v slogu BMW 02 in ledvička BMW z novim videzom. Zračne lopute so pokončno nameščene namesto letvic. Športna in elegantna silhueta, sestavljena iz čistih potez in površin, ki s svojo obliko izražajo mišičasto postavo. Zadnji del s poudarjenimi izbočenimi blatniki kaže svojo moč. Kompaktne zadnje luči s prerazporejenimi funkcijami luči LED. Za M Sport in BMW M240i xDrive Coupé značilni oblikovni poudarki. Izstopajoč športni značaj v segmentu z dovršeno tehnologijo podvozja, izposojeno od BMW serije 4, in posebej prilagojene nastavitve. Očitno boljša agilnost, natančnost krmiljenja in dinamika vožnje skozi zavoje v primerjavi s predhodnim modelom. Integrirano delovanje prenosa moči in podvozja optimizira gibanje vozila med krmiljenjem in stranske pospeševalne sile, kar omogoča dinamično vožnjo skozi zavoje in hiter nadzor drsenja. Odlična sposobnost vožnje na dolge razdalje z optimiziranim udobjem in akustiko.

Standardni model ima sprednjo premo z vzmetnimi nogami z dvojnim zgibom, petčlensko zadnjo premo, pasivne kompresijske blažilnike in krmiljenje na električni pogon s funkcijo Servotronic. Športno M-podvozje s spremenljivim športnim krmiljenjem je na voljo opcijsko. Novi BMW M240i xDrive Coupé je standardno opremljen z značilno različico podvozja M Sport, dodatnimi oporami na sprednji osi, zavorami M Sport in diferencialom M Sport na zadnji osi. Prilagodljivo M-podvozje z elektronsko krmiljenimi blažilniki je za vodilni model na voljo opcijsko. 17-palčna lita aluminijasta platišča so na voljo v osnovni opremi, 18-palčna lita aluminijasta M-platišča so na voljo pri različici M Sport. BMW M240i xDrive Coupé je standardno opremljen z 19-palčnimi litimi aluminijastimi M-platišči z opcijskimi visokozmogljivimi pnevmatikami.

Močni in učinkoviti motorji z najnovejšo tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Vrstni šestvaljni motor v novem BMW M240i xDrive Coupé razvije največjo moč, ki je 25 kW/34 KM večja kot pri predhodnem modelu. Dodatno izboljšan štirivaljni motor v novem BMW 220i Coupé (kombinirana poraba goriva 6,8–6,3 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2  155–144 g/km po WLTP) z močjo 135 kW/184 KM in zmanjšanimi izpusti zaradi glave motorja z vgrajenim izpušnim kolektorjem. Novi BMW 220d Coupé (kombinirana poraba goriva 5,1–4,7 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2 132–122 g/km po WLTP) ima štirivaljni dizelski motor 140 kW/190 KM z dvostopenjskim turbinskim polnilnikom in blago hibridno tehnologijo 48 V za takojšnji razvoj moči ter visoko stopnjo učinkovitosti. Novi BMW 230i Coupé poganja štirivaljni bencinski motor 180 kW/245 KM (model še ni v prodaji, podatki o porabi goriva in izpustih CO2 še niso na voljo), ki bo postal del ponudbe poleti 2022.

Vsi motorji so standardno priklopljeni na osemstopenjski menjalnik Steptronic. Opcijski osemstopenjski športni menjalnik Steptronic (standardno vgrajen v BMW M240i xDrive Coupé) s prestavnima ročicama na volanu in s funkcijo za nadzor speljevanja z optimalnim oprijemom podlage ter funkcijo Start za takojšnje in dinamične manevre pospeševanja med vožnjo. Individualizirana notranjost v slogu športnega avtomobila. K vozniku usmerjena kabina z moderno nadzorno ploščo na centralni konzoli in možnostjo povsem digitalne kompozicije prikazovalnikov. Športni sedeži in usnjen volan Sport so del standardne opreme, medtem ko so opcijsko na voljo tudi usnjen volan ter športni sedeži M z vgrajenimi nasloni za glavo. Posebna notranja oprema za različico M Sport in BMW M240i xDrive Coupé, kot so kolenske blazine na sredinski konzoli, poveča izrazit užitek v vožnji.

Opcijski paket Pro za M Sport je mogoče dodati v različice M Sport in tako še očitneje pokazati dinamične sposobnosti avtomobila. Oprema obsega 19-palčna lita aluminijasta M-platišča, zavore M Sport, osemstopenjski menjalnik Steptronic Sport, sprednji spojler in zadnji spojler M. Za model značilni deli M Performance bodo že od začetka na voljo tudi za novi BMW serije 2 Coupé. Vrhunska notranjost predstavlja jasen korak naprej v primerjavi s predhodnim modelom. Visokokakovostni materiali, natančna izdelava in ekskluzivni oblikovalski elementi. Novi notranji okrasni okvirji v mat barvi Dark Graphite so del standardne opreme. Vratne obloge imajo novo površino s trapezoidnim vzorcem, ki so v primeru opcijske ambientalne razsvetljave elegantno osvetljene iz ozadja. Različica M Sport in BMW M240i xDrive Coupé z oblazinjenjem Alcantara/Sensatec. Iz nabora dodatne opreme je mogoče izbrati: različici oblazinjenja s perforiranim Sensatecom in z usnjem Vernasca.

Nizek položaj sedenja in izboljšan prostorski občutek za voznika in sovoznika, dva zadnja sedeža z lastnostmi individualnih sedežev. Osnovna prostornina prtljažnika v neposredno vidnem prtljažnem območju je večja za 20 litrov v primerjavi s predhodnim modelom. Skupna prostornina: 390 litrov Standardno razmerje 40:20:40 deljenih/zložljivih naslonjal zadnjih sedežev izboljša priročnost s 35 mm nižjim robom za nalaganje od predhodnega modela. Samodejna klimatska naprava s tremi področji in vetrobransko steklo z akustično zasteklitvijo sta del standardne opreme. Opcijski dodatki, kot so ogrevanje sedežev in volana, električno nastavljivi sedeži s spominsko funkcijo pri vozniku in ambientalna razsvetljava, povzdignejo užitek v vožnji in udobje na vrhunsko raven. Kot opcija je na voljo steklena drsna/dvižna streha, ki ima za skoraj 20 odstotkov večjo prozorno površino od predhodnega modela. Snemljiva kljuka za prikolico je na voljo kot opcija. Dovoljena obremenitev: 1.600 kilogramov.

Bistveno razširjen izbor standardnih in opcijskih sistemov za pomoč vozniku v primerjavi s predhodnim modelom. Opozorilo o nevarnosti čelnega trka, informacije o omejitvi hitrosti, opozorilo o zapustitvi voznega pasu in asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja so del standardne opreme. Kot opcijska dodatna oprema je na voljo: Vozni asistent z opozarjanjem pri menjavi voznega pasu, opozorilo o nevarnosti trka zadaj in prečnem prometu zadaj, aktivni tempomat s funkcijo Stop&Go in z ročnim omejevalnikom hitrosti, nadzor razdalje pri parkiranju, asistent za vzvratno vožnjo, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in pogled na okolico. Prvič sta za BMW serije 2 Coupé na voljo: projektor BMW Head-Up in snemalnik vožnje BMW Drive Recorder (v okviru uporabe BMW Drive  Recorder opozarjamo, da je v nekaterih državah uporaba te naprave regulirana ali prepovedana. Dopustnost snemanja in uporabe videoposnetkov je odvisna od zakonske ureditve države, v kateri se uporablja funkcija snemanja. V nekaterih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji, uporaba kamer nameščenih znotraj avtomobila, ki spremljajo potek vožnje, splošno ni dovoljena. Lastnik oz. uporabnik vozila je odgovoren za uporabo in spoštovanje veljavnih dotičnih predpisov.).

Najmodernejši zaslon in operacijski sistem temeljita na operacijskem sistemu BMW 7. 8,8-palčni nadzorni prikazovalnik in instrumentna plošča s 5,1-palčnim barvnim zaslonom sta del standardne opreme v kabini BMW Live Cockpit. Opcijski paket BMW Live Cockpit Professional s povsem digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo in z 10,25-palčnim nadzornim prikazovalnikom. Intuitivno, večmodalno upravljanje z zaslonom na dotik, upravljalnik BMW, gumbi na volanu ali govorno upravljanje (ni na voljo v slovenskem jeziku). BMW Intelligent Personal Assistant z razširjenim naborom funkcij in novo grafiko na nadzornem prikazovalniku. Navigacijski sistem BMW Maps v oblaku je na voljo z opcijskim paketom BMW Live Cockpit Plus ali BMW Live Cockpit Professional. Hiter in natančen izračun poti ter časov prihoda na cilj, posodabljanje prometnih podatkov v kratkih intervalih in prosta izbira pri vnašanju besed med iskanjem cilja potovanja.

Širok izbor avtomobilskih digitalnih storitev. BMW TeleServices in inteligentni klic v sili sta vključena v standardno opremo skupaj s posodabljanjem programske opreme prek radijskih valov na daljavo za boljše funkcije in nove digitalne storitve v avtomobilu. Med dodatno opremo na voljo: Prometne informacije v realnem času z opozarjanjem na nevarnost in BMW Digital Key. Aplikacija My BMW še bolj poveže vozilo in uporabnika. Integracija pametnega telefona z uporabo Apple CarPlay in Android Auto, ki je na voljo kot dodatna oprema: brezžična povezava Wi-Fi, prikaz informacij na nadzornem prikazovalniku, instrumentna plošča in opcijski projektor BMW Head-Up.

Različice modela ob prihodu na trg:

BMW 220i Coupé:
Vrstni 4-valjni bencinski motor, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.998 ccm, moč: 135 kW/184 KM pri 5.000–6.500 vrt./min, največji navor: 300 Nm pri 1.350–4.000 vrt/min.
Pospešek [0–100 km/h]: 7,5 sekunde, največja hitrost: 236 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 6,8–6,3 l/100 km po WLTP, kombinirane emisije CO2: 155–44 g/km po ciklu WLTP, emisijski standard: Euro 6d.

BMW M240i xDrive Coupé:
Vrstni šestvaljni bencinski motor, osemstopenjski menjalnik Steptronic Sport, BMW xDrive.
Delovna prostornina: 2.998 cm3, moč: 275 kW/374 KM pri 5.500–6.500 vrt./min, največji navor: 500 Nm pri 1.900–5.000 vrt./min.
Pospešek [0–100 km/h]: 4,3 sekunde, največja hitrost: 250 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 8,8–8,1 l/100 km po WLTP, kombinirane emisije CO2: 200–185 g/km po ciklu WLTP, emisijski standard: Euro 6d.

BMW 220d Coupé:
Vrstni 4-valjni dizelski motor, 48-voltna blaga hibridna tehnologija (8 kW/11 KM), 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
Delovna prostornina: 1.995 cm3, moč: 140 kW/190 KM pri 4000 vrt./min., največji navor: 400 Nm pri 1.750–2.500 vrt./min.
Pospešek [0–100 km/h]: 6,9 sekunde, največja hitrost: 237 km/h.
Kombinirana poraba goriva: 5,1–4,7 l/100 km po WLTP, kombinirane emisije CO2: 132–122 g/km po ciklu WLTP, emisijski standard: Euro 6d.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.