Avto.info

ŠKODA OCTAVIA COMBI

Oblikovna študija praznuje 25. obletnico

ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico

ŠKODA OCTAVIA COMBI

Avtor: Foto: Škoda
ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico ŠKODA OCTAVIA COMBI : Oblikovna študija praznuje 25. obletnico

Pred 25 leti, 10. septembra 1997, je ŠKODA AUTO na avtosalonu IAA v Frankfurtu na Majni predstavila oblikovno študijo OCTAVIA COMBI. Vozilo se je od serijskega modela, ki je bil predstavljen spomladi 1998, razlikovalo le v nekaj pod­robnostih. Četrta sodobna generacija modela OCTAVIA COMBI danes pomembno prispeva k velikemu uspehu te prodajne uspešnice znamke ŠKODA.

Septembra 1996, pet let in pol po tem, ko se je ŠKODA pridružila koncernu Volkswagen, je češki proizvajalec avtomobilov v Mladi Boleslav odprl eno najsodobnejših avtomobilskih tovarn v takratni Evropi. S serijsko proizvodnjo prve sodobne generacije ŠKODE OCTAVIE se je za podjetje začelo novo obdobje. Razvoj modela s t. i. liftback (hatchback) zadkom, ki je takrat temeljil na novi platformi koncerna Volkswagen, se je začel že leta 1992. Za oblikovanje brezčasno moderne karoserije so oblikovalci pod vodstvom Dirka van Braeckela takrat uporabili tehnologijo CAD.

10. septembra 1997, dobro leto po začetku proizvodnje kombilimuzinskega (liftback/hatchback) modela, je ŠKODA na 57. avtosalonu IAA v Frankfurtu na Majni predstavila oblikovno študijo modela OCTAVIA COMBI. To markantno vozilo vijoličaste barve je danes del zbirke muzeja znamke ŠKODA v Mladi Boleslav. Manj kot pol leta pozneje je februarja 1998 stekla serijska proizvodnja modela OCTAVIA COMBI. Z njim je ŠKODA postavila standarde v proizvodnji: stranski del karoserije je bil oblikovan v enem kosu iz globoko vlečene pločevine in izdelan v takrat največji stiskalnici češkega proizvajalca avtomobilov. Stiskalnica je omogočala natančnost do desetinke milimetra, ustrezni kalup za stiskanje pa je tehtal 63 ton.

Marca je OCTAVIA COMBI doživela svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi, dva meseca pozneje pa so bila vozila že dobavljena prvim kupcem. Medosna razdalja štiri in pol metra dolgega modela je bila 2.512 mm, kar je bilo toliko kot pri 5-vratni kombilimuzini (liftbacku), vendar je bil karavan šest milimetrov daljši in 26 mm višji. Tehtal je le od 15 do 30 kg več, odvisno od konfiguracije. Elegantno oblikovani zadek je ponujal velik prtljažnik s prostornino od 548 do 1.512 litrov.

Tako je današnja prodajna uspešnica češkega proizvajalca avtomobilov nadgradila uspeh prvega modela OCTAVIA COMBI v zgodovini podjetja: ŠKODA je vozilo z osrednjim cevastim okvirjem, spredaj vzdolžno nameščenim motorjem in pogonom na zadnji kolesi predstavila že 11. septembra 1960 na mednarodnem inženirskem sejmu v Brnu. Model z merami 4.065 x 1.600 x 1.430 mm je ŠKODA takrat izdelovala od poletja 1961 do leta 1971.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov