Avto.info

Grega Premrl in Vili Ošlaj

Idrijski izziv ob koncu sezone za Grego Premrla

Grega Premrl in Vili Ošlaj: Idrijski izziv ob koncu sezone za Grego Premrla

Grega Premrl in Vili Ošlaj

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing

Idrija - eno izmed prizorišč, za katera lahko zapišemo, da je reli tam doma - bo ponovno gostila zaključni reli sezone slovenskega državnega prvenstva. Za Grego Premrla in Vilija Ošlaja bo to druga preizkušnja v novem dirkalniku. Nastop z atraktivno Toyoto GT86 bo tokrat pravi izziv. Zadnji oktobrski vikend bo kot vse kaže deževen.

"Očitno mi ob krstnih nastopih v Toyoti razmere ne mislijo preveč prizanašati," v šali začne Grega Premrl.

"Že reli v Poreču je bil pravi rodeo, saj smo se posadke soočile s ogromno količino kamenja in peska na cestišču. No, tokrat, kot kaže, sledi dež. V Toyoti bo, predvsem zaradi specifik vožnje, ki jih prinaša pogon na zadnji kolesni par, potrebna popolna koncentracija od starta do cilja. In prav to je glavni cilj naše ekipe na idrijskem reliju. Želimo si novih dragocenih izkušenj in stopnjevanja ritma, da bi prišli do čim boljše popotnice za prihodnjo sezono," nadaljuje Premrl, ki je lani v Idriji, še s Citroenom, potrdil naslov državnega prvaka med "dvopogonci".

Tekmovalni del 12. izvedbe idrijskega relija se bo pričel v soboto, 27. oktobra, ko bosta popoldne na sporedu dve uvodni hitrostni preizkušnji. Reli se bo nato s petimi hitrostnimi preizkušnjami odločal v nedeljo, 28. oktobra. S ciljno rampo relija Idrija bo padel tudi zastor nad letošnjo sezono slovenskega državnega prvenstva. Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta tokrat nastopila s startno številko 15.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov