Avto.info

China Challenge

Volkswagen ID. R na "cesti do nebeških vrat"

China Challenge: Volkswagen ID. R na

China Challenge

Avtor: Foto: Volkswagen
China Challenge: Volkswagen ID. R na "cesti do nebeških vrat" China Challenge: Volkswagen ID. R na "cesti do nebeških vrat" China Challenge: Volkswagen ID. R na "cesti do nebeških vrat"

Wolfsburg (Nemčija) – Povsem električni Volkswagen ID. R se bo septembra 2019 soočil s še enim posebnim izzivom. Na dogodku China Challenge na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan – edinstveni cesti z 99 ovinki, ki vodi na goro Tianmen (1.500 km jugozahodno od Pekinga), bo za volan električnega športnega avtomobila z močjo 500 kW ponovno sedel Romain Dumas (F). Ker za 11 km dolgo in za javni promet nedostopno gorsko cesto še ni postavljenega uradnega rekordnega časa, bo družba Volkswagen China pred dogodkom organizirala tekmovanje v igranju računalniških iger, kjer bodo tekmovalci morali postaviti svoj virtualni najboljši čas na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan. Septembra bo Romain Dumas pod realnimi pogoji poskušal izboljšati čas najhitrejšega igralca.

Dr. Stephan Wöllenstein, član uprave znamke Volkswagen Osebna vozila in izvršni direktor družbe Volkswagen China, je dejal: "Volkswagen ID. R je ikona, ki na najboljši način uteleša naše nav­dušenje nad električno mobilnost­jo in našo profesionalnost pri razvoju električne pogonske tehno­logije. Ker imamo izkušnje iz motošporta, jo lahko še izboljšamo in vključimo v proizvodnjo serijskih modelov na električni pogon."

Sven Smeets, direktor motošporta pri Volkswagnu: "Tianmen ima na Kitajskem bajesloven pomen, saj ima sloves nebeških vrat. Cesta sodi med najbolj nenavadne in najnevarnejše ceste na svetu – še en poseben izziv za ID. R. Naš cilj je postaviti nov mejnik za električna vozila in s tem podpreti ­ strategijo e-mobilnosti družbe Volkswagen na Kitajskem, ki je v tem letu v polnem zagonu."

China Challenge na Tianmenu bo potovanje v neznano – tudi za zmago­valca dirke na Pikes Peak Romaina Dumasa. 41-letni Francoz je povedal: "Do sedaj sem cesto videl le na fotografijah in v nekaj videoposnetkih. Okolica je edinstvena, videti je kot filmska kulisa. Cesta je zelo ovinkasta, deloma tudi zelo ozka, poleg tega pa še zelo grbinasta. Zagotovo bo to posebna izkušnja. Veselim se tega novega izziva."

Cesta do nebeških vrat je magnet za turiste
Ozka cesta do nebeških vrat Tianmen Shan je priljubljena turistična atrakcija. Vije se po eni izmed najbolj nedotaknjenih gorskih pokrajin tega sveta. Skoraj nobena ravnina ni daljša od 50 m. Po cesti, ki je poznana tudi kot Tongtian Avenue (cesta do nebeških vrat), vozijo tudi avtobusi, ki obiskovalce peljejo na Tianmen. Začne se v dolini na 200 m nadmorske višine in konča na približno 1.300 m nadmorske višine. Vrh gore leži na 1.519 m nadmorske višine.

Pod drobnogledom: rekordni čas na Severni zanki Nürburgringa
Volkswagen ID. R, s katerim je Romain Dumas junija 2018 postavil rekordni čas na slavni gorski dirki Pikes Peak International Hill Climb in na dogodku Goodwood Festival of Speed, poganjata dva elektromotorja s skupno močjo 500 kW (680 KM), do 100 km/h pa pospeši v samo 2,25 sekunde. Pred septembrskim odhodom na Kitajsko bo Dumas z rekorderjem na slavni Severni zanki Nürburgringa poskušal podreti tamkajšnji rekordni čas za električno gnana vozila.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov