Avto.info

Strategija 2.0

IONITY pospešeno širi svoje omrežje hitrih polnilnic

Strategija 2.0: IONITY pospešeno širi svoje omrežje hitrih polnilnic

Strategija 2.0

Avtor: Foto: Porsche

Stuttgart (Nemčija). IONITY že danes vzdržuje največje omrežje visokozmogljivih polnilnic v Evropi, ki je dostopno za večino električnih vozil. Skupno podjetje zdaj pospešuje svojo nadaljnjo širitev. Do leta 2025 naj bi se število lokacij povečalo s sedanjih skoraj 400 na več kot 1000. V prihodnosti naj bi bilo na voljo približno 7000 polnilnih točk, kar je več kot štirikrat več kot danes (pribl. 1500). Porsche in drugi delničarji bodo do leta 2025 investirali 700 milijonov evrov.

Omrežje IONITY uporablja evropski standard za polnjenje Combined Charging System (CCS). Zaradi 800-voltne tehnologije polnilnih postaj se lahko Porsche Taycan na njih polni s polno potencialno močjo do 270 kW. Pri uporabi storitve Porsche Charging Service so vozniki Taycana na hitrih polnilnicah IONITY upravičeni tudi do enotne, bistveno ugodnejše cene, ki trenutno znaša 0,33 evra na kilovatno uro.

"Trenutno smo priča velikemu razmahu elektromobilnosti in s tem povezani želji po potovalnem udobju. Pri Porscheju naj bi do leta 2025 že 50 odstotkov avtomobilov, prodanih po vsem svetu, imelo delni ali popolnoma električni pogon, do konca desetletja pa naj bi ta delež znašal že več kot 80 odstotkov. Z naložbami v zmogljivo omrežje polnilnic v svet pošiljamo pomembno sporočilo. S tem poudarjamo svojo zavezanost in v okviru strategije 2.0 še naprej partnersko razvijamo skupno podjetje," pravi Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG. Delničarji družbe IONITY so BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors z znamko KIA, koncern Volkswagen z Audijem in Porschejem, v prihodnosti pa tudi investicijska družba Blackrock.

Strategija IONITY 2.0: gostejše omrežje, bistveno več udobja
Polnilnih postaj IONITY v prihodnosti ne bodo gradili le ob evropskih avtocestah, temveč tudi v bližini večjih mest in ob najbolj prometnih zveznih cestah. Na teh novih postajah naj bi število polnilnih mest povečali na šest do dvanajst. Poleg tega bodo obstoječim polnilnicam na relacijah z veliko potrebo po polnjenju dodali dodatna polnilna mesta. IONITY želi v okviru koncepta "Oasis" še bolj izboljšati udobje in storitve. Zato želi podjetje v večji meri kot danes samo pridobivati zemljišča. Na njih naj bi gradili polnilne parke z lastno gastronomsko ponudbo in povezanimi trgovinami.

Porsche Charging Service s skoraj 200.000 polnilnimi točkami
Storitev Porsche Charging Service omogoča dostop do polnilnih točk različnih ponudnikov po vsem svetu, med njimi tudi IONITY. V Evropi je v storitev trenutno vključenih skoraj 200.000 polnilnih točk v 20 državah. Med njimi je skoraj 6.500 polnilnih točk DC s polnilno močjo več kot 50 kW. Za centralno obračunavanje skrbi Porsche. Kot dopolnitev omrežja skupnega podjetja IONITY Porsche načrtuje lastne premium hitre polnilnice vzdolž najpomembnejših evropskih prometnih poti. Pri Porsche Destination Charging lahko stranke na posebej priljubljenih lokacijah brezplačno polnijo svoje električne in priključnohibridne Porschejeve modele. Program zaenkrat vključuje več kot 2.700 polnilnih točk AC v več kot 70 državah, na primer v izbranih hotelih, restavracijah, na letališčih, v nakupovalnih središčih, športnih klubih in marinah. Nadaljnja širitev je v polnem razmahu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov