Avto.info

Thomas Schäfer

Novi operativni direktor znamke Volkswagen

Thomas Schäfer : Novi operativni direktor znamke Volkswagen

Thomas Schäfer

Avtor: Foto: Volkswagen
Thomas Schäfer

Thomas Schäfer

Klaus Zellmer

Klaus Zellmer

Ralf Brandstätter

Ralf Brandstätter

Wolfsburg (Nemčija) – Thomas Schäfer je bil s 1. aprilom imenovan na funkcijo operativnega direktorja (COO) znamke Volkswagen. S 1. julijem 2022 bo Schäfer prevzel funkcijo direktorja znamke Volkswagen, obenem pa bo kot odgovorni za skupino volumenskih znamk postal tudi član uprave koncerna. 

Ralf Brandstätter bo do 30. junija 2022 ostal izvršni direktor Volkswagna in bo s 1. avgustom 2022 prevzel odgovornost za poslovanje na Kitajskem. V prehodnem obdobju od aprila do julija bosta Brandstätter in Schäfer pripravila vse za gladko predajo funkcije predsednika uprave.

Poleg opravljanja funkcije operativnega direktorja pri Volkswagnu bo Schäfer zaenkrat še naprej vodil družbo ŠKODA Auto.  Na mestu predsednika upravnega odbora ga bo s 1. julijem 2022 nasledil Klaus Zellmer, ki je trenutno direktor prodaje, marketinga in poprodaje pri znamki Volkswagen Osebna vozila.

Informacije o njegovem nasledniku bodo posredovane pravočasno. Thomas Schäfer ima bogate izkušnje s področja mednarodne avtomobilske industrije. Svojo poklicno pot je začel leta 1994 po končanem študiju strojništva v podjetju Daimler AG v Stuttgartu. Tam je opravljal različne vodstvene funkcije. 

Leta 2012 se je pridružil koncernu Volkswagen. Tu je sprva vodil koncernsko proizvodnjo v tujini in bil zadolžen za izvajanje projektov montaže (CKD) ter pogajanja o novih proizvodnih obratih. Leta 2015 je Schäfer kot predsednik in upravni direktor družbe Volkswagen Group South Africa prevzel odgovornost za poslovanje družbe Volkswagen v Južni Afriki in razvoj koncernskih znamk v regiji podsaharske Afrike.

Avgusta 2020 je bil Schäfer imenovan za predsednika uprave družbe ŠKODA AUTO a. s.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov