Avto.info

Obsežna brezplačna posodobitev za celotno modelsko paleto

Programska oprema s stanjem modelskega leta 2023 za vse izpeljanke Taycana

Obsežna brezplačna posodobitev za celotno modelsko paleto: Programska oprema s stanjem modelskega leta 2023 za vse izpeljanke Taycana

Obsežna brezplačna posodobitev za celotno modelsko paleto

Avtor: Foto: Porsche

Stuttgart (Nemčija). Porsche je od uvedbe svojega prvega popolnoma električnega športnega avtomobila Taycan konec leta 2019 po vsem svetu dobavil več kot 75.000 vozil. Zdaj je napočil čas za obsežno posodobitev: ne glede na starost vozila, motor, obliko karoserije in trg bo mogoče vse različice modela s posodobitvijo programske opreme prilagoditi stanju modelskega leta 2023. Posodobitev se bo izvajala po posameznih trgih.

Glede na to, kdaj je bilo njihovo vozilo dobavljeno, bodo stranke med drugim deležne večje učinkovitosti pogona ter novih funkcij in izboljšav v sistemih Porsche Communication Management (PCM) in Porsche Connect ter asistenčnih sistemih. Posodobitev vključuje tudi možnost aktivacije posameznih funkcij in opreme po nakupu (funkcija na zahtevo). Poleg tega se bo pri vseh Taycanih razširila možnost brezžične posodobitve (Over the Air, OTA). Posodobitev bo za stranke brezplačna in bo na voljo po vsem svetu. Izvedena bo med obiskom servisne delavnice.

"S to akcijo bodo vse stranke imele koristi od nenehnega nadaljnjega razvoja modela Taycan. Od leta 2019 smo to modelsko serijo celovito optimizirali na skoraj vseh področjih. Dodane so bile nove funkcije, nekatere so bile spremenjene ali pa jih lahko stranke zdaj še bolje izkusijo," je dejal Kevin Giek, vodja serije Taycan. "Kdor vozi model Taycan iz prve serije, bo po posodobitvi prijetno presenečen nad vsem, kar je bilo v tem času narejenega na vozilu." Pri Porscheju interno uporabljajo izraz "uPdate", ker modelsko leto 2023, ki se je začelo julija 2022, nosi črko "P".

Natančen obseg posodobitve in trajanje obiska v servisni delavnici bosta odvisna od stanja konkretne programske opreme v posameznem Taycanu. Starejše kot je vozilo, več izboljšav in inovacij bo nameščenih. Nedavno so uvedli tudi možnost vgradnje 22-kilovatnega polnilnika v vozilu. Stranke lahko to nadgradnjo na lastne stroške povežejo z obiskom delavnice za posodobitev programske opreme. Z močjo polnjenja do 22 kW se zmogljivejša različica baterije napolni veliko hitreje. V Evropi in Severni Ameriki naknadna vgradnja te opcije vključuje tudi aktivacijo funkcije Plug & Charge. Ta omogoča priročno polnjenje in plačevanje brez kartice ali aplikacije. Takoj ko priključite polnilni kabel, steče šifrirana komunikacija med Taycanom in polnilno postajo, ki podpira Plug & Charge. Postopek polnjenja in plačila se bo nato začel avtomatsko.

Pregled najpomembnejših posodobitev:
• Pogon: V voznih programih "Normal" in "Range" je sprednji elektromotor pri modelih s pogonom na vsa štiri kolesa v območju delne obremenitve skoraj popolnoma odklopljen in brez dovoda elektrike. Med jadranjem in mirovanjem sta obe premi brez pogonskega navora. Električni prosti tek zmanjšuje izgube vlečne sile in povečuje doseg. Prikaz delovanja štirikolesnega pogona je zdaj realiziran kot prikaz pretoka energije na osrednjem zaslonu. Tako lažje vidite trenutno stanje delovanja pogonov. Optimizirani so bili tudi načini rekuperacije. Tako se na primer nastavitev Auto-Reku ohrani, tudi če voznik spremeni vozni program. To za stranko pomeni več udobja. Te izboljšave veljajo za Taycane iz modelskih let 2020 in 2021.

• Toplotni management: Boljše kondicioniranje baterije zlasti pri nizkih zunanjih temperaturah omogoča pogostejše hitro polnjenje Taycana na splošno in v širšem razponu napolnjenosti baterije (SoC). V ta namen se na primer odpadna toplota električnih komponent v še večji meri kot doslej uporablja za uravnavanje temperature baterije. Pri Taycanih iz modelskih let 2020 in 2021² je mogoče na ta način doseči še večje dosege in krajše čase polnjenja.

• Porsche Communication Management (PCM) in Porsche Connect: Nove funkcije, barvita zasnova ploščic na začetnem zaslonu in še bolj enostavno upravljanje so značilnosti modelskih posodobitev na tem področju. V Taycanih iz modelskih let 2020 in 2021 ter vozilih, izdelanih do sredine februarja 2022, je po posodobitvi optimizirano glasovno upravljanje in integrirana aplikacija Spotify®. Na voljo je brezžična tehnologija Android Auto®. Polnilne postaje lahko v navigaciji filtrirate in izberete glede na polnilno moč. Kdor vozi Taycan iz modelskega leta 2021 s projicirnim zaslonom, lahko na primer uživa v optimiziranem prikazu navigacijskega zemljevida. Vsebina prikazov je razširjena. Pri vseh Taycanih pred modelskim letom 2023 je zdaj mogoče integrirana navodila za uporabo uporabljati tudi z glasovnim upravljanjem.

• Asistenčni sistemi: Nekateri sistemi lahko zdaj vozniku pomagajo v še več situacijah. Senzorji parkirne asistence delujejo z večjim dosegom. Izboljšano je iskanje prostih parkirnih mest, ker sistem zdaj zazna tudi manjša mesta. Te izboljšave bodo veljale za Taycane iz modelskih let 2020, 2021 in 2022.

• Aktivacija funkcij po nakupu vozila (funkcije na zahtevo): V vseh Taycanih iz modelskih let 2020, 2021 in 2022 bo zdaj po želji mogoče aktivirati odpiranje vrat in pokrova prtljažnika brez ključa (komfortni dostop). Poleg tega je bila z novim modelskim letom še dodatno razširjena možnost brezžičnih posodobitev programske opreme (Over the Air, OTA).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov