Avto.info

Volkswagen Gospodarska vozila

Svetovna premiera novega Amaroka

Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka

Volkswagen Gospodarska vozila

Avtor: Foto: Volkswagen Gospodarska vozila
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila predstavlja novi Amarok. Cestni in terenski multitalent je bil oblikovan in zasnovan v Nemčiji in Avstraliji, izdelovali pa ga bodo v Južnoafriški republiki. To je vrhunski pickup za Avstralijo in Novo Zelandijo ter številne države v Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Evropi. Zaradi svoje opreme, več kot 20 novih asistenčnih sistemov, mobilnih spletnih storitev, motorjev, ki jih odlikujeta učinkovitost in močan navor, dveh tehnologij štirikolesnega pogona, po meri prilago­jene dodatne opreme in očitnih Volkswagnovih oblikovalskih genov je novi Amarok eden najbolj vsestranskih in uravnoteženih pickupov na svetu. Prestižni pickup bo v prvih državah na trgu od konca leta.

Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) je v Evropi, Avstraliji, Novi Zelandiji, Afriki, Severni Aziji ter Južni in Srednji Ameriki prodal več kot 830.000 vozil Amarok prve generacije. Zdaj sledi druga gene­­racija. Vse je novo. Vendar Volkswagnov dizajn takoj razkrije: to je Amarok. Postal je večji, moč­nejši, bolj karizmatičen, bolj atletski. "Z novo generacijo Amaroka smo zelo spremenili njegovo arhetipsko obliko. Ta je zdaj brez dvoma bolj ekspresivna in še dosti bolj suverena," je opisal Albert Kirzinger, glavni oblikovalec pri znamki VW GV. Novi sprednji del pickupa, ki bo na trg prišel v opremskih različicah 'Amarok', 'Life' in 'Style' ter vrhunskih izvedbah 'PanAmericana' (terenska podoba) in 'Aventura' (ekskluzivna podoba), je izrazit že sam po sebi.

Novi Amarok bo na voljo s štirivratno dvojno kabino (DoubleCab) in dvovratno enojno kabino (SingleCab). Pri obeh različicah so na stranski silhueti še posebej opazni pol­krožni koloteki. Blatniki nad do 21-palčnimi aluminijastimi platišči so močno razširjeni in imajo v predelu kolotekov obrobe iz robustne plastike.

Velika medosna razdalja za bolj dovršene terenske lastnosti in proporcionalna razmerja
S 5.350 milimetri je novi Amarok 96 milimetrov daljši od svojega predhodnika. 3.270 milimetrov dolga medosna razdalja se je povečala za 173 mm. To še zlasti v drugi sedežni vrsti v dvojni kabini zagotavlja več prostora. Medosna razdalja se je torej povečala precej bolj kot celotna dolžina. S tem sta se skrajšala previsa karoserije. Rezultat: čvrstejša proporcionalna razmerja in boljše terenske zmogljivosti zaradi boljših naklonskih kotov za vstop v strmino oz. izstop iz nje. Terenske zmogljivosti Amaroka, ki bo na številnih trgih serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom, dodatno izboljšuje bistveno večja prevozna globina za premagovanje vodnih poti. Prej je znašala 500 mm, zdaj pa kar 800 mm.

Visokokakovostna Volkswagnova notranjost za profesionalne naloge
Ekipa oblikovalcev za Volkswagen Gospodarska vozila je ustvarila funkcionalno in visokokakovostno notranjost s preglednimi upravljalnimi elementi in digitalnimi zasloni. Paleto zaslonov sestavljajo digitalni 8,0-palčni instrumenti ('Digital Cockpit', od 'Style' popolnoma digitalni 12,0-palčni) in najsodobnejši zaslon na dotik v obliki tablice (10,0 palcev, od 'Style' serijsko 12,0 palcev) za infotainment sistem. Pri znamki VW GV so za Amarok uporabili kombinacijo digitalnih funkcij z intuitivnim upravljan­jem ter ergonomsko oblikovanih tipk oz. pritisnih ali vrtljivih stikal. S temi klasičnimi tipkami se na primer upravljajo glasnost infotainment sistema in nastavitve štiri­koles­nega pogona. Ti robustni in hkrati visokokakovostni elementi opreme imajo glede na opremsko linijo lahko aluminijaste obrobe.

V kontekst visokokakovostne opreme spadajo tudi drugi elementi, kot je avdiosistem znamke Harman-Kardon, ki je serijski za izvedbi Amarok PanAmericana in Amarok Aventura ter opcijski za druge opremske linije; ta sistem se vgrajuje izključno v Amarok. Za Amarok PanAmericana in Amarok Aventura je serijska tudi armaturna plošča z usnjenim videzom in elegantnimi kontrastnimi šivi. Umestitvi vozila med vrhunske modele pritiče tudi nova zasnova sedežev. Voznik in sovoznik v Amaroku sedita na ergonomsko oblikovanih sedežih, ki so pri višjih stopnjah opreme večinoma električno nastavljivi. V zadnjem delu dvojne kabine imajo trije odrasli potniki veliko prostora in udobja za potovanja. Sedeži v različici 'Style' so serijsko oblazinjeni s pre­vlekami ArtVelours, v Amaroku PanAmerica in Amaroku Aventura pa so pri VW GV zanje uporabili visokokakovostno usnje.

Prostoren Cargo Box za do 1,16 tone tovora
Presenetljivo prostoren je tudi tovorni prostor za enojno ali dvojno kabino, tako imenovani Cargo Box. Tako kot pri predhodniku je na nakladalni površini med kolesnima ohišjema dovolj prostora za prečno naloženo euro paleto; pri izvedbi z enojno kabino je mogoče namestiti celo dve prečno naloženi paleti. Tovor lahko pričvrstite v pritrdilnih ušescih na nakladalni površini, od katerih je vsako lahko obremenjeno z do 500 kilogrami. Tako kot ta visoka obremenljivost se je povečala tudi največja nosilnost: z dobre ene tone na 1,16 tone. Tovorni prostor je mogoče zavarovati tudi z električno pomičnim rolojem. Ta rolo lahko odpirate in zapirate na samem Cargo Boxu, znotraj vozila ali na daljavo prek avtomobilskega ključa.

Nova ponudba dodatne opreme izpolnjuje vse zahteve
Zanimiva opcija za svetovne popotnike: statična strešna obremenitev 350 kg omogo­ča na primer postavitev strešnega šotora za štiri osebe, ki bo na voljo v programu dopolnilne opreme. Poleg tega bodo bodisi kot tovarniška vgradnja ali v ponudbi dopolnilne opreme na voljo tudi elementi, kot so do 21-palčna aluminijasta platišča, terenske pnevmatike (do 18 palcev) in najrazličnejši nosilci za prikolice. Za tovorni del bodo poleg tega na voljo rešitve, kot so nosilec za kolo, večnamenski nosilni sistem, ročna različica roloja (prekrivalo tovornega prostora) in različne izvedbe stilskega loka. Ponovno bo na voljo tudi trda streha za prtljažni prostor, s katero se pickup praktično spremeni v SUV, ki ima toliko tovorne prostornine kot kakšen kombi. Terenske lastnosti vozila je mogoče dodatno optimizirati z zaščitno cevjo za sprednji del vozila, elementi za zaščito podvozja, vlečnimi ušesci in dihalnim jaškom, name­ščenim na zunanji strani levega A-stebrička, ki med vožnjo po vodi motor oskrbuje s svežim zrakom.

Pet turbomotorjev, individualno prilagojenih za svetovne trge
Za novi Amarok so bili razviti štirje turbodizelski motorji (TDI) in en turbobencinski motor (TSI). Vsem petim motorjem sta skupna učinkovitost in visok navor. Na afriškem trgu bo na primer v ponudbi osnovni motor: 2,0-litrski TDI s štirimi valji in 110 kW (150 KM). Naslednji močnejši motor, ki bo na voljo na številnih trgih po svetu, je 2,0‑litrski štirivaljni TDI s 125 kW (170 KM). Kot tretjega po moči bodo pri VW GV ponudili štirivaljni TDI z gibno prostornino 2,0 litra in biturbo polnjenjem; ta motor lahko razvije moč 150 kW (204 KM) oz. 154 kW (209 KM), odvisno od trga. Novi najzmogljivejši TDI je 3,0-litrski motor V6 z močjo 177 kW (241 KM) oz. 184 kW (250 KM), odvisno od trga. Posebej za klasične bencinske trge je bil zasnovan 2,3‑litrski turbobencinski motor z 222 kW (302 KM).

Nov 10-stopenjski avtomatski menjalnik in dva sistema 4MOTION
Vse različice Amaroka z močjo od 154 kW bodo na trg prišle serijsko opremljene z novim 10-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki bo imel elektronsko prestavljanje (shift-by-wire). Za različico s 150 kW bo ta avtomatski menjalnik na voljo kot dodatna oprema. Novi 10-stopenjski menjalnik nadomešča 8-stopenjski avtomatski menjalnik, ki se je vgrajeval v predhodnika. Poleg njega bodo za različne motorje na voljo še 6‑stopenjski avtomatski ter ročni 6-stopenjski in 5-stopenjski menjalniki. Na številnih trgih bo Amarok serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom (4MOTION). Glede na regijo in motor bosta na voljo dva različna sistema 4MOTION: eden s vklop­ljivim in drugi s stalnim štirikolesnim pogonom. Tehnologija pogona zagotavlja, da bo novi Amarok kos vsakemu terenu in da bo lahko glede na različico motorja vlekel do 3,5 tone.

Več kot 20 novih asistenčnih sistemov za popolno udobje
Do šest različnih voznih profilov (načinov vožnje) vozniku pomaga v najrazličnejših situacijah – na primer pri vožnji po spolzkih podlagah ali na zahtevnih terenskih odsekih. Dodatno udobje zagotavlja širok nabor asistenčnih sistemov. Več kot 20 teh sistemov – na primer avtomatsko uravnavanje razdalje 'ACC+' (v avtomatsko uravna­vanje hitrosti je vključeno prepoznavanje prometnih znakov s pomočjo skeniranja s kamero) ali 'matrični LED-žarometi IQ.LIGHT' – je v Amaroku novih in z njimi je Volkswagnov model eden najbolj udobnih pickupov na svetovnem trgu.

Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Volkswagen Gospodarska vozila: Svetovna premiera novega Amaroka
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.