Avto.info

»Mondial de l'Automobile 2022« v Parizu

PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW

»Mondial de l'Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW

»Mondial de l'Automobile 2022« v Parizu

Avtor: Foto: Renault
»Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW »Mondial de l Automobile 2022« v Parizu : PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW

Dobrodošli v vznemirljivo prihodnost znamke Alpine. Alpenglow uteleša videnje znamke Alpine: športno prihodnost, za katero se skozi Alpenglow nakazuje, kakšni bodo prihodnji modeli Alpine, tako avtomobili za običajne ceste kot tudi tisti za dirke. Alpenglow je več kot le oblikovalska študija, je pravi manifest znamke, ustanovni akt njenih ambicij in strateškega načrta. Alpenglow se nanaša na svetlobni pojav, v katerem vodoravni snop rdečkaste svetlobe obsije vrhove gora tik pred sončnim vzhodom ali tik po zahodu, torej gre za prvo jutranjo ali zadnjo večerno zarjo. Tako nedvomno izraža poslanstvo te oblikovalske študije: poveličati trenutek, ko bodo razkrite revolucionarne oblike in tehnologije jutrišnjega dne, v katerem bo znamka ponudila videnje svoje prenove. Gre za ime, ki spodbuja k postanku in občudovanju razgleda.

ALPININA PRIHODNOST SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW
Takšen mora biti avtomobilski šport prihodnosti: vznemirljiv kot vedno, a čistejši. Njegov dizajn zajema duh tekmovalnosti, ki prevzema znamko že od leta 1955. Alpenglow predstavlja glavni cilj znamke Alpine: trajnostna športnost, ki združuje čiste emisije (tudi vodik) tako na cestah kot dirkališčih z dizajnom, v katerem se voznik zlije z vozilom.

Alkemija naravnih elementov
Alpenglow predstavlja prihodnost, kjer bodo dirkalni in cestni športni avtomobili v okolico oddajali samo čiste emisije. “Zeleni” vodik je ena od rešitev, ki jo znamka preučuje v svoji zavezi k trajnostni mobilnosti. Motor, ki ga poganja vodik, med vožnjo praktično ne oddaja drugega v okolje kot paro. Voda je, z drugimi besedami, središče dizajna Alpenglowa. Voda poudarja čistost in moč tega koncepta. Barve in materiali na tem vozilu napovedujejo prihodnost modelov Alpine. Naravni elementi – voda, ogenj, led, veter in para – so navdihnili to študijo, njegove linije in barve. Alpenglow je agilno vozilo, ki je enako udobno tako na cestah kot na dirkališčih.  

Alpenglow je vozilo z zgolj enim sedežem. Voznik tako sedi na sredini, med dvema vodikovima rezervoarjema, in postane eno z vozilom. S tem Alpenglow zajame bistvo vozniške izkušnje, kjer se voznik potopi v prvinsko doživetje vožnje. Volan je denimo oblikovan po navdihu iz vozil za vzdržljivostne dirke LMP1. Celotno vozilo je izjemno lahko in izdelano iz recikliranih materialov. Stopalke, obvolanske ročice, nosilci vodikovih rezervoarjev, spojler in del motornega pokrova so narejeni iz prosojnega materiala. Tako razkrivajo visokotehnološko okolje, ki je bilo do sedaj skrito očem navdušencev.

Alpenglow je obenem študija, ki je ponosna na svoj izvor. Modra, bela in rdeča spominjajo na francoski izvor, podpis Alpine na več mestih pa podpisuje ponos znamke Alpine in njene bogate športne zgodovine.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov