Avto.info

Audi Sport ABT Schaeffler

Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago

Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago

Audi Sport ABT Schaeffler

Avtor: Foto: Audi
Daniel Abt

Daniel Abt

Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago Audi Sport ABT Schaeffler: Audi vstopa v finale prvenstva Formule E z dvojno zmago

S suvereno dvojno zmago si je ekipa Audi Sport ABT Schaeffler minuli konec tedna v boju za naslov ekipnega prvaka na prvenstvu Formule E, ki poteka pod okriljem podjetja ABB in zveze FIA, zagotovila bistveno boljši izhodiščni položaj.

Sanjska kulisa za sanjski finale: 33 točk – tolikšen je bil pred odhodom na finalni vikend v New Yorku zaostanek ekipe Audi Sport ABT Schaeffler; a se je po sobotni dirki zmanjšal na pičlih pet točk. Lucas di Grassi in Daniel Abt sta s suvereno dvojno zmago jasno pokazala, kaj zmore Audi e-tron FE04. Po dirki v Berlinu meseca maja je to druga dvojna zmaga v letošnji sezoni. Potem ko je bil na stezi zaradi odstranjevanja posledic nezgode dlje časa varnostni avtomobil, je bila dirka, ki je potekala pod obrisi manhattanskih nebotičnikov, skrajšana s 45 na 43 krogov in v cilj je di Grassi pripeljal z 0,965 sekunde prednosti pred svojim ekipnim kolegom.

Za di Grassija je bila to osma zmaga v Formuli E in šesta zaporedna uvrstitev na zmagovalni oder. Brazilec je navduševal gledalce s spektakularnimi prehitevalnimi manevri, s katerimi se je še pred obvezno menjavo avtomobila povzpel z enajstega startnega položaja na drugo mesto za svojim ekipnim kolegom. Daniel Abt je potreboval le šest krogov, da je s petega startnega mesta prešel v vodstvo. Že kmalu po menjavi avtomobila je di Grassi prehitel svojega kolega, ki je pri vožnji naredil manjšo napako. "Danes nisem imel dirkalnika, ampak raketo," se je na cilju veselil di Grassi. "Seveda sem si danes želel prvo mesto," je povedal Daniel Abt, "toda imamo velik skupni cilj – in to je prvo mesto v ekipni razvrstitvi. Tudi za jutri imamo avtomobil, s katerim lahko zmagamo."

Vodja ekipe Allan McNish je nadaljeval: "Najprej iskrene čestitke Jean-Éricu Vergneju, ki je po Lucasovi lanskoletni zmagi osvojil naslov prvaka letošnje leto, toda dejstvo je, da smo se danes močno približali njegovi ekipi. Zelo velik zaostanek smo zmanjšali na samo pet točk. Naš položaj v boju za zmago je tako bistveno boljši in končni rezultat je odvisen od nas. Veselim se ultimativnega prikaza moči jutri na finalu."

www.fiaformulae.com

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov