Avto.info

Formula 1

Honda še ne ve koliko sme razviti motor

Formula 1: Honda še ne ve koliko sme razviti motor

Formula 1

Avtor: Foto: Honda
Formula 1: Honda še ne ve koliko sme razviti motor

Honda je, v skladu z odločitvijo mednarodne avtomobilistične zveze FIA, podala homologacijo svojega pogonskega agregata. Koliko bo japonski proizvajalec svoj izdelek lahko izboljšal med letošnjo sezono pa še ni jasno. Honda je v zadku McLarnovega dirkalnika na predsezonskih testiranjih odpeljala le delček kilometrov, kolikor jih je zbral nemški Mercedes. V soboto pa je prišel tudi rok, ko je morala Honda svoj motor homologirati.

Mercedes, Ferrari in Renault lahko letos izkoristijo 32 razvojnih “žetonov”, koliko od teh bodo izkoristili pred prvo dirko v Melbournu pa neposredno vpliva na to, koliko lahko Honda spremeni svoj motor. FIA je namreč določila, da lahko tudi Honda spreminja svoj pogonski agregat, toda precej manj, kot ostali trije proizvajalci. Če bo trojici do Melbourna ostalo povprečno še deset žetonov, bo Honda lahko v letošnji sezoni izkoristila 10 žetonov za predelavo motorja.

“Ne vemo še, koliko žetonov bomo imeli na voljo, saj ne vemo, koliko so jih ostali porabili,” je dejal šef Honde, Jasuhiša Arai. Neuradno naj bi se Mercedes v Melbournu pojavil s še nekaj žetoni na voljo. “Najverjetneje bodo pri Mercedesu in Ferrariju ubrali podoben pristop. Mislim, da v dveh mesecih niso porabili vseh žetonov,” je dejal Renaultov Remi Taffin.

Kljub številnim težavam na testiranjih pa Arai zagotavlja, da jim je uspelo za letošnjo sezono priprviti soliden motor. “Rešili smo veliko stvari in motor je zdaj popolnoma homologiran.”

www.svet-hitrosti.com

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava