Avto.info

Honda civic (2015)

Spremembe ob vstopu v novo modelno leto

Honda Civic Sport

Honda Civic Sport

Avtor: Foto: Honda
Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto

V Parizu se bo obiskovalcem letošnjega avtomobilskega salona predstavila tudi osvežena honda civic, ki je ob vstopu v novo modelno leto (2015) prejela nekaj manjših oblikovnih in tehnoloških sprememb. Istočasno so Japonci najavili novo 'hot-hatch' različico modela civic, ki jo krasi dodatna oznaka sport.

Spremembe, ki jih je prinesel vstop v novo modelno leto, so najbolj izrazite na prednjem delu avtomobila, ker ima osveženi civic drugače oblikovan par prednjih žarometov, nova pa sta tudi oba odbijača. Prednji ima sedaj vgrajene dnevne LED luči, LED tehnologijo pa lahko sedaj najdemo tudi na zadku, v paru zadnjih glavnih svetlobnih teles. Ob prenovi so se Japonci posvetili tudi notranjosti potniške kabine, kjer je sedaj več sijočega kroma (notranje vratne kljuke), drugačno je tudi sedežno in ostalo oblazinjenje. Po zaslugi novega 'infotainment' sistema, ki vključuje več funkcij (AM/FM, DAB, internetni radio, Bluetooth, satelitska navigacija in zaslon kamere za vzvratno vožnjo) in drugačne barve se je nekoliko spremenila tudi podoba armaturne plošče. Vse različice modela civic bodo serijsko opremljene z varnostnim sistemom CTBA, ki deluje podobno kot različni samodejni 'City-Safety' sistemi podobnih znamk, ki lahko samodejno ustavijo vozilo, ki potuje z največ 30 km/h.

Napovedali so tudi prihod nove serijske različice, ki bo nosila dodatno modelno oznako sport. V tem primeru bo kupec delež 17-palčnih lahkih platišč, drugačnega prednjega odbijača ter zadnjega strešnega usmernika zraka v barvi karoserije. To različico bodo kupcem ponudili v povezavi z 1,8-litrskim bencinskim štirivaljnikom, ki lahko mobilizira 142 KM. Bolj varčevalno orientiranim kupcem bo na razpolago različica z vgrajenim 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem (120 KM). S to novo modelno različico, ki bo na voljo samo v 5-vratni kombilimuzinski različici, so Japonci napovedali prihod nove honde civic type R.

Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto
Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto
Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto
Honda civic (2015): Spremembe ob vstopu v novo modelno leto
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava