Avto.info

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team

Na Sardiniji bosta nastopila Andreas Mikkelsen in Anders Jaeger

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team: Na Sardiniji bosta nastopila Andreas Mikkelsen in Anders Jaeger

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team

Avtor: Foto: Citroën
Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team: Na Sardiniji bosta nastopila Andreas Mikkelsen in Anders Jaeger

Ekipa Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team bo na reliju Italija Sardinija (8.-11. junij) nastopila s spremenjeno posadko, saj bosta z dirkalnikom Citroën C3 WRC št. 9 nastopila Andreas Mikkelsen in Anders Jaeger. Na polovici sezone bo ekipa Citroën tako izkoristila izkušnje posadke, ki je sezono 2016 svetovnega reli prvenstva zaključila na tretjem mestu. Norveška dvojica pa bo ob povratku v najvišjo kategorijo prvenstva imela priložnost nastopiti z dirkalnikom World Rally Car sezone 2017.

Citroën Racing ostaja še naprej zvesta svoji politiki, ki je usmerjena v odkrivanje in razvoj mladih talentiranih reli voznikov in bo seveda še naprej držala svojo obljubo. Posadka Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau bo z dirkalnikom C3 WRC ponovno nastopila na reliju po Poljski (29. junij - 2. julij). Ob uradnem povratku na svetovno reli prvenstvo FIA si je Citroën za svoj glavni cilj zadal zmagovati na relijih v rednih intervalih. Z eno zmago v žepu, ki jo je ekipa osvojila na reliju Guanajuato po Mehiki, je ta cilj delno že dosežen.

Potek prvega dela sezone pa je ekipo Citroën Racing kljub temu privedel do točke, na kateri se je odločila za razširitev svoje posadke voznikov. Tako bo izključno na reliju Italija Sardinija za ekipo nastopil Andreas Mikkelsen. Norvežan, ki je sezono 2016 svetovnega reli prvenstva zaključil na tretjem mestu in si priboril dve zmagi, ter v letošnji sezoni WRC ostal brez dirkalnika, se bo tokrat prvič preizkusil za volanom Citroëna C3 WRC. Da bi bil na nastop čim bolje pripravljen, bo ekipa Citroën Racing pred relijem zanj organizirala dan za testiranje.

Stéphane Lefebvre pa zaradi Mikkelsenovega enkratnega nastopa ne bo tekmoval na reliju Italija Sardinija. Francoski dirkač bo sicer nastopil na spoznavnih preizkušnjah pred dirko, potem pa se bo osredotočil na svojo naslednjo udeležbo na reliju po Poljski. S tem, ko je izkoristil priložnost ter k sodelovanju povabil izkušenega in prostega voznika, je Citroën znova potrdil svojo odločitev, da namerava v sezoni svojega uradnega povratka na svetovno reli prvenstvo FIA požeti obilo uspeha.

Yves Matton, direktor Citroën Racing: "Po prvih šestih dirkah sezone se zdi, da rezultati ekipe Citroën Total Abu Dhabi WRT ne dosegajo ciljev, ki so bili zastavljeni na začetku leta. V istem obdobju pa je Andreas Mikkelsen aktivno iskal možnost, da bi sedel za volan dirkalnika najvišje kategorije svetovnega reli prvenstva. Tako smo se z njim dogovorili, da bo na reliju Italija Sardinija tekmoval z enim od naših dirkalnikov C3 WRC. Lahko povem, da smo vsi zelo navdušeni nad to priložnostjo! Andreas si je na tem reliju priboril že kar nekaj izkušenj, kar pa za nas ne velja, kajti ekipa Abu Dhabi Total WRT lansko leto ni sodelovala na reliju po Sardiniji.

Glede na to, da ima za priprave zelo malo časa, si Andreas za ta reli ne bo zadal nobenega specifičnega cilja. Od njega pričakujemo le, da bo vozil tako hitro, kot bo za volanom čutil, da zmore. Zahvaliti pa se moramo organizaciji FIA in Škoda Motorsport, da nam je odobrila to spremembo, pa seveda tudi Stéphaneu Lefebvreju, ki bo na tem reliju odstopil svoje mesto Andreasu. S to odločitvijo želimo zgolj maksimalno izboljšati Citroënove možnosti. Stéphane se je strinjal, da je treba na prvo mesto postaviti prioritete ekipe; kljub temu bo na Sardinijo prišel in se udeležil spoznavnih preizkušenj, naslednjič pa se bo tekmovanja udeležil na reliju po Poljski."

Andreas Mikkelsen: "Dejstvo, da od konca sezone 2016 dalje iščem priložnost, da bi še naprej tekmoval na najvišjem nivoju svetovnega relija, zdaj ni več nobena skrivnost. Izjemno sem vesel, da se bom lahko na reliju Italija Sardinija pridružil ekipi Citroën Total Abu Dhabi WRT. Citroënova zbirka dosežkov s prvenstva WRC je nadvse osupljiva in zelo sem navdušen, da bom imel priložnost sodelovati s tako ekipo. Z zmago na prvem reliju po neutrjenem terenu sezone je Citroënov dirkalnik C3 WRC dokazal svoj potencial in zdi se, da redno napreduje. Komaj čakam, da se bom na testnih vožnjah dobro izkazal in se nato lotil priprav na reli. Nedvomno mi bo na startni črti primanjkovalo število ur za volanom dirkalnika, toda najbolj pomembna stvar zame je to, da bom znova tekmoval v vodilni kategoriji in to z močno ekipo. Rad bi se zahvalil vsem tistim, ki so si prizadevali, da bi se mi ta priložnost uresničila."

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov