Avto.info

Rok Turk in Blanka Kacin

Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija

Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija

Rok Turk in Blanka Kacin

Avtor: Foto: P Automobil Import d.o.o.
Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija Rok Turk in Blanka Kacin: Naslov državnega prvaka z zmago na rallyju Idrija

Nadvse zanimiv zaključek sezone so številni navijači spremljali na hitrostnih preizkušnjah v okolici Idrije, ki se je končala z zmago domače posadke. Po sobotnem krajšem uvodu sta v nedeljo Rok Turk in Blanka Kacin stopnjevala tempo ter s Peugeotom 208 T16 razreda R5 na četrti hitrostni preizkušnji prevzela vodstvo, ki ga nista spustila vse do cilja.

S fantastično zmago na rallyju Idrija sta Rok in Blanka z ekipo OPV Racing Cars po šestih letošnjih rallyjih osvojila naslov državnih prvakov v skupni razvrstitvi. Na cilju na glavnem mestnem trgu se je s penino in solzami sreče celotna ekipa veselila odličnega uspeha, nasmeha pa tudi Rok ob osvojitvi svojega prvega naslova državnega prvaka v skupni razvrstitvi ni skrival: "Za nami je res zanimiva sezona, v kateri smo doživljali tako težke trenutke, ko nam ni šlo vse po načrtih, kot tudi tiste lepše, vesele trenutke ob uspehih. Najboljši občutek pa je seveda ta ob koncu sezone, ob zmagi na domačem rallyju in seveda ob osvojenem državnem prvenstvu - prvaki smo!"

Je pa bila letošnja sezona z novim dirkalnikom razreda R5, Peugeotom 208 T16, vse prej kot lahka. Po težkem začetku na rallyju Vipavska dolina, ko sta Rok in Blanka po tehničnih težavah z volanskim mehanizmom ter izletu s ceste odstopila, sta sledila dva odlična nastopa in dve fantastični zmagi. Tako v Velenju kot tudi v Železnikih sta prikazala odlično predstavo ter vknjižila maksimalen izkupiček točk. Po poletnem premoru je prišla na vrsto Nova Gorica, kjer se je ekipa po težavah pogonskega sklopa morala po boju za zmago zadovoljiti z drugim mestom, majhne razlike v skupnem točkovanju pa so napovedovale nadvse zanimivo nadaljevanje sezone. A Rok in Blanka na preostalih dveh rallyjih tekmecem v boju za naslov nista prepustila niti točke ter ponovno dosegla dve zaporedni zmagi - prvo na Croatia rallyju in drugo, najslajšo, na domačem rallyju v Idriji.

Vse to pa ne bi bilo mogoče brez izjemne ekipe, ki stoji okoli Roka: "Hvala vsem, ki ste verjeli v nas, nas podpirali tako in drugače. Hvala vsem navijačem, ki ste stiskali pesti za nas, nas spodbujali na hitrostnih preizkušnjah. Za nami je odlična sezona in fantastičen rezultat v skupni razvrstitvi - naslov državnih prvakov v rallyju!"

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov