Avto.info

Lexus LS 600h L landaulet

Aristokratska izbira

Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira

Lexus LS 600h L landaulet

Avtor: Foto: Lexus
Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira

Monaškega princa Alberta II., tridesetega suverena dinastije Grimaldi in njegovo srčno izbranko Charlene Wittstock bo na njuni poroki, ki se bo odvila na začetku letošnjega meseca julija, prevažal aristokratski landaulet znamke Lexus.

Svečani dogodek, ki se bo na monaških ulicah odvijal 2. julija 2011, bo poskrbel za odlično promocijo tega prestižnega hibridnega pol-kabrioleta (landaulet) znamke Lexus, pravega aristokratskega avtomobila, ki poleg unikatne in sofisticirane karoserijske različice (landaulete so v 125-letni zgodovini avtomobilizma za svoj prevoz vedno uporabljali samo najpomembnejši ljudje) izraža tudi kombinacijo napredne okoljske tehnologije, skoraj neslišnega delovanja, odlične učinkovitosti porabe goriva in nizke količine izpušnih emisij, ker gre za tipične lastnosti, ki jih odraža v prihodnost zazrta miselnost znamke Lexus.

Za transformacijo iz klasične štirivratne limuzine v zelo prestižni štirivratni pol-kabriolet so poskrbeli specialisti pri belgijskem podjetju Carat Duchatelet. Ta bruseljska karoserijska delavnica je v današnjih časih najbolj znana po svojih oklepnih limuzinah, ker z njimi oskrbujejo tudi nekaj aktualnih svetovnih voditeljev. Belgijci so pred izdelavo tega avtomobila poskrbeli za zelo aktivno CAD/CAM podporo tega projekta, zato so izvedli veliko preračunavanj in simulacij, ki so na koncu privedle do prvih 3D skic, ker so morali tehniki prilagoditi karoserijsko strukturo vozila in pri tem paziti, da ne porušijo obstoječih varnostnih in ostalih norm. Zato so izdelali več novih karoserijskih delov iz lahkih kompozitnih materialov, ki so jih po demontaži serijskega lexusa LS 600h uporabili pri sestavljanju tega avtomobila (pri tem procesu so odstranili in ponovno namestili približno 20000 sestavnih delov in porabili več kot 2000 delovnih ur). Pred tem so poskrbeli tudi za novo barvno shemo avtomobila in ob lakiranju namestili šest različnih slojev barve in laka.

Največ težav so imeli z realizacijo prosojne hard-top konstrukcijo strehe, ki bo v slučaju morebitnega dežja poskrbela za nemoteno udobje princa in neveste. Pri rešitvi tega problema jim je pomagala znamka Lexus, ker imajo Japonci dobre povezave z nekaterimi dobavitelji sestavnih delov v letalski industriji, ki so poskrbeli za razvoj in izdelavo prosojne strehe. Pod motornim pokrovom 'kraljevske kočije' se skriva hibridna kombinacija bencinskega V8 motorja in elektromotorja, ki lahko skupaj ustvarita 445-konjsko zalogo moči. Po navedbi proizvajalca bo ta avtomobil ob premagovanju stotih kilometrov popil povprečnih 9,3-litra bencina in ob tem ustvaril samo 219 gramov CO2 emisij na vsak prevoženi kilometer. Po poroki bo ta v zgodovino zapisani lexus, ki je in bo ostal unikat, pristal direktno v Oceanografskem muzeju kneževine Monaco.

Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira
Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira
Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira
Lexus LS 600h L landaulet: Aristokratska izbira
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov