Avto.info

Pender Ebikelifter

'Nakladalni asistent'

Pender Ebikelifter: 'Nakladalni asistent'

Pender Ebikelifter

Avtor: Foto: Pender
Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent

V nemškem podjetju Pender so razvili 'nakladalnega asistenta', ki lastnikom električno gnanih dvokoles omogoča občutno lažje rokovanje z ne ravno najlažjimi bicikli ob njihovem transportu na strehi avtomobila.

Približno 12 kilogramov težkega 'nakladalnega asistenta', ki mu Nemci pravijo 'Ebikelifter' (dvigovalec električnih dvokoles), lahko ob pomoči dveh pritrdilnih letev in osmih vijakov montirate na prečno postavljene strešne sani pri večini aktualnih avtomobilov, nato sledi še enostavno sestavljanje teleskopske roke. Za uspešen dvig ali spust vašega bicikla pa potrebujete še cevni nosilec s parom platnenih trakov, ki na obeh koncih cevnega nosilca ustvarita zanki pod sedežem in krmilom. Sam dvig bicikla, ki ne sme biti težji od 30 kilogramov, pa po sprostitvi mehanizma podpreta dva plinska blažilnika. Na vozilu imate lahko istočasno nameščena dva takšna 'nakladalna asistenta', posledično lahko na ta način na strehi vašega avtomobila transportirate par biciklov. Med transportom je dvokolo varovano tudi s parom dodatnih trakov.

Vse skupaj pa ni ravno poceni, ker boste v Nemčiji za takšnega nakladalnega asistenta morali odšteti približno 750 evrov.

Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent
Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent
Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent
Pender Ebikelifter:  Nakladalni asistent
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava