Avto.info

ARI 1570 'Arbeitsbühne'

Prva električno gnana avtokošara

ARI 1570 'Arbeitsbühne': Prva električno gnana avtokošara

ARI 1570 'Arbeitsbühne'

Avtor: Foto: ARI Motors
ARI 1570  Arbeitsbühne : Prva električno gnana avtokošara ARI 1570  Arbeitsbühne : Prva električno gnana avtokošara ARI 1570  Arbeitsbühne : Prva električno gnana avtokošara

V ponudbi striktno električno gnanih lahkih gospodarskih vozil nemške znamke Ari Motors je po novem tudi nova različica modela z oznako 1570, ki je sedaj na voljo tudi v zelo praktični različici avtokošara.

Po navedbi proizvajalca iz nemškega kraja Borna, ki leži v okolici mesta Dresden, je ARI 1570 prvi striktno električno gnani 'tovornjaček', ki je lahko opremljen tudi z avtokošaro. Nemcem je na takšen, dejansko kompakten mali tovornjak, ki se lahko pohvali s 1500-kilogramsko nosilnostjo, nekako uspelo stlačiti dvigalo z 11-metrsko roko ter košaro iz aluminija, ki lahko sprejme dve osebi, ki nista težji od 200 kilogramov. Ker se ARI 1570 lahko pohvali s solidno odmerjeno razdaljo (30 cm) med dnom karoserije in vozno podlago, je takšno vozilo moč uporabiti tudi izven utrjenih voznih površin. Zaradi električnega pogona pa je zelo primeren tudi za delo v zaprtih prostorih.

Za samodejno premikanje tega vozila so Nemci izbrali električni pogonski sklop, ki lahko mobilizira 35 kW (48 KM) pogonske moči. Kapaciteta vgrajenih LiFePO4 akumulatorjev znaša samo 20 kilovatnih ur, ob doplačilu vam vgradijo občutno večji paket akumulatorjev (kapaciteta: 37 kWh), ki vam pri povprečni porabi (19,2 kWh) lahko zagotovijo približno 100 kilometrov akcijskega radija, odnosno približno 170 kilometrov v primeru večjega paketa akumulatorjev. Ari 1570 je kupcem na voljo s štirimi različnimi nadgradnjami (običajno ravno dno s stranicami kesona, prekucnik, smetarsko vozilo, vozilo za prevoz manjših zabojnikov) tovornega prostora, med vgrajeno opremo pa omenjajo po višini nastavljiv volanski obroč, grelec in FM radio. Ob doplačilu bo vozilo opremljeno tudi z vlečno kljuko.

Vse skupaj pa ni ravno poceni, ker boste že za vozilo brez nadgradnje morali odšteti 59.900 evrov (tovarniška neto cena), zraven pa morate prišteti še 62.440 evrov za dvigalo s košaro.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov