Avto.info

Suzuki eVX EV SUV

Prve vohunske fotografije

Suzuki eVX EV SUV: Prve vohunske fotografije

Suzuki eVX EV SUV

Avtor: Foto: Michał Szczur
Suzuki eVX EV SUV: Prve vohunske fotografije Suzuki eVX EV SUV: Prve vohunske fotografije Suzuki eVX EV SUV: Prve vohunske fotografije

Zahvaljujoč fotografijam zakamufliranega prototipa, ki jih je v bližini poljskega mesta Krakov posnel Michał Szczur, smo v teh dneh dobili prvi pogled na bodoči serijski, striktno električno gnani SUV model znamke Suzuki, ki ga razvijajo v navezi z znamko Toyota.

V primeru novega indijskega suzukija gre za striktno električno gnanega oblikovnega križanca (interna oznaka YV8), ki je nastal na novi, skupaj s toyoto razviti tehnološki platformi, ki nam bo v bližnji bodočnosti zagotovila tudi prihod podobnega serijskega izdelka znamke Toyota. Oba avtomobila bodo izdelovali v Indiji, tudi za potrebe svetovnega trga.

Po do sedaj znanih informacijah se novi suzuki eVX EV SUV lahko pohvali z relativno kompaktnimi merami karoserije (dolžina: 4300 mm, širina: 1800 mm, višina: 1600 mm, medosna razdalja: 2700 mm), čeprav ob tem omenjajo revolucijo na področju prostornosti potniške kabine. Za samodejno premikanje novega 'crossoverja', ki ga omenjajo kot naslednika modela vitara, naj bi leta 2025 (začetek serijske proizvodnje) poskrbela dva možna sklopa vgrajenih akumulatorjev (kapaciteta: 48 in 60 kWh), ki naj bi mu s samo enim polnjenjem zagotovila približno 500 kilometrov avtonomije, odnosno 400 kilometrov v primeru manjšega paketa vgrajenih akumulatorjev.

Novi suzuki eVX EV SUV in podoben izdelek znamke Toyota bosta kupcem na voljo šele v letu 2025.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov