Avto.info

Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo

BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive

Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive

Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo

Avtor: Foto: BMW
Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive Visoka zmogljivost z dodano raznovrstnostjo: BMW M3 in BMW M4 premierno z M xDrive

Večja zmogljivost, več pogonskih koles in še bolj neponovljiv občutek vožnje z M, najmočnejšo črko na svetu. Le nekaj mesecev po tem, ko je stekla prodaja novih BMW M3 Limuzina in BMW M4 Coupé, oddelek BMW M GmbH krepi modelsko zasedbo še z dvema različicama, s tem pa v segment srednje velikih premijskih avtomobilov prvič uvaja sistem štirikolesnega pogona M xDrive. Natančno usmerjanje moči motorja na vsa štiri kolesa zagotavlja BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive (kombinirana poraba goriva: 10,1–10,0 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 231–228 g/km po WLTP) in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive (kombinirana poraba goriva: 10,1–10,0 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 230–227 g/km po WLTP) najskrajnejše dinamične podvige.

Največjo moč 375 kW (510 KM) iz vrstnega šestvaljnika, vgrajenega v novih modelih, usmerja osemstopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic. Posebej prilagojen M sistem štirikolesnega pogona jo nato po potrebi razporeja med kolesa na sprednji in zadnji premi, da bi ves čas zagotavljal najboljšo mogočo okretnost, smerno stabilnost, oprijem in dinamiko. Voznik lahko tako izkusi najbolj omamno razlago M značilnosti visoke zmogljivosti, ki se med drugim odražajo v še bliskovitejšem pospešku. Prodaja BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive bo predvidoma stekla v juliju 2021. 

M xDrive in aktivni M diferencial za vrhunske dinamične vozne lastnosti
Natančno prirejen nadzor prenosa moči sistema M xDrive že ponuja razveseljivo alternativo klasičnemu pogonu na zadnji kolesni par za množico modelov visoke zmogljivosti BMW M GmbH. Sistem štirikolesnega pogona, ki je kombiniran z aktivnim M diferencialom, zagotavlja tudi popolnoma spremenljivo razporeditev pogonskega momenta med zadnjima kolesoma skladno s trenutnimi razmerami. To podpira prenos pogonskega momenta na cesto brez izgube moči, še posebej med močnim priganjanjem avtomobila ali če ima slabši oprijem na eni strani. Sistem M xDrive in aktivni M diferencial sta skupaj z integriranim M posebnim nadzorom oprijema povezana z dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC), da bi se zagotovilo natančno usklajeno medsebojno delovanje glede na dane vozne razmere. Jasen cilj v tem primeru je vzpostaviti nadvse dinamično izkušnjo vožnje, ki združuje običajni M občutek z občutno vlečno silo in smerno stabilnostjo. 

Sistem M xDrive ima elektronsko krmiljeno večlamelno sklopko v razdelilnem gonilu za brezhibno nastavljivo, popolnoma spremenljivo razporeditev pogonskega momenta med sprednjima in zadnjima kolesoma. Oskrba večlamelne sklopke z oljem je bila optimizirana, tako da mehanizem za porazdelitev spremenljive moči deluje učinkovito tudi pri velikih obremenitvah na dirkališču. Nalogo prenosa moči na sprednji in zadnji diferencial izvajata pogonski gredi, razviti posebej za BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive. Odgonske gredi, ki prenašajo pogonski moment na kolesa, so prav tako posebej prilagojene modeloma. Sistem vsekolesnega pogona je konfiguriran s poudarkom na zadku v klasičnem M slogu. Običajno je pogonska moč v celoti usmerjena na zadnjo premo, sprednji kolesi pa začenjata prejemati odmerke vlečne sile šele, ko prenos moči na cesto zadaj doseže prag optimalne smerne stabilnosti.

Razdelilno gonilo zajema prilagojeno krmilno enoto in vgrajen omejevalnik zdrsa pogonskega kolesa. To mu omogoča izjemno hitro kompenzacijo morebitnih razlik vrtilne frekvence med sprednjima in zadnjima kolesoma, ne da bi bilo treba aktivirati centralno upravljanje DSC. Rezultat tega je izboljšano delovanja štirikolesnega pogona, katerega glavni učinek je nadalje okrepiti občutek neomajne drže, po kateri slovijo M modeli v najbolj dinamičnih voznih razmerah, kot je na primer silovito priganjanje skozi ovinke z nadzorovanim drsenjem. Izboljšave pri oprijemu, smerni stabilnosti, okretnosti in dinamiki, ki jih prinaša kombinacija M xDrive in aktivnega M diferenciala, se odražajo tudi v zmožnosti sprinta vrhunskega atleta. BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive potrebujeta le 3,5 sekunde, da dosežeta mejnik 100 km/h pri mirujočem startu, kar pomeni, da sta 0,4 sekunde hitrejša od svojih sorodnikov z zadnjim pogonom.

Dinamičen prenos moči na cesto pri BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive poteka prek standardnih M platišč iz lahke zlitine z velikostjo 19 palcev na sprednji in 20 palcev na zadnji premi. Kovana platišča v izvedbi dvojnih krakov z zaključnim premazom v barvi Jet Black so obuta v pnevmatike velikosti 275/35 R19 spredaj in 285/30 R20 zadaj. Opcijsko so na voljo tudi posebej razvite tekmovalne pnevmatike z enakimi merami.

Glavne tehnične spremembe optimizirajo značilnosti visoke zmogljivosti
Tehnologijo štirikolesnega pogona v novih BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive dopolnjuje sprednja prema z vzmetnimi nogami z dvojnim zgibom, ki je bila za oba modela preoblikovana s posebej prilagojeno geometrijo in individualno nastavljenim prestavnim razmerjem krmila. Obsežne prilagoditve po meri za sistem štirikolesnega pogona zagotavljajo, da tako obstoječe različice z izključno zadnjim pogonom kot njihovi novi sorodniki z M xDrive izstopajo po svojih brezkompromisnih, prepoznavnih značilnostih M krmiljenja. Vsekolesni modeli imajo koristi tudi od posebej prilagojene različice sistema oskrbe z motornim oljem, zasnovanega za izjemno visoke obremenitve dinamične zmogljivosti.

Trije načini M xDrive omogočajo prilagojen M občutek
M xDrive vozniku omogoča, da lastnosti in delovanje sistema štirikolesnega pogona prilagodi voznim razmeram in svojim individualnim željam. Želeno nastavitev je mogoče izbrati neposredno v meniju Setup/Nastavitve M prilagojenega operacijskega sistema, kjer so na voljo trije različni načini prenosa moči. V privzeti nastavitvi 4WD sistem štirikolesnega pogona ponuja največji oprijem in natančno nadzorovane vozne lastnosti, medtem ko ves čas ohranja izrazito pristransko porazdelitev moči na zadnji premi. Aktiviranje načina 4WD Sport usmerja še večji delež pogonskega momenta na zadnji kolesi, tudi v nadvse dinamičnih voznih razmerah, kar privede do izrazitejše okretnosti. Linearno kopičenje bočnih sil, tako značilnih za M modele, zdaj omogoča izvajanje nadzorovanega drsenja. Voznik ima prav tako možnost, da popolnoma izklopi sistem DSC in aktivira način 2WD, pri čemer se moč šestvaljnika prenese izključno na zadnji kolesi. Če ima vozilo vgrajen opcijski M nadzor oprijema, je v tej nastavitvi vlečno silo mogoče zelo natančno nastaviti v desetih stopnjah na enak način kot pri modelih z zadnjim pogonom. Oblika prenosa moči popolnoma brez posredovanja regulacijskih sistemov podvozja, ki prispevajo k stabilizaciji vozila, dobro podkovanim voznikom omogoča, da uživajo v izkušnji vožnje največje pristnosti in izpilijo svoje spretnosti s pomočjo opcijskega M analizatorja drsenja.

Voznik lahko nastavi in shrani želeni način M xDrive v okviru dveh posameznih konfiguracij M1 in M2, skupaj z nastavitvami za lastnosti motorja, odzivanje blažilnikov, karakteristike krmiljenja, zavorni sistem in druge parametre. Nato lahko kadar koli prikliče želeno konfiguracijo s pritiskom enega od obeh M gumbov na volanu.

Individualni M občutek: šest modelov, vsak z lastnim značajem
Z razširitvijo družine z dvema štirikolesnima modelskima različicama BMW M GmbH zdaj ponuja neprimerljivo zasedbo visokozmogljivih srednje velikih premijskih modelov. BMW M3 Limuzina (kombinirana poraba goriva: 10,2–9,9 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 231–226 g/km po WLTP) in BMW M4 Coupé (kombinirana poraba goriva: 10,2–9,9 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 231–226 g/km po WLTP) zaradi kombinacije zadnjega pogona in šeststopenjskega ročnega menjalnika ponujata edinstven prodajni argument v primerjavi s tekmeci. Pogonski moment pri BMW M3 Competition Limuzina (kombinirana poraba goriva: 9,8–9,6 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 224–219 g/km po WLTP) in BMW M4 Competition Coupé (kombinirana poraba goriva: 9,8–9,6 l/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 224–219 g/km po voznem ciklu WLTP) je prav tako usmerjen na zadnji kolesi, v tem primeru prek osemstopenjskega menjalnika M Steptronic s funkcijo Drivelogic.

Lepo uigranemu kvartetu sta se zdaj priključila še na novo prispela BMW M3 Competition Limuzina z M xDrive in BMW M4 Competition Coupé z M xDrive. Najnovejša generacija modelov tako že obsega šest vozil različnih značajev, od katerih ima vsak svoj recept, kako vrhunski športni avtomobili visoke kakovosti zagotavljajo vsakodnevno uporabnost brez omejitev. Kupci se bodo v kratkem lahko razveselili novih možnosti pri iskanju značilnega M pristopa do visokozmogljive vožnje po meri njihovega osebnega sloga, ko se bo pisani paleti pridružila nova izdaja BMW M4 Cabrio v drugi polovici tekočega leta.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.