Avto.info

‘Go Electric’

Ford predstavlja jasen pregled elektrifikacije

‘Go Electric’: Ford predstavlja jasen pregled elektrifikacije

‘Go Electric’

Avtor: Foto: Ford

Ford je ob uvedbi nove izkušnje ‘Go Electric’ (Preklopite na elektriko), ki bo uporabnikom po Evropi pomagala do dobro informiranega prehoda v električno prihodnost, evropski javnosti prvič predstavil povsem novega Mustanga Mach-E. Povsem električni Mustang Mach-E je na čelu hitro rastoče palete Fordovih elektrificiranih vozil. Fordovi uporabniki v Evropi bodo lahko do konca leta 2021 izbirali med 18 elektrificiranimi vozili, od tega jih bo 14 na voljo že do konca letošnjega leta.

Ford se je zavezal, da bo pri vseh prihodnjih modelih osebnih vozil zagotovil tudi elektrificirane različice. Samo elektrificirane različice priljubljene Fieste,1 Focusa1 in Kuge bi lahko po Fordovi oceni uporabnikom omogočile prihranek več kot 30 milijonov evrov na leto.2 Za povsem električna Fordova vozila in priključne hibride bo na voljo ekosistem Fordovih rešitev za polnjenje, ki se uvršča v sam vrh panoge, zagotavljal pa bo brezhiben in integriran dostop do polnjenja doma in po Evropi. Da bo polnjenje preprosto in priročno za zaposlene, je Ford danes napovedal načrt za uvedbo 1000 polnilnih postaj v svojih poslovalnicah in pri svojih zastopnikih po vsej Evropi v naslednjih treh letih, Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa, pa je pozval vlade, podjetja in ustanove k podpiranju prehoda na elektrifikacijo s hitrejšim širjenjem javne infrastrukture za polnjenje.

“Ford je na čelu dejanske spremembe in zavezali smo se, da bomo vsem našim uporabnikom zagotovili najširšo izbiro možnosti za elektrifikacijo,” je povedal Rowley. “Infrastruktura je kritičnega pomena za brezskrben prehod uporabnikov na elektriko, a tega ne moremo narediti sami. Pospešena vlaganja vseh ključnih deležnikov v Veliki Britaniji in Evropi so pomembnejša kot kadarkoli doslej.”

Mustang Mach-E je posebej ‘uglašen’ za Evropo
Že od začetka razvoja povsem električnega SUV-ja Mustang Mach-E so bile v delo vključene tudi inženirske ekipe Forda Evropa, da bi značilnosti vozila ustrezale zahtevam evropskih uporabnikov. Nastavitve vzmetenja, krmiljenja, elektronskega nadzora stabilnosti in štirikolesnega pogona Mach-E 4 so ‘uglašene’ posebej za evropske ceste in vozne sloge. Z baterijo za podaljšani doseg in zadnjim pogonom opremljeni Mustang Mach-E bo z izključno električnim pogonom predvidoma zagotovil doseg do 600 km (po WLTP)3 in bo tako pripomogel, da bo strah glede dosega dokončno romal na smetišče zgodovine, uporabniki pa se bodo lahko samozavestno odpravili na daljša potovanja. 85 odstotkov kupcev, ki so že naročili Mustanga Mach-E, je izbralo baterijo za podaljšani doseg.

Pri polnjenju z močjo do 150 kW na polnilnicah IONITY bo Mustang Mach-E skupnemu dosegu dodal do 93 km s samo 10 minutami polnjenja.4 Vgrajeni modem FordPass Connect zagotavlja povezave za nenehno izboljševanje Mustanga Mach-E. Varne brezžične povezave lahko povečajo zmogljivost vozila in sistema za komunikacije in razvedrilo SYNC® naslednje generacije, ki uporablja strojno učenje, da hitro obvlada voznikove želje, dopolnjuje pa ga 15,5-palčni zaslon na dotik. Tega lahko voznik upravlja z dotikom in kretnjami, kot sta pomik in razteg, ter z glasovnimi ukazi iz pogovornega jezika. S povezavami, ki temeljijo na ‘oblaku’, sistem uvaja tudi brezžično združljivost z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto ter aplikacijami AppLink.

“Z Mustangom Mach-E elektrifikaciji dodajamo kar nekaj vznemirjenja,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “To je Mustang za novo generacijo – in prvi, ki ga lahko stranke prek spleta naročijo, sestavijo, prilagodijo in se celo dogovorijo za prevzem.”

Za preprost preklop na elektriko
Ford se je zavezal, da bodo vsi modeli osebnih vozil, ki jih uvaja v Evropi, v skladu z različnimi zahtevami uporabnikov na voljo tudi v elektrificirani različici s široko paleto tehnologij. Tako na primer 48-voltna blaga hibridna tehnologija za novo Ford Pumo zmanjša izpuste CO2 in zagotovi optimalno porabo goriva, obenem pa poskrbi za še bolj odzivno in navdušujočo vozno izkušnjo. Mondeo Hybrid s tehnologijo popolnega hibrida omogoča povsem električno vožnjo za večjo prefinjenost še posebej v mestih in v razmerah s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. Transit Custom Plug-In Hybrid z možnostjo povsem električne vožnje lastnikom podjetij omogoči doseganje zahtev glede čistega zraka v urbanih okoljih, obenem pa ohrani produktivnost z dosegom vozila z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem. Mustang Mach-E uporablja povsem električni pogonski sklop za vožnjo brez izpustov.1

Ford predvideva, da bo do konca leta 2022 več kot polovica njegovih prodanih osebnih vozil opremljena z elektrificiranimi pogonskimi sklopi. Prav tako pričakujejo, da bodo do takrat prodali milijon elektrificiranih osebnih vozil.2 Ford je med vodilnimi proizvajalci tudi pri zagotavljanju integrirane infrastrukture za polnjenje, ki podpira uporabo priključnih hibridov in povsem električnih vozil. Poleg naložbe v izgradnjo 1000 polnilnic ob Fordovih obratih in predstavništvih je Ford ustanovni član in delničar konzorcija IONITY, ki namerava do konca leta na ključnih evropskih lokacijah zgraditi 400 hitrih polnilnic. Polnilnice IONITY bodo zagotavljale posebne tarife za uporabnike Fordov. V partnerstvu s podjetjem NewMotion in s povezljivostjo, ki jo zagotavlja vgrajeni modem FordPass Connect, bo aplikacija FordPass uporabnikom omogočila dostop do največjega in hitro rastočega omrežja polnilnic v Evropi. V omrežje je vključenih več kot 125.000 javnih polnilnic v 21 državah, ki jih lahko uporabniki poiščejo z aplikacijo FordPass, do njih jih vodi navigacija, prav tako pa lahko z aplikacijo plačajo polnjenje in nadzirajo potek.

Kupci Mustanga Mach-E, ki bodo vozilo rezervirali v letu 2020, bodo prejeli enoletno brezplačno naročnino na storitve aplikacije FordPass, ki uporabnikom omogoča preprosto iskanje lokacij omrežja za polnjenje in plačilo z enim samim računom.5 Ford bo v ponudbo vključil tudi domačo polnilno postajo Ford Connected Wallbox za priključne hibride in povsem električna vozila, ki zagotavlja do petkrat večjo moč polnjenja od standardne gospodinjske vtičnice.

Pomoč uporabnikom pri ‘preklopu na elektriko’
Dogodek Go Electric poteka na slavnem londonskem prizorišču Marble Arch, v šestih mesecih britanske turneje pa si ga bo predvidoma ogledalo 4 milijone uporabnikov. Sledili bodo dogodki Go Electric na sedmih evropskih trgih, vključno s Francijo, Nemčijo in Nizozemsko. Praktične in zabavne dejavnosti bodo pomagale odpraviti nejasnosti glede elektrifikacije in bodo zagotovile večjo samozavest pri uporabnikih, ki so pogosto zmedeni glede različnih električnih pogonskih sklopov in njihovih prednosti. Pred kratkim je po Fordovem naročilu izvedena raziskava6 pokazala, da si trije od štirih ljudi želijo nekega dne imeti elektrificirano vozilo, za skoraj polovico (45 odstotkov) je ključna prednost dejstvo, da se ni treba ustavljati zaradi dolivanja goriva. A kljub temu je 40 odstotkov sodelujočih povedalo, da zelo malo ali celo nič ne vedo o električnih vozilih, zato je zelo malo verjetno, da bodo črpalko kmalu zamenjali za električni priključek. Prav tako je skoraj polovica (49 odstotkov) udeležencev raziskave pomanjkanje polnilnih postaj uvrstila med glavne skrbi glede lastništva električnega vozila.

“Ford si je vedno prizadeval za kar najširšo dostopnost vozil in tehnologij in zdaj nameravamo narediti isto z elektrifikacijo. Z 18 novimi elektrificiranimi modeli, ki bodo v Evropi na voljo do konca leta 2021, bomo imeli elektrificirano različico za vsakega uporabnika v skladu z njegovim proračunom in zahtevami,” je povedal Rowley. “Naša vseevropska potujoča predstavitev bo pomagala zagotoviti jasen pregled elektrificiranih vozil za vse uporabnike, prav tako bodo dobili vse informacije in vpoglede, ki jim bodo pomagali pri ustrezni odločitvi za elektrificirano vozilo v skladu z njihovim življenjskim slogom.”

Kuga Plug-In Hybrid – izpusti CO2 od 26 g/km, poraba goriva od 1, 2 l/100 km (po NEDC)
Mondeo Hybrid – izpusti CO2 od 94 g/km, poraba goriva od 4,1 l/100 km (po NEDC)
Puma EcoBoost Hybrid – izpusti CO2 od 96 g/km, poraba goriva od 4,2 l/100 km (po NEDC)
Transit Custom Plug-In Hybrid – izpusti CO2 60 g/km, poraba goriva 2,7 l/100 km (po NEDC)

1 Uradno homologirani podatki o porabi goriva/energije in izpustih CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje.
2 Na osnovi predvidenih podatkov o prodaji Fordovih vozil.
3 Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. S svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP) homologirana vozila bodo imele podatek o porabi goriva/energije in izpustih CO2 tako za novi evropski vozni cikel (New European Drive Cycle – NEDC) kot za WLTP. WLTP bo najpozneje do konca leta 2020 povsem nadomestil NEDC. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. V času opuščanja NEDC je vzpostavljena primerjava med podatki o porabi goriva in izpustih CO2 pri ciklu WLTP in pri ciklu NEDC Ker je prišlo do spremembe nekaterih elementov preskusov, lahko pride do odstopanj v primerjavi s prejšnjimi podatki o porabi in izpustih, kar pomeni, da bo lahko imel isti model vozila drugačno porabo in izpuste CO2.
4 Ciljni doseg in čas polnjenja na osnovi računalniških simulacij proizvajalca skladno z voznim ciklom WLTP. Uradno homologirani podatki o porabi energije bodo objavljeni pred začetkom prodaje. Stopnja polnjenja se zmanjšuje, ko je baterija skoraj povsem napolnjena. Glede na čase polnjenja v konicah in stanje napolnjenosti baterije se lahko individualni rezultati razlikujejo. Dejanski doseg vozila je odvisen od različnih pogojev, kot so zunanji vremenski pogoji, način vožnje, vzdrževanje vozila in starost litij-ionske baterije.
5 Zahteva aktiviranje funkcije.
6 Raziskavo je izvedla agencija za globalne raziskave in analize podatkov PSB, v njej pa je od 6. do 14. junija 2019 sodelovalo 3000 ljudi iz Evrope, ZDA in Kitajske. V evropski vzorec je bilo vključenih 200 oseb iz Velike Britanije, Francije, Nemčije, Španije in Italije.

BANG & OLUFSEN© 2019 in B&O© 2019. BANG & OLUFSEN™ in B&O™ sta registrirani blagovni znamki družbe Bang & Olufsen Group. V skladu z licenco Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Vse pravice pridržane.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.