Avto.info

MASAHIRO MORO

MAZDIN NOVI PREDSEDNIK IN IZVRŠNI DIREKTOR

MASAHIRO MORO: MAZDIN NOVI PREDSEDNIK IN IZVRŠNI DIREKTOR

MASAHIRO MORO

Avtor: Foto: Mazda
MASAHIRO MORO

MASAHIRO MORO

Družba Mazda Motor Corporation je sporočila, da po predlogu upravnega odbora predsednik in izvršni direktor postane Masahiro Moro. Njegov predhodnik Akira Marumoto je globalno poslovanje družbe Mazda vodil od leta 2018.

Moro (62 let) se je podjetju pridružil leta 1983. Preden je prevzel sedanji položaj direktorja in višjega izvršnega direktorja, zadolženega za komuniciranje, je bil med letoma 2016 in 2021 predsednik in izvršni direktor družbe Mazda North American Operations. Pred tem je bil izvršni direktor, odgovoren za globalno trženje, in je štiri leta opravljal funkcijo podpredsednika družbe Mazda Motor Europe. 

Mazdin upravni odbor je predlagal tudi imenovanje Jeffreya H. Guytona (56 let) za predstavniškega direktorja (najvišji vodstveni položaj v japonskih korporacijah), višjega izvršnega direktorja in finančnega direktorja. Trenutno je predsednik in izvršni direktor družbe Mazda North American Operations ter višji izvršni direktor, odgovoren za Mazdino poslovanje v Severni Ameriki. Pred tem je Guyton deset let vodil Mazdino evropsko poslovanje.

Martijn ten Brink, predsednik in izvršni direktor družbe Mazda Motor Europe, je ob tej objavi povedal: “Čestitke Masahiru Moru in Jeffu Guytonu. Veseli me, da bosta krmilo našega globalnega poslovanja prevzela dva izkušena voditelja, ki dobro poznata evropsko regijo.”

“Evropa je bila za Mazdo vedno ključni trg. S tema dvema imenovanjema v času, ko Evropa določa smer za prihodnost avtomobilske industrije, Mazda Motor Corporation obnavlja svojo zavezanost evropski regiji in prodajni mreži.” 

Upravni odbor družbe Mazda Motor Corporation je odobril sestavo izvršnega osebja, ki bo predlagana na redni skupščini delničarjev, ki ji bo sledila seja upravnega odbora. Skupščina in seja sta predvideni za junij 2023.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov