Avto.info

Še večja učinkovitost na cesti

Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin

Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin

Še večja učinkovitost na cesti

Avtor: Foto: Mercedes-Benz Trucks
Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin Še večja učinkovitost na cesti: Novi Actros L s futuristično kabino ProCabin

Leinfelden-Echterdingen – Actros L od lansiranja na tržišče junija 2021 predstavlja premium segment težkih tovornih vozil z dizelskim pogonom znamke Mercedes-Benz Trucks. Zdaj pa želi podjetje svojega uspešnega predstavnika dvigniti na novo raven: s futuristično zasnovo vozila, optimizirano aerodinamiko, številnimi funkcijami za udobje, varčnimi motorji, visoko vozno dinamiko in najnovejšimi asistenčnimi sistemi ima novi Actros L vse potrebno, da prepriča tako upravljavce voznih parkov kot poklicne voznike. Klasični dizelski tovornjak tako nadaljuje zgodbo o uspehu te serije, ki se je začela leta 1996, in znova potrjuje zavezo znamke Mercedes-Benz Trucks, da se kar najbolje prilagaja potrebam svojih strank in njihovih voznikov. Cilj: še naprej biti vodilni v panogi tovornih vozil na konvencionalni pogon. Novi Actros L s kabino ProCabin je mogoče naročiti od aprila 2024, proizvodnja pa se začne decembra 2024.

Rainer Müller-Finkeldei, vodja razvoja tovornih vozil Mercedes-Benz: »Našim strankam želimo vedno ponuditi najboljše rešitve za vozila za vse pogonske tehnologije. Tudi klasični dizelski tovornjak bo še nekaj časa nepogrešljiv v različnih regijah sveta. Z novim vozilom Actros L smo še izboljšali številne vidike našega preverjenega paradnega konja. To se odraža že na zunaj z revolucionarno obliko voznikove kabine.«

Nova aerodinamična oblika omogoča do triodstotni prihranek goriva
Povsem nova zunanja podoba vozila Actros L pritegne pozornost že na prvi pogled. Celotna oblika kabine ProCabin, ki je bila prvič predstavljena na svetovni premieri vozila eActros 600 z akumulatorskim električnim pogonom oktobra 2023, je bila zasnovana za posebej učinkovito aerodinamiko: od predspojlerja na strehi pred dejanskim strešnim spojlerjem, preusmerjevalnih pločevin stebrička A v območju stranskih stekel in velikega ravnega sprednjega pokrova kabine do optimiziranega odbijača z minimalnimi odprtinami za dovod zraka za hlajenje in novih oblog spodnje strani vozila. Veter, ki nastane pri vožnji, se tako sreča z aerodinamično ugodnim sprednjim delom vozila, ki je podaljšan za 80 milimetrov, in se še naprej kar najbolj optimalno usmerja okoli vozila. Za to poskrbijo aerodinamičen vstopni predel, izboljšana obloga kolesnega ohišja in optimizirana bočna obloga. Spojev in rež skoraj ni, kar omogoča optimalen pretok zraka. Podaljšani zadnji usmerniki zraka v obliki jadra skrbijo za dober prehod med vlečnim vozilom in priključenim polpriklopnikom. Uporaba različnih tesnil, ki ločijo motorni prostor od zunanjega zračnega toka, dopolnjuje aerodinamični koncept. Tako novi Actros L prihrani do tri odstotke goriva.

Večje udobje za voznice in voznike
Z novim vozilom Actros L in njegovo futuristično obliko voznikove kabine znamka Mercedes-Benz Trucks priznava, da imajo pri nakupu vozila poleg učinkovitosti in gospodarnosti pomembno vlogo tudi vidiki, kot sta privlačna zunanjost in udobje v voznikovi kabini. Pri tem na zunaj izstopajo podrobnosti, kot so celotno lakiranje kabine, vključno z zvezdo Mercedes-Benz, in napisi v temni krom barvi ali aluminijaste podnožne plošče. Vse luči vozila so izvedene v LED-tehnologiji. To velja za glavne žaromete in smernike ter tudi stranske in zadnje luči. Kot dodatna oprema so na voljo matrični žarometi LED za kar največjo svetilnost.

V notranjosti vam kabina ProCabin, ki je na voljo v treh različicah (Stream, Big ali Giga Space), ponuja številne funkcije za udobje, na primer optimizirano ogrevanje sedeža, novo premium sedežno prevleko iz ploskega tekstila ali postelje s kakovostnim letvenim delom in novo debelo premium vzmetnico. Novost so tudi razširjeni obseg funkcij upravljalnih površin ob posteljah ter ambientna osvetlitev in dodatne upogljive luči za branje LED. Poleg tega so na voljo drugi elementi opreme, na primer dodatne vtičnice USB C v stranskih stenah, visokokakovostna zavesa v dveh barvah, dodatni hladilnik, 230-voltna vtičnica ali koncept SoloStar, ki je zdaj dobavljiv v dveh novih različicah sedežne prevleke. Od aprila 2025 bo na voljo tudi interaktivni multimedijski kokpit Multimedia Cockpit Interactive 2 z na novo zasnovanimi meniji, glasovnim upravljanjem, še boljšo povezljivostjo in novimi aplikacijami, kot je Connected Traffic Warnings.

Tretja generacija dizelskega motorja OM 471 skrbi za dodaten prihranek goriva
Znamka Mercedes-Benz Trucks poleg ukrepov za optimiziranje aerodinamike še povečuje učinkovitost novega vozila Actros L v kombinaciji s tretjo generacijo 12,8-litrskega dizelskega motorja OM 471. OM 471, ki je na voljo poleg preverjenih dizelskih motorjev OM 470 in OM 473, je zasnovan za zmanjšanje skupnih stroškov lastništva (TCO), kar zadeva manjšo porabo goriva pri vožnji, manjše emisije CO2, nižje stroške obratovanja in višje donose, ne da bi bili pri tem ogroženi zmogljivost, vozna dinamika ali udobje pri vožnji. S tretjo generacijo motorja OM 471 je znamka Mercedes-Benz Trucks predstavila dva nova turbopolnilnika, ki sta prilagojena različnim potrebam strank. Pri izvedbi, ki je namenjena za daljinski promet, je poudarek na čim manjši porabi goriva. V kombinaciji s predelanim sistemom za čiščenje izpušnih plinov omogoča ta turbopolnilnik maksimalni prihranek goriva do štiri odstotke glede na prejšnjo generacijo.

Najboljše možno preprečevanje nezgod za zaščito vseh udeležencev v prometu
Proizvajalec svoj položaj kot enega od pionirjev v panogi utrjuje tudi z varnostnimi funkcijami, ki se uporabljajo v novem vozilu Actros L. Pri tem sistemi v nekaterih primerih znatno presegajo stroge standarde uredbe o splošni varnosti, ki bo veljala od julija 2024 in s katero bo vrsta sistemov za pomoč vozniku postala obvezna, da bi še povečali varnost v cestnem prometu za vse udeležence. Opremljenost vozil s kamerami in senzorji je bistvenega pomena za učinkovitost takšnih sistemov. Za še večji prispevek k preprečevanju nezgod so v podjetju Daimler Truck razvili novo elektronsko platformo, ki s tako imenovano združitvijo senzorjev za spajanje podatkov radarjev in kamer zagotavlja še obsežnejši pogled na območja pred vozilom in ob straneh vozila. Elektronska platforma omogoča 20-krat hitrejšo obdelavo podatkov, skupno šest vgrajenih senzorjev – štirje radarji kratkega dosega spredaj in zadaj na desni in levi strani, radar dolgega dosega spredaj na sredini in več funkcijska kamera v vetrobranskem steklu – pa lahko zdaj pokriva kot 270 stopinj okoli vozila. Zaradi bistveno večjega zornega kota lahko vgrajeni asistenčni sistemi še bolje izkoristijo svoje moči.

Active Brake Assist 6 z nadzorom več pasov
Že šesta generacija sistema Active Brake Assist (ABA) je primer učinkovitosti tehnologije 270-stopinjskega spajanja ter preseženih zahtev uredbe o splošni varnosti. Najnovejši asistent za zaviranje v sili podjetja Daimler Truck lahko zdaj izvede samodejno zaviranje s polno silo do mirovanja pri hitrosti do 60 km/h tudi pred udeleženci v prometu, ki prečkajo pot, prihajajo naproti ali vozijo po voznem pasu. Uredba o splošni varnosti zahteva razširjeni odziv na pešce in kolesarje za nova tovorna vozila in avtobuse šele od 1. julija 2026. Pred stoječimi vozili lahko sistem izvede zaviranje s polno silo do mirovanja pri hitrosti do 80 km/h, enako kot do zdaj. Še ena dodana vrednost sistema Active Brake Assist 6 je nadzor več pasov pri oddaljenosti do 250 metrov za še boljše zaznavanje nevarnosti.

Active Sideguard Assist 2 z razširitvijo funkcij na voznikovi strani
Druga generacija sistema Active Sideguard Assist (ASGA) prav tako dokazuje, v kolikšni meri opremljenost vozil s šestimi senzorji in s tem povezanim širšim zornim kotom povečuje prometno varnost. Sistem ASGA 2 spremlja promet na voznikovi in sovoznikovi strani in lahko s svojim dvostopenjskim opozorilnim sistemom opozori voznike na morebitne nevarnosti, tako da lahko s pravočasnim ukrepanjem preprečijo kritične prometne situacije. Območje opozorila je aktivno pri hitrosti do največ 30 km/h, in sicer 30 metrov za vozilom in sedem metrov pred vozilom. Do lastne hitrosti pri zavijanju, ki ne presega 20 km/h, lahko sistem v območju rdečega opozorila aktivira tudi samodejno zaviranje do zaustavitve vozila, če se voznik prej ni ustrezno odzval na zvočno in vizualno opozorilo. Tudi s to funkcijo sistem presega zahteve uredbe o splošni varnosti, ki predpisuje le, da mora asistent za zavijanje po potrebi aktivirati opozorilo. Poleg tega ima sistem ASGA 2 inteligentni koncept opozarjanja na menjavo voznega pasu glede na položaj vozila na voznem pasu.

Front Guard Assist spremlja promet pred vozilom
Novi sistem Front Guard Assist je lahko koristna funkcija za preprečevanje nezgod s pešci ali kolesarji, ki so morda med speljevanjem neposredno pred tovornjakom. Asistenčni sistem spremlja promet pred vozilom in pomaga voznikom med mirovanjem vozila, pri speljevanju in v križiščih. Če sistem zazna nepremične ali premikajoče se predmete pred vozilom, pomaga voznikom v voznih situacijah pri hitrosti do 15 km/h tako, da jim prek dvostopenjskega opozorilnega sistema posreduje sporočila o nevarnosti. Pri tem tehnologija 270-stopinjskega spajanja pokriva mrtvi kot pred vozilom od 0,8 metra do približno štirih metrov na celotni širini vozila. Pri vseh asistenčnih sistemih si podjetje Daimler Truck za celotno ponudbo izdelkov prizadeva, da bi voznikom v okviru sistemskih meja zagotovilo najboljšo možno podporo in razbremenitev med vožnjo. Vendar sistemi ne morejo premakniti meja fizike, ne glede na to, kako dobri so. Zato so vozniki ves čas v celoti odgovorni za varno vožnjo vozila, kot je določeno tudi z zakonom.

Usklajen celostni paket za sproščeno vožnjo s pomočjo
Poleg asistenčnih sistemov, ki so prilagojeni prometni varnosti, je za novi Actros L značilno dobro usklajeno delovanje funkcij, kot sta Active Drive Assist 3 (ADA) ter inteligentno krmiljenje menjalnika in tempomata Predictive Powertrain Control (PPC). Sistem ADA je že leta 2018 prvič omogočil delno avtomatizirano vožnjo pri serijskem tovornjaku (SAE Level 2), zdaj pa bo lansiran na tržišče v tretji generaciji. Junija 2021 je bila druga generacija sistema ADA dopolnjena s funkcijo za zaustavitev v sili, sistem ADA 3 pa zdaj voznikom še bolj pomaga pri vzdolžnem in prečnem vodenju tovornjaka. Predvidljivi sistem PPC omogoča bolj sproščeno vožnjo, saj samodejno upošteva topografijo, potek ceste in prometne znake za čim bolj učinkovit način vožnje. Od aprila 2025 bodo vključene tudi informacije o poti iz navigacijskega sistema, ki bodo omogočale boljše prepoznavanje dogodkov na poti, ki se jim približujete. Tako voznikom ni treba po nepotrebnem zavirati, pospeševati in pretikati.

Inteligentne digitalne rešitve za še bolj učinkovito uporabo
Znamka Mercedes-Benz Trucks ponuja upravljavcem voznih parkov številne digitalne rešitve in storitve za poenostavitev potekov in delovnih procesov, povezanih z novim vozilom Actros L. TruckLive ponuja brezplačen vstop v digitalne servisne rešitve znamke Mercedes-Benz Trucks. To vključuje različne storitve povezljivosti, ki jih je mogoče uporabljati prek obstoječih platform, kot je MyTruckPoint. Storitev Maintenance Management tako na primer skrbi za boljšo razpoložljivost vozil, Live Traffic pa z zagotavljanjem prometnih podatkov v realnem času prek navigacije pomaga pri načrtovanju poti. Nove povezane storitve, kot je brezžična posodobitev ali 24-urna pomoč Connected, je mogoče uporabljati že letos. Nadaljnje komponente pa so v fazi načrtovanja.

Z visoko dodano vrednostjo za dobičkonosno upravljanje voznega parka so povezane tudi vrhunske storitve telematike FleetBoard. Mednje spada na primer analiza uporabe vozila FleetBoard, ki zajema in pripravlja tehnične podatke iz vozila Actros L. Na podlagi teh podatkov je mogoče oceniti in optimizirati vozne lastnosti. To pomaga optimizirati porabo in zmanjšati obrabo ter povečati izkoriščenost vozila in izboljšati odtis CO2. Tako se lahko na splošno trajnostno poveča gospodarno upravljanje voznega parka. Poleg tega Mercedes-Benz Trucks Uptime z uporabo inteligentnega omrežja poveča razpoložljivost novega vozila Actros L. Sistem nenehno diagnosticira stanje vozila in zagotavlja posebna priporočila za ukrepanje. Na ta način je mogoče zgodaj ugotoviti potrebe po popravilu in tako zmanjšati število okvar, strankam pa je mogoče pomagati pri organizaciji potrebnih del v kratkem času, pri čemer se vedno upošteva ustrezno načrtovanje uporabe. Rezultati: izboljšano načrtovanje obiskov delavnic, večja razpoložljivost vozil in večja prometna varnost. Mercedes-Benz Trucks svojim strankam ponuja tudi različne servisne pogodbe s predvidljivimi mesečnimi stroški, da bi povečali razpoložljivost vozil in zmanjšali število okvar. Kot paket Premium predstavljamo Mercedes-Benz Trucks Complete: obsežen paket storitev krije vsa delavniška dela, vključno z obrabnimi deli.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov