Avto.info

Uspešna zgodba evropskega gospodarstva

Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen

Uspešna zgodba evropskega gospodarstva: Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen

Uspešna zgodba evropskega gospodarstva

Avtor: Foto: Škoda
Uspešna zgodba evropskega gospodarstva: Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen Uspešna zgodba evropskega gospodarstva: Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen Uspešna zgodba evropskega gospodarstva: Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen Uspešna zgodba evropskega gospodarstva: Škoda Auto že 30 let del koncerna Volkswagen

Mladá Boleslav (Češka), april 2021 – Škoda Auto je 28. marca že tridesetič obeležila pomembno obletnico: na ta dan leta 1991 je bila sklenjena združitev med podjetjem "Škoda, automobilová akciová společnost" in koncernom Volkswagen. Od takrat se je Škoda iz Mlade Boleslav iz vodilnega proizvajalca avtomobilov v regiji razvila v hitro rastočega globalnega akterja, ki deluje na več kot 100 trgih po svetu. Škoda Auto ima trenutno v ponudbi deset modelskih serij, lani pa je že sedmo leto zapored prodal več kot milijon vozil.

Thomas Schäfer, predsednik uprave družbe Škoda Auto, je poudaril: "Pridružitev Škode Auto koncernu Volkswagen je odličen primer uspele preobrazbe na Češkem in v celotni Evropski uniji. Tedanji akterji so odločno, daljnovidno in pogumno začrtali pravo pot za osupljivi razvoj Škode Auta. Danes je podjetje zaslužno za 9 % češkega izvoza. Tudi v koncernu Volkswagen je znamka velika pridobitev in prevzema najrazličnejše odgovornosti, npr. za trge z veliko gospodarsko rastjo – Indijo, Rusijo in Afriko – ter za razvoj prihodnje generacije modelov Škoda Superb in Volkswagen Passat. Naprej uresničujemo program za prihodnost NEXT LEVEL ŠKODA, da bi podjetje uspešno popeljali skozi novo desetletje. Pri tem se osredotočamo na tri prednostna področja: svojo paleto modelov bomo razširili v smeri vstopnih segmentov, prodiramo na nova tržišča za nadaljnjo rast v volumen­skem segmentu ter konkretno napredujemo pri trajnostni naravnanosti in raznovrstnosti."

Napredno zasnovani kompaktni model Favorit je vzbudil zanimanje Volkswagna
Prvi stiki med Škodo in koncernom Volkswagen segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Nadaljevali so se z ohlapnim sodelovanjem med podjetjema pri predstavitvi novega Škode Favorita. Škoda je to vozilo s kompaktnim zadkom in sprednjim pogonom razvila povsem samostojno. S tem je bil Favorit velika izjema v tedanjem vzhodnem bloku, kjer so se vozila večinoma izdelovala v lice­n­čni proizvodnji zahodnoevropskih proizvajalcev avtomobilov. Volkswagnovi inženirji so v Wolfsburgu testirali prototip Favorita, primeren za serijsko proizvodnjo, ter se domislili, da bi lahko avto opremili s Volkswagnovimi motorji, drugimi zavornimi oblogami in še nekaterimi prilagojenimi deli.

Načrte so iz finančnih razlogov opustili. Vendar je zaradi tega temeljitega vpogleda o Škodi Favoritu ter zaradi stikov, ki sta jih po padcu komunističnega režima novembra 1989 navezala Wolfsburg in Mladá Boleslav, prišlo do intenzivnih pogovorov o možnosti sodelovanja. Že kmalu so stekla poga­janja. Izhodiščni položaj je bil jasen: brez močnega strateškega partnerja Škoda na svetovnem trgu ne bi imela možnosti. Proizvodne kapacitete so takrat zadoščale za nekaj manj kot 200.000 vozil, ponudba pa je poleg ene same sodobne modelske družine – Favorita in karavana Forman – obsegala le še tehnično zastarele modele z motorjem v zadku. Prihodnost znamke je bila v priva­tizaciji dotlej državnega podjetja. Poleg modelske serije Favorit so bili največji aduti proizvajalca predvsem njegovi usposobljeni in visokomotivirani zaposleni ter močna tradicija proizvodnje avtomobilov v tovarni Mladá Boleslav.

Škoda je možne partnerje najprej izbirala med 24 podjetji, poleti 1990 pa so se pod vodstvom pred­sednika vlade Petra Pitharta začeli pogovori z osmimi izbranimi proizvajalci avtomobilov iz Evrope in širše. Štirje med njimi so predložili konkretno ponudbo, avgusta 1990 sta se dva tekmeca umaknila, dokler nista v igri ostala le še naveza Renault/Volvo in koncern Volkswagen. 9. in 10. decem­bra 1990 so potekali nadaljnji predhodni pogovori, 21. decembra 1990 pa je vlada podpisala pogodbo s koncernom Volkswagen, ki je za prihodnji razvoj družbe Škoda Auto predstavil najprivlačnejši koncept. Sledila so dolga, obsežna pogajanja različnih ekip strokovnjakov in predstavnikov vodstva koncerna Volkswagen s češkimi partnerji. Poleg podpredsednika vlade Františka Vlasáka je pogo­vore vodil predvsem minister za industrijo Jan Vrba, neformalni posrednik pa je bil Hanuš Holzer, poznejši konzul v Baslu.

28. marca 1991 sta minister za industrijo Jan Vrba za Češko republiko in predsednik upravnega odbora koncerna Volkswagen Carl. H. Hahn podpisala glavno pogodbo o ustanovitvi skupnega podjetja za proizvodnjo vozil znamke Škoda. Ko je koncern Volkswagen izpolnil pogodbene obvez­nosti, je 16. aprila 1991 za 620 milijonov mark prejel 31 odstotkov delnic podjetja Škoda Auto. Nato je novi delničar svoj delež postopoma povečeval, dokler ni 30. maja 2000 postal 100‑odstotni delničar podjetja.

Obsežen investicijski program kot podlaga za impresiven razvoj
Podlaga za dinamičen razvoj družbe Škoda Auto v naslednjih treh desetletjih je bil obsežen investi­cijski program. Več sto milijard čeških kron se je prelilo v raziskave in razvoj, razširitev proizvodnih zmogljivosti ter sistematično izgradnjo prodajne in servisne mreže Škode Auta na Češkem. Število zaposlenih v razvojnem oddelku je s 600 v letu 1991 zraslo na več kot 2.000 visokousposobljenih sodelavcev danes. Da bi čim bolje izšolali zaposlene in v okviru obsežnega tehničnega usposablja­nja podmladek čim bolje pripravili na zaposlitev v podjetju, ima Škoda Auto danes lastno poklicno šolo, na Škodini visoki šoli pa se izvajajo številni dualni študijski programi.

Kar zadeva produkte, je Škoda Auto pod okriljem koncerna Volkswagen modelski seriji Favorit/ Forman najprej dodal lahko gospodarsko vozilo Pickup. Zaradi odličnega razmerja med ceno in vrednostjo ter drugih izboljšav na področju tehnologije in kakovosti je bilo povpraševanje po tej modelski seriji zelo veliko. Leta 1994 je Škoda predstavila naslednico Favorita, Felicio. S tem modelom so bile v Škodino ponudbo vključene tehnično inovativne rešitve, kot so bili sistem ABS, varnostne blazine, servokrmiljenje ter koncernska motorja 1.6 MPI in 1.9 D.

S prvo generacijo sodobne Octavie se je septembra 1996 premierno predstavil tudi prvi model, ki ga je Škoda Auto razvil na platformi A4 v celoti pod okriljem koncerna Volkswagen. Ta kompaktni model je za Škodo zaznamoval začetek novega poglavja: Octavio so proizvajali v eni najsodobnejših evrop­skih tovarn avtomobilov in je kmalu postala prodajna uspešnica znamke. Jeseni leta 1999 je novi model Škoda Fabia nadomestil modelsko serijo Felicia. Danes sta Octavia in Fabia med Škodinimi najbolj priljubljenimi modelskimi serijami: kupce zdaj navdušuje že četrta generacija Octavie, četrta generacija Fabie pa je že na startni črti.

Leta 2001 je Škoda ponudbo razširila z modelom Superb; za svoj novi paradni model so tako oživili eno najbolj zvenečih in najbolj legendarnih modelskih imen v zgodovini podjetja. Aktualna tretja generacija se z oznako Superb iV proizvaja tudi s priključnohibridnim pogonom. Septembra 2016 je Škoda s premiero velikega športnega terenca Škoda Kodiaq začela svojo SUV-ofenzivo in z njim vstopila v nov, dinamično rastoč segment vozil. Danes paleta SUV-jev poleg Kodiaqa vključuje tudi modelski seriji Karoq in Kamiq ter baterijski električni model ENYAQ iV. Poleg tega je svetovno premiero pred kratkim doživel Škoda Kushaq, zasnovan ekskluzivno za indijski trg.

Po rodu s Češke, doma po vsem svetu
V 30 letih pod okriljem koncerna Volkswagen je Škoda Auto število zaposlenih s 17.000 v letu 1991 dvignil na današnjih 42.000 sodelavcev po vsem svetu. Podjetje trenutno proizvaja deset atraktivnih, sodobnih modelskih serij in jih prodaja kupcem na več kot 100 tržiščih. Ta dinamični razvoj družbe Škoda Auto se odraža tudi v svetovni prodaji: leta 1991 je družba proizvedla 172.000 vozil, odtlej pa se je to število pošesterilo. Leta 2020 je prodaja po svetu že sedmič zapored presegla milijon vozil. Podjetje proizvaja v treh prvotnih čeških tovarnah, poleg tega pa še na Kitajskem, v Rusiji, na Slova­š­kem in v Indiji pretežno v okviru koncernskih partnerstev ter v Ukrajini v sodelovanju z lokalnim partnerjem.

Poleg avtomobilov Škoda Auto v sklopu koncerna razvija in proizvaja tudi komponente in sestavne sklope, kot so motorji in menjalniki. V okviru projekta INDIA 2.0 je podjetje nosilec vodilne odgovor­nosti za aktivnosti celotnega koncerna Volkswagen v Indiji, s 1. januarjem 2021 pa je to nalogo prevzelo tudi za regiji Rusija vklj. s Skupnostjo neodvisnih držav in Severna Amerika. Avtomobilski proizvajalec naprej uresničuje program za prihodnost NEXT LEVEL ŠKODA, da bi podjetje uspešno popeljal skozi novo desetletje, pri čemer se osredotoča na tri prednostna področja: razširitev modelske palete v smeri vstopnih segmentov, prodiranje na nova tržišča za nadaljnjo rast v volumenskem segmentu ter konkretno napredovanje pri trajnostni naravnanosti in raznovrstnosti.

Zgodba o uspehu – povzetek: pregled sodelovanja med Škodo Autom in koncernom Volkswagen

Začetki (1978–1988)
- 1978: Volkswagen češke oblasti zaprosi za dovoljenje, da bi vozila nemških znamk testiral na čehoslovaških cestah.
- 3–5/1979: Predhodni pogovori o možni nabavi zavornih oblog in Volkswagnovih motorjev modelske serije EA 801 za Škodina vozila.
- 8/1985: Nadaljevanje pogovorov po začetku projekta Škoda typ 781 (bodoči Favorit).
- 9/1986: Predložitev konkretne ponudbe za licenčno proizvodnjo motorjev modelske serije EA 111.
- 8/1987: Začetek izdelovanja Škode Favorita v Mladi Boleslav.
- 9–11/1987: Volkswagen izvede serijo testiranj s prototipom bodočega Škode Favorita s Volkswagnovimi motorji modelskih serij EA 827 in EA 111.
- 03–10/1988: Pretežno iz finančnih vzrokov ne pride do predvidenega sodelovanja v okviru proizvodnje licenčnih motorjev modelskih serij EA 111 (1,05- in 1,3-litrski) in EA 827 (1,4-,1,6- in 1,8-litrski). Vendar se vodstvo koncerna Volkswagen podrobno seznani z novim češkim vozilom. Pogajanja o privatizaciji in pridružitvi koncernu Volkswagen (1989–2000)
- 11/1989: Z nenasilno žametno revolucijo na Čehoslovaškem se konča komunistična diktatura. Država organizira svobodne volitve in pripravi pot legitimni vladi.
- 1/1990: Petr Hrdlička, vodja oddelka za raziskave in razvoj avtomobilske tovarne AZNP v Mladi Boleslav, stopil v stik s Volkhardom Köhlerjem, direktorjem koncerna Volkswagen za sodelovanje s tujimi partnerji. Predlaga aktivno sodelovanje Volkswagna pri načrtovani privatizaciji Škode.
- 2/1990: 4. februarja 1990 se predsednik uprave koncerna Volkswagen Carl H. Hahn in Volkhard Köhler na praškem letališču Ruzyně prvič neuradno sestaneta s čehoslovaškim ministrom za zunanjo trgovino Slavomírjem Stračárjem.
- 3/1990: Nadaljevanje pogovorov med čehoslovaškimi predstavniki in vodstvom koncerna Volkswagen. 22. marca Carl H. Hahn in Volkhard Köhler z delegacijo iz Wolfs­burga prispeta v Mlado Boleslav.
- 6/1990: Uradno se začne iskanje strateškega partnerja: češka vlada piše osmim izmed prvotno 24 morebitnih kandidatov, štirje priznani proizvajalci avtomobilov nato predložijo konkretno ponudbo.
- 8/1990: Izbira strateškega partnerja se omeji na navezo Renault/Volvo in koncern Volks­wagen kot največjega evropskega proizvajalca avtomobilov. Nemško podjetje spoštuje željo češke strani, da se spodbuja razvoj tradicionalne znamke Škoda, ohrani Škodin lastni razvoj na Češkem in nadaljuje proizvodnjo modelske serije Favorit/Forman. Volkswagen pripravi obsežen investicijski načrt.
- 12/1990: Na izredni seji češke vlade 9. in 10. decembra koncern Volkswagen prejme soglasje. Poleg vladnega gospodarskega sveta tako odločita tudi sindikat Škodinih tovarn ter zunanja svetovalna in revizijska družba. 21. decembra 1990 partnerji podpišejo pogodbo o sodelovanju.
- 12/1990: Razpad planskega gospodarstva in občuten upad prodaje na pomembnih izvoznih tržiščih Škodo močno prizadeneta. Prodaja na domačem trgu, ki je za podjetje tako pomemben, se skoraj ustavi: v letu 1990 Škoda namesto pričakovanih 126.000 proda le še 27.000 vozil. Leta 1990 v tovarnah Mladá Boleslav, Vrchlabí in Kvasiny skupaj proizvedejo 187.181 vozil.
- 28. marec 1991: V četrtek, 28. marca 1991 češki minister za industrijo Jan Vrba in predsednik upravnega odbora koncerna Volkswagen Carl. H. Hahn podpišeta pogodbo o ustanovitvi skupnega podjetja za proizvodnjo vozil Škoda.
- 16. april 1991: Po izpolnitvi relevantnih pogodbenih dogovorov Škoda poleg znamk VW, Audi in SEAT kot četrta znamka postane del koncerna Volkswagen.
- 10/1991: 8. oktobra nemški zvezni predsednik Richard von Weizsäcker obišče mesto Mladá Boleslav, ki je že od pomladi 1990 aktivno sodelovalo pri privatizaciji Škode.
- 11/1992: Nadzorni svet koncerna Volkswagen sprejme investicijski načrt za Škodo Auto, v katerem so do leta 2000 predvidene naložbe v višini 3,749 milijarde mark.
- 6/1994: 16. junija 1994 Škoda proizvede milijonto vozilo s sprednjim pogonom.
- 10/1994: Premiera nove Škode Felicie, prvega Škodinega modela s komponentami, izdelanimi v koncernu Volkswagen.
- 9/1996: V Mladi Boleslav začne obratovati ena najsodobnejših tovarn avtomobilov v Evropi. Prvi produkt je kombilimuzina nižjega srednjega razreda, prva generacija sodobne Octavie. To je prvi Škodin model, ki temelji na platformi iz koncerna Volkswagen.
- 5/2000: Volkswagen postane 100-odstotni lastnik Škode Auta.
- 12/2014: Škoda Auto prvič v svoji zgodovini preseže številko milijon proizvedenih vozil v letu.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.