Avto.info

Poročilo o dirki za VN ZDA

Carlos Sainz začel dirkati za Renault

Poročilo o dirki za VN ZDA: Carlos Sainz začel dirkati za Renault

Poročilo o dirki za VN ZDA

Avtor: Foto: Renault
Poročilo o dirki za VN ZDA: Carlos Sainz začel dirkati za Renault Carlos Sainz

Carlos Sainz

Poročilo o dirki za VN ZDA: Carlos Sainz začel dirkati za Renault Poročilo o dirki za VN ZDA: Carlos Sainz začel dirkati za Renault Poročilo o dirki za VN ZDA: Carlos Sainz začel dirkati za Renault

Moštvo Renault Sport Formula One se je po izvrstnem prvem nastopu Carlosa Sainza v rumeno-črnem dirkalniku povzpelo nazaj na sedmo mesto v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev. Sainz je v cilj pripeljal sedmi, a si je prizadeval osvojiti šesto mesto, s čimer bi izenačil najboljšo uvrstitev moštva letos. Nico Hülkenberg je imel manj sreče, čeprav je startal zelo dobro, saj je bil zaradi padca tlaka olja prisiljen odstopiti že kmalu po začetku dirke.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 17-04, 19. startno mesto, odstop v dirki: “Škoda, ker se je vse odvilo, kakor se je, saj tu res uživam, čeprav moji rezultati na žalost niso bili prav veličastni. Imeli smo težave s padcem tlaka olja, zaradi česar smo bili prisiljeni v odstop. Včasih se vse zaroti proti tebi in se nič ne da pomagati. Potrudili se bomo, da dosežemo preobrat naslednji teden v Mehiki.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 17-03, 7. startno mesto, 7. mesto v dirki: “To je bil zame krasen prvi nastop z Renaultom in v dirki sem prav užival. Od začetka sem z vsakim krogom pridobival zaupanje v dirkalnik in ga zato lahko vedno bolj gnal. Lahko sem napadel oba dirkalnika moštva Force India, ki sta bila v minulih nekaj dirkah za moštvo izven dosega, zato je bilo krasno, da sem enega lahko prehitel, drugega pa vsaj preganjal. Ves konec tedna je potekal gladko; vedel sem, da bom lahko hiter in ni mi manjkalo samozavesti. Celotno moštvo mi je zelo pomagalo, kar je bilo ključnega pomena za naglo prilagajanje. Zelo sem vesel tako uspešnih kvalifikacij in dirke, zato sem iskreno hvaležen prav vsakomur v moštvu.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Za moštvo je bil ta konec tedna precej mešan. Na eni strani je Carlos svoj prvi nastop z nami opravil s fanfarami in brezhibno. Prišel je izjemno motiviran in dobro pripravljen v moštvo, ki je bilo prav tako odprto za njegov prihod. Od napovedi njegove selitve k nam ob dirki na Japonskem smo skupaj opravili pomembno delo. Dirko je odpeljal agresivno, a zelo premišljeno. Kljub temu, da je ob startu izgubil nekaj mest, se je spet prebil naprej z odličnimi vozniškimi veščinami. Na drugi strani smo spet drago plačali napake pri zanesljivosti s kazenskim pomikom po startni razvrstitvi in potem še Nicovim odstopom zaradi težav z motorjem, ki jih moramo še preučiti. Na prvi pogled njegov motor ni poškodovan. Nico bi se sicer uvrstil med osvajalce točk. Nicu, ki je razočaran tako kot vsi mi, se opravičujemo. Ta konec tedna dokazuje, da imamo vse, kar je potrebno za uvrstitev za točke in vzpon v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov