Avto.info

Prvenstvo formule E

Renault bo s koncem četrte sezone zaključil svojo udeležbo

Prvenstvo formule E: Renault bo s koncem četrte sezone zaključil svojo udeležbo

Prvenstvo formule E

Avtor: Foto: Renault

Renault je v teh dneh potrdil, da bo julija 2018 s koncem četrte sezone prvenstva formule E zaključil svojo udeležbo v njej. Renault je bil že od samega zametka partner formule E, moštvo Renault e.dams pa je konec julija letos že tretjič zapored osvojilo naslov prvaka med moštvi formule E, kmalu pa bo začelo že četrto sezono.

“V prvih treh letih tekmovanja v formuli E smo imeli neverjeten niz uspehov in komaj čakamo na začetek četrte sezone z zelo stabilnim moštvom Renault e.dams,” je dejal Thierry Koskas, podpredsednik in komercialni direktor Skupine Renault. “Smo pionirji na trgu električnih vozil, a smo se ogromno naučili o visoko zmogljivih električnih vozilih in upravljanju z energijo, kar bo neposredno koristilo kupcem naših serijskih električnih vozil. Po četrti sezoni bomo svoje vire osredotočili na ambiciozne cilje, ki jih imamo v formuli 1, veseli pa nas, da bomo še naprej deležni pridobitev udeležbe v avtomobilskem športu v okviru Zveze z Nissanom.”

Renault-Nissan-Mitsubishi je sredi leta 2017 formirana največja tovrstna avtomobilska skupina na svetu, katere pridruženi člani so povezani na edinstven način. Ta temelji na sodelovanju in optimizaciji sinergijskih učinkov, s čimer izboljšujejo svojo konkurenčnost, a ohranjajo istovetnost vsakega od partnerjev in njihovih znamk. to vključuje zbližanje funkcij med Renaultom in Nissanom na področju inženiringa, proizvodnje, logistike, nabave in človeških virov. Cilj Zveze je pospeševanje sodelovanja med tremi partnerji – Renaultom, Nissanom in Mitsubishi Motors – s skupnimi konstrukcijskimi osnovami, pogonskimi sklopi ter novimi tehnologijami električnih, avtonomnih in povezljivih vozil.

“Zahvaljujoč Zvezi si naši inženirji lahko delijo podatke, ki koristijo vsem znamkam. Raznolikost naših strategij v avtomobilskem športu ob hkratni izrabi koristi, ki jih dajejo v vseh naših tekmovalnih programih nabrane izkušnje, je eden od multiplikativnih učinkov, na katere lahko računamo v okviru naše Zveze,” je dodal Koskas.

Glede na izjemno konkurenčno okolje, bosta Renault in Nissan s tesnim sodelovanjem zagotovila gladek prehod in izkoriščanje vsega doslej nabranega strokovnega znanja ter izkušenj.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov