Avto.info

Ford Fiesta WRC

Še ena privlačna umetnina

Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina

Ford Fiesta WRC

Avtor: Foto: Ford
Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina Ford Fiesta WRC: Še ena privlačna umetnina

Ford Fieste WRC, ki jih poganja motor EcoBoost in z ekipo M-Sport Ford tekmujejo v svetovnem prvenstvu v reliju, bodo letos odete v osupljivo novo opravo – grafični oblikovalec Phil Dixon je poskrbel za še eno privlačno umetnino, ki bo navduševala na svetovnem prvenstvu v reliju FIA 2020. Dixonove stvaritve so težko pričakovane in umetnik iz britanske pokrajine Cumbria leto za letom dokazuje, zakaj ga imajo avtomobilski navdušenci tako radi. Za to sezono je poiskal navdih pri tiskanih dizajnih iz zgodnjih do srednjih devetdesetih let prejšnjega stoletja, zato bo Fieste krasila sodobna retro-tematika, s katero se ekipa pomlajeno in ambiciozno zazira v prihodnost.

Barvna shema za leto 2020 vključuje veliko beline z modrimi in zelenimi poudarki, ki odražajo tesno partnersko sodelovanje s Fordom in izdatnejšo podporo Castrola – to uresničujejo z globalnim zavezništvom modrega ovala. Del dizajna so tudi ponosno prikazani emblemi obstoječih partnerjev, podjetij MS-RT, Michelin, Sparco, OZ Racing, NGK, Lazer, Stilo, Acronis, Endless, Audes, Eibach in SWP. Ekipa iz Cumbrije se veseli prihodnosti v bližini doma: uradne fotografije so posneli v testnem centru družbe M-Sport, ki hitro dobiva svojo končno obliko in ga bodo dokončali letos jeseni. Po tem, ko so lani zgradili 2,5 kilometra dolgo testno progo, so strokovnjaki podjetja Northern Developments zdaj osredotočeni na bližnjo delavnico s površino 10.723 m2.

Delo poteka po načrtih, 550 ton strukturne jeklene konstrukcije je že na lokaciji in vse zunanje betonske stene so že v celoti postavljene. Ko bo dokončan, bo ta obsežni, več milijonov funtov vredni razvojni projekt otvoril novo dobo za M-Sport – z resnično edinstvenim centrom inženirske odličnosti na robu narodnega parka Lake District. Projekt so lahko uresničili z naložbo Sklada za regionalni razvoj britanske vlade in sredstvi sklada za razvoj lokalnega podjetniškega partnerstva Cumbrije – tako bo imela Cumbria pomembno vlogo pri rasti lokalnega gospodarstva in spodbujanju strokovnega znanja in inovacij znotraj pobude 'Severna elektrarna', s katero želi vlada dati nov zagon gospodarstvu v severnem delu Anglije.

Grafični dizajner Phil Dixon je povedal: “Moj začetni navdih je bil Ford Escort RS Cosworth, ki ga je leta 1995 oblikoval François Delecour. Beli avtomobili so bili vedno priljubljeni in zaradi izdatnejše podpore Castrola je bila ta barvna shema nadvse ustrezna. Na splošno je dizajn kot celota priklon zgodnjim do srednjim devetdesetim letom. Vzorci in moda tistega časa prevladujejo tudi danes, zato sem želel ustvariti nekaj v tem slogu, a obenem slediti sodobnim trendom in temu, kar je pomembno zdaj.”

Vodja ekipe Richard Millener je povedal: “Phil je izjemen talent, zato ne preseneča, da ljubitelji športa njegove stvaritve leto za letom uvrščajo med svoje najljubše. Letos je ujel občutek nostalgije v nečem povsem sodobnem in domiselnem in priznam, da je zame to ena najlepših stvaritev!”

“Lepo je videti tako odlično predstavitev našega tesnega sodelovanja s Fordom, svoje mesto pa ima tudi izdatnejša Castrolova podpora. Ponosno so vključeni tudi drugi našo partnerji, oprava pa še bolj navduši, ko si jo ogledamo od blizu. Upam, da si jo boste lahko tudi sami ogledali na dirkah v gozdovih ali na servisnih površinah letošnjega prvenstva!”

Glavni direktor Malcolm Wilson OBE je povedal: “Kot vsi navdušenci nad relijem se tudi sam veselim naše nove oprave in lahko rečem, da je ekipa letos opravila fantastično delo. Dirkanje je glavni del našega posla in uspelo nam je sestaviti ekipo, na katero sem neskončno ponosen. A če želimo uspešno nadaljevati, moramo z naložbami zagotoviti razvoj novosti in testni center M-Sport omogoča prav to.”

“Družba Northern Developments odlično napreduje in ustvarjamo fantastičen objekt, v katerem bo vodilnim v panogi na področju avtomobilskega športa in avtomobilske proizvodnje na voljo vse, kar potrebujejo, da sledijo razvoju od ideje do oblikovanja in izdelave. Prepričan sem, da M-Sport nudi nekaj posebnega in ta naš novi projekt bo to le še nadgradil – Dovenby Hall bo edinstveno središče inženirske odličnosti.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov