Avto.info

Slovenija OffRoad 2018

Trenutne vremenske razmere napovedujejo izjemno atraktivne vožnje

Slovenija OffRoad 2018: Trenutne vremenske razmere napovedujejo izjemno atraktivne vožnje

Slovenija OffRoad 2018

Avtor: Foto: Boltez d.o.o.

Skoraj vse je že pripravljeno za 11. uprizoritev edinstvene tekmovalno adrenalinske prireditve s terenskimi avtomobili Slovenija OffRoad 2018.  Na atraktivni lokaciji gramoznice Graben v Radovljici voznike v nedeljo, 11. marca čaka atraktivna proga z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, gledalci pa lahko uživajo v panoramskem pogledu na dogajanje, ki ga lahko spremljajo tudi na velikem ekranu in letos prvič tudi neposredno na spletu. Lokacija je zelo enostavno dostopna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti tudi večjo raven varnosti za gledalce. Glede na vremensko napoved v prihodnjih dneh, gledalci lahko pričakujejo izjemno atraktivne vožnje po snegu, blatu in gramozu.

Tekmovanje SLOVENIJA OFFROAD 2018 bo potekalo v različnih tekmovalnih disciplinah. Hitrostnih preizkušenj se lahko udeležijo amaterski vozniki serijskih terenskih avtomobilov. Na zanimivi in razgibani progi v dolžini približno 1000 metrov, pridejo do izraza tako spretnost voznikov kot lastnosti avtomobilov. V skupni rezultat pa štejeta časa dveh posamičnih voženj in finalne vožnje, v kateri nastopa 30 najhitrejših voznikov. 

Težavnostna (hard) preizkušnja je zelo atraktivna in namenjena voznikom s posebej prirejenimi terenskimi avtomobili, ki morajo biti opremljeni z varnostno kletko. Tekmovalci morajo uporabljati varnostno čelado in drugo predpisano opremo. Spopasti se bodo morali z različnimi ovirami na progi. Vse vožnje štejejo za pokalno tekmovanje Offroad zveze Slovenija. Na prireditvi organizatorji vsako leto poskrbijo tudi za dodatne atraktivne in spremljajoče aktivnosti, ki motivirajo obiskovalce in tekmovalce. Obiskovalci si bodo med drugim lahko ogledali in preizkusili nova terenska vozila znamke Jeep. S svojimi vozili namenjenimi premagovanju brezpotij se bodo predstavili tudi poklicni gasilci PGD Radovljica in Slovenska vojska.

Več informacij

Download

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov