Avto.info

Slovenija OffRoad 2019

Terenci, blato in divji ritmi

Slovenija OffRoad 2019: Terenci, blato in divji ritmi

Slovenija OffRoad 2019

Avtor: Foto: VIP & PRESS SLOVENIJA OFFROAD 2019
Slovenija OffRoad 2019: Terenci, blato in divji ritmi

Edinstvena tekmovalno adrenalinska prireditev s terenskimi avtomobili Slovenija OffRoad bo tudi v letu 2019 potekala na atraktivni lokaciji v gramoznici Graben, na obrobju Radovljice. Gramoznica se je že na dosedanjih preizkušnjah izkazala kot odlično prizorišče z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki omogoča pripravo atraktivnih tekmovalnih prog, gledalci pa lahko uživajo v panoramskem pogledu na dogajanje in ga lahko spremljajo tudi na velikem zaslonu. Lokacija je zelo enostavno dostopna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti tudi ustrezno raven varnosti za gledalce. Tekmovalna proga s približno 1000 metri dolžine ima vsako leto drugačno konfiguracijo, vsekakor pa ponuja razburljivo terensko avanturo.   
 
Tekmovalni del bo tudi tokrat potekal v dveh tekmovalnih disciplinah. Hitrostne preizkušnje se lahko udeležijo amaterski vozniki serijskih terenskih avtomobilov. Na zanimivi in razgibani progi v dolžini približno 1000 metrov, pridejo do izraza tako spretnost voznikov kot lastnosti avtomobilov. V skupni rezultat štejeta časa dveh posamičnih voženj. V drugi finalni hitrostni vožnji vožnje nastopa 30 najhitrejših voznikov iz prve preizkušnje. Težavnostna preizkušnja je zelo atraktivna in namenjena voznikom s posebej prirejenimi terenskimi avtomobili, ki morajo biti opremljeni z varnostno kletko. Tekmovalci morajo uporabljati varnostno čelado in drugo predpisano opremo. Vozniki bodo lovili zmago v spopadu z različnimi ovirami na progi.

Letos so organizatorji pripravili še posebej pester spremljevalni program. Obiskovalcem bodo na voljo različne predstavitve ter ogled novih terenskih vozil znamke Jeep. Ozračje bodo tokrat prvič »zažgali« člani rockovske skupine Unimogs, ki bodo poskrbeli za dopoldansko ogrevanje in visoke vrtljaje vse do konca prireditve. Na prireditvi Slovenija OffRoad 2019 bo poskrbljeno tudi za okrepčilo tekmovalcev in obiskovalcev. S hitrostnim tekmovanjem se bo program začel ob 10. uri, pred poldnevom sledi skupina Unimogs, po kosilu pa najatraktivnejša težavnostna preizkušnja.  Enourni krožni vožnji sledi drugi del hitrostne preizkušnje in za zaključek še nastop glasbene skupine ter podelitev priznanj.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov