Avto.info

Grega Premrl in Vili Ošlaj

V Novi Gorici uspešno do cilja - verjetno zadnjič na "prednji pogon"

Grega Premrl in Vili Ošlaj: V Novi Gorici uspešno do cilja - verjetno zadnjič na

Grega Premrl in Vili Ošlaj

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
Grega Premrl in Vili Ošlaj: V Novi Gorici uspešno do cilja - verjetno zadnjič na "prednji pogon" Grega Premrl in Vili Ošlaj: V Novi Gorici uspešno do cilja - verjetno zadnjič na "prednji pogon" Grega Premrl in Vili Ošlaj: V Novi Gorici uspešno do cilja - verjetno zadnjič na "prednji pogon"

Novogoriški reli je upravičil pričakovanja o visoki zahtevnosti in odlični organizaciji. Posadka Unikatoy Raciga - Grega Premrl in Vili Ošlaj je nastopila s Peugeotom 208 v razredu dirkalnikov R2, v katerem je tudi tokrat nastopilo veliko število kakovostnih in izenačenih posadk iz Slovenije in tujine.

Rezultatski izplen tudi tokrat ni bil v ospredju, saj je šlo šele za četrti nastop Premrla in Ošlaja s tem dirkalnikom. Kljub temu uspešen prihod na ciljno rampo ekipi nudi zadovoljstvo in dobro popotnico za sklepno fazo letošnje sezone. V ekipi Unikatoy Racinga se nadejajo, da je bil to zadnji nastop v Peugeotu razreda R2, zdaj pa sledi prestop v še bolj atraktiven dirkalnik. Že v Novi Gorici so lahko gledalci uživali ob nastopu Andreja Jereba, ki je s Toyoto GT86 razreda R3 tokrat nastopil kot predtekmovalec. Šlo je za nekakšno "degustacijo", kaj slovenske navdušence nad relijem čaka v prihajajočem obdobju.

Grega Premrl je po prihodu v cilj dejal: "Zadovoljen sem z uspešnim prihodom na ciljno rampo relija, a mi do optimalnih predstav in časov, s katerimi bi bil zadovoljen, seveda še manjka kilometrine. Izkušnje, ki sem jih zbral s Peugeotom, mi bodo nedvomno koristile, zdaj pa se vsi v ekipi že zelo veselimo nastopov v novem dirkalniku, ki je po prvih zbranih vtisih odličen, a bo dirkanje z "zadnjim pogonom" seveda velik izziv. Užitki za gledalce ob progi ne bi smeli izostati!"

Končni rezultat posadke Unikatoy Racinga je peto mesto v diviziji 2, osmo mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva in štirinajsto mesto v celotni konkurenci na reliju Nova Gorica. Predzadnja preizkušnja slovenskega državnega prvenstva v reliju sledi zadnji septembrski vikend. Odpovedani Croatia Rally bo v istem terminu nadomestil 19. Rally Poreč.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov