Avto.info

Speedway Grand Prix

Žagar po nove točke na VN Danske

Speedway Grand Prix: Žagar po nove točke na VN Danske

Speedway Grand Prix

Avtor: Foto: Mediaspeed
Speedway Grand Prix: Žagar po nove točke na VN Danske Speedway Grand Prix: Žagar po nove točke na VN Danske

Po dirki za VN Češke, ko je naš najboljši spidvejist Matej Žagar z močno virozo na svoj proračun v svetovnem prvenstvu dodal vsega štiri točke, ga jutri čaka peta dirka letošnje SGP serije. VN Danske v Horsensu bo pomemben mejnik, saj naš matador že pošteno potrebuje velik nabor novih točk v boju za obstanek v eliti najboljših tudi za naslednjo sezono.

Trenutno v točkovanju za naslov svetovnega prvaka zaseda šele trinajsto mesto, za vozovnico v sezono 2018 pa je potrebno priti med osem. Do tja ga trenutno loči 12 točk, lani pa je tukaj dosegel solidnih osem točk in končno sedmo mesto. Še bolje kot točkovni seštevek je bilo, da je lani na tem ovalu, postavljenem na nogometni stadion, dosegel tudi dve zmagi v posamičnih vožnjah.

Žal tudi letos ni imel posebne sreče z žrebom, saj bo moral v rednem delu dirke dvakrat v boj iz pozicije C, torej druge od zunanjega roba, ki kot tudi drugod v seriji, spada med najmanj ugodne. »Po težavah z zdravjem v Pragi sem sedaj v boljšem stanju, upam, da bo tako tudi z mojo motorno konjenico. Moram reči, da mi je dobro dela dirka polfinalnega prvenstva SP, ko sem v Italiji dosegel tretje mesto ter nedavna dirka poljske profesionalne lige, ko smo na domačem ovalu za las premagali moj lanski klub, poljskega prvaka Gorzow. Dobro motiviran in verjamem v dobri formi se tako že veselim nove preizkušnje med najboljšimi na svetu,« nam je pred dirko zaupal svoje občutke naš najboljši voznik vseh časov.

V rednem delu dirke bo vsaj na papirju najbolj močan Žagarjev četrti nastop, ko ga iz pozicije A, notranjega položaja na startu, čakajo trenutno vodilna v SP: Poljak Patryk Dudek, Avstralec Jason Doyle in nekdanji svetovni prvak, prav tako nekdanji svetovni prvak, Chris Holder, lani drugi na tej dirki.

Žagarjeve vožnje v rednem delu dirke:
2: Kildemand, Žagar, Iversen, Hancock
7: Lindbaeck, Sayfutdinov, Žagar, Janowski
12: Woffinden, Pawlicki, Lindgren, Žagar
13: Žagar, Dudek, Doyle, Holder
18: Vaculik, Zmarzlik, Žagar, Bjerre

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov