Avto.info

30.6. - Čakovec, Hrvaška

ADRIA DRIFT SERIES RD. 2 - SHOWDOWN

ADRIA DRIFT SERIES RD. 2 - SHOWDOWN 30.6. -  Čakovec, Hrvaška <em>[Avtor: Adriadriftseries]</em>

ADRIA DRIFT SERIES RD. 2 - SHOWDOWN 30.6. - Čakovec, Hrvaška

Adria Drift Series je dodobra uveljavljeno ime na Hrvaškem, kjer je bilo pod okriljem serije izpeljanih že kar nekaj spektakularnih dogodkov. Vsi ljubitelji drifta se gotovo spomnite obeh dirk v splitski Spaladium Areni, letos pa se Zagrebu, Splitu in Varaždinu, ki jih je serija že obiskala v preteklih sezonah, pridružuje Čakovec. Zadnjo junijsko nedeljo, torej 30.6., nas na Karting centru Blažon čakata pravzaprav kar dva dogodka, združena v eno.

Poleg druge dirke prvenstva Adria Drift Series bo tam namreč potekal še Stance Evolution; razstava oziroma tekmovanje atraktivnih, predelanih in starodobnih vozil. Organizatorji pričakujejo več kot 100 avtomobilov, razstavljenih ob stezi, medtem ko se bo na njej med sabo pomerilo približno 30 dirkačev iz 6 držav. Na uvodni dirki v Logatcu je slavil mladi hrvaški as Marko Brdek z BMW E30 turbo, ki je v finalu premagal avstrijskega vrstnika Lukasa Dobiasa v Toyoti AE86. Tretji je bil Ivan Višković, vsem trem pa je skupno, da imajo dirkalniki preko 400 konjskih moči. “Konjev” v Čakovcu zagotovo ne bo manjkalo, saj bo povprečna moč avtomobilov presegala številko 450, a kot je pokazala že prva letošnja dirka, odloča še marsikaj drugega.

V Čakovcu bomo znova videli številčno udeležbo avstrijskih voznikov, svoje najmočnejše dirkalnike (preko 600 KM!) pripeljejo madžarski drifterji, seveda pa ne bo manjkalo Slovencev, kakor tudi ne hrvaških predstavnikov. Slednji bodo na domači dirki skušali zadržati zmago doma in osvojiti čim višja mesta pred poletno pavzo in selitvijo serije na Madžarsko.

Točkovanju prvenstva trenutno kraljujejo mladci, ki so se izkazali pod nemilostjo deževnih oblakov v Logatcu in zanimivo bo videti, ali lahko na vročo nedeljo v Čakovcu ponovijo svoje uspehe ali pa bodo izkušenejši mački vrnili udarec. Trenutno med prvo deseterico najdemo le po enega italijanskega in madžarskega voznika, prav tako so izven nje ostali nekateri vozniki, ki so se v prejšnjih sezonah borili za najvišja mesta. RD 2 - Showdown bo svoje ime definitivno upravičil.

30. junija bo torej cel Čakovec dišal po bencinu, nad njim pa se bo dvigal oblak dima uničenih pnevmatik. Rezervirajte si datum, zahvaljujoč dobri avtocestni povezavi ste namreč v Čakovcu, kot bi mignil, izleta pa vam zagotovo ne bo žal - drift dirka, Stance Evolution, drift taxi, hostese, glasbeni ritmi, hrana in pijača ter toplo medžimursko sonce vam to garantirajo. No, za vse tiste, ki se vendarle ne boste odpravili tja, pa bo na voljo livestream prenos dogajanja.

Več na adriadriftseries.com.
 

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov