Avto.info

Nissanov dirkaški duh

Od virtualnih do profesionalnih dirkačev

Nissanov dirkaški duh: Od virtualnih do profesionalnih dirkačev

Nissanov dirkaški duh

Avtor: Foto: Nissan

Pripnite se, saj se bomo zatopili v 87 let dirkalne dediščine Nissana, ki je dajal moč mladim dirkačem v njihovih drznih podvigih, in v pionirski uspeh GT Academy, kar je prikazano v novem Sonyjevem filmu Gran Turismo. Film Gran Turismo slavi program, s katerim je Nissan igralce računalniških iger spremenil v poklicne avtomobilske dirkače.

Med najbolj izstopajočimi pobudami, ki so revolucionirale svet dirkanja, je bila GT Academy, ki je bila uvedena leta 2008. Ta inovativni program je potekal v sodelovanju z igro Gran Turismo, priljubljeno dirkalno videoigro. GT Academy je izzivala igralce videoigre, da se pomerijo v virtualnih dirkalnih izzivih, pri čemer so najboljši prejeli priložnost, da se preizkusijo v pravem svetu dirkanja z Nissanom. Zmagovalec GT Academyja je prejel priložnost za profesionalno dirkanje z Nissanom in nekateri od njih so se prelevili v uspešne dirkače v različnih serijah po vsem svetu. Ta pobuda je zaznamovala prelomnico v dirkalnem svetu, saj je dokazala, da virtualni svet videoiger lahko postane trampolin za priložnosti v resničnem dirkanju.

Potopite se v pestro 87-letno dirkaško dediščino Nissana in se s Takaom Katagirijem, glavnim izvršnim direktorjem Nissan Motorsports, Garethom Evansom, vodjem tržnih komunikacij pri Nissan Motorsports, obujajte spomine na ustanovitev GT Academy, o prihodnosti dirkanja pa razpravljajte s Tommasom Volpejem, glavnim direktorjem Nissan Formula E Team. Tudi danes Nissan na novo opredeljuje svet avtomobilskega športa, skrbi za naslednjo generacijo in si postavlja nov izziv z novim osredotočenjem na elektrifikacijo v formuli E - razredu povsem električno gnanih dirkalnikov - in obsežno ponudbo elektrificiranih modelov.

Film Gran Turismo bodo v slovenskih kinematografih začeli predvajati 10. avgusta 2023 in ne boste želeli zamuditi niti sekunde tega vznemirljivega poklona drznemu duhu GT Academy! Film Gran Turismo občinstvo popelje na divjo vožnjo, prikaže razburljivo mešanico virtualnega in resničnega dirkanja, ki jo je uvedla GT Academy in s tem v svetu dirkanja pustila posebno dediščino.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov