Avto.info

Nissan Micra

domača predstavitev: Nissan Micra

domača predstavitev

Avtor: Foto: Nissan
domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra domača predstavitev: Nissan Micra

Micra, eden najpomembnejših modelov v Nissanovi zgodovini in osnova, na kateri se je gradil današnji uspeh podjetja, je bila deležna vrste izboljšav in izpopolnitev. Spremembe so tako raznolike, da v veliki meri presegajo običajno pomladitev sredi življenjskega cikla. Čeprav je obnovljeni model ustvarjen na osnovi priljubljene četrte generacije mestnega avtomobila ‘K13', ga je Nissan poimenoval ‘Nova Micra'.

Nova Micra je razen popolnoma novega videza spredaj in zadaj, vključno s spremembami na karoseriji, dobila tudi pomembno prenovo notranjosti. Zdaj prinaša novo tehnologijo, novo sredinsko konzolo, nove maske in še več dekorativnih elementov, opremljena pa je tudi z avdio vhodoma USB in Aux-in.
Odvisno od različice je vgrajeno povsem novo komunikacijsko središče z novim radiem in najsodobnejšim navigacijskim sistemom z večjim zaslonom na dotik. Med zunanjimi novostmi sta tudi dve drzni novi barvi ter 16- in 15-palčna lita platišča.

Nissan je razširil tudi možnosti osebnega prilagajanja, s katerimi si bodo lastniki lahko ustvarili edinstveno Micro po svoji meri. Te spremembe v kombinaciji s priznano zmogljivostjo in vodljivostjo modela še dodatno krepijo in širijo privlačnost Nissanovega najmanjšega avtomobila. Nova Micra pa v svojem srcu ostaja zvesta oblikovalskemu značaju, ki je ob prihodu prve Micre definitivno ustvaril prostor na trgu malih avtomobilov - od tega je minilo več kot 30 let, izdelanih pa je bilo več kot šest milijonov primerkov.

Vožnja z novo Micro je še vedno zabavna, majhen obračalni krog pa omogoča enostavno parkiranje. Nova Micra je tudi eden najnaprednejših malih avtomobilov na trgu. Vozilo se ponaša z visokoučinkovitim tlačno polnjenim bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgavanjem (DIG-S), inovativnim, cenovno dostopnim in resnično praktičnim sistemom za merjenje velikosti parkirnega mesta, ki vozniku pomaga pri tesnih parkirnih mestih, in inteligentnim ključem, ki omogoča daljinsko odklepanje vozila ter zagon motorja brez ključa v kontaktni ključavnici.

Nova Micra bo z novim videzom, temeljitimi izboljšavami in kakovostnimi nadgradnjami gradila na uspehu zdajšnje Micre, ki je na evropski trg prišla pred tremi leti. Micrin pomen za družbo potrjuje tudi dejstvo, da gre za tretji najbolje prodajani Nissanov model v Evropi, takoj za Qashqaijem in Jukeom. Nova Micra prinaša v primerjavi z zdajšnjo Micro veliko pomembnih sprememb in z njo bo Nissan gotovo dosegel najbolj zaokroženo ponudbo v segmentu B na trgu. Nova Micra, novi Note, ki prihaja na trg pozneje v tem letu, in Juke bodo poskrbeli, da se bo v tem ključnem segmentu trga našel Nissan za vsakogar. Ker se modeli med seboj močno razlikujejo, je med njimi pravzaprav le malo prekrivanja.

"Nova Micra bo s tremi desetletji dediščine tudi vnaprej podpirala celotno Nissanovo ponudbo. Morda je res majhna, kljub vsemu pa smo izjemno ponosni nanjo in na vse, kar Micra predstavlja," je povedala Geraldine Ingham, vodja trženja malih avtomobilov za Evropo.

Podrobneje o spremembah
Micra, ki se v nekaterih državah prodaja pod imenom March, se proizvaja v štirih tovarnah in prodaja v 56 državah po svetu. Vsa vozila za evropski trg so izdelana v Indiji, ostale tri proizvodne lokacije pa so na Tajskem, v Mehiki in na Kitajskem. Kljub globalnemu dosegu avtomobila pa je veliko sprememb pri novi Micri, ki bo v razstavnih salonih trgovcev po vsej Evropi na voljo septembra, bilo pripravljenih posebej za evropski trg. Rezultat je vozilo, ki ni le značilno evropskega videza, temveč tudi izpolnjuje zahteve preudarnega evropskega kupca, ki pričakuje najvišjo raven zmogljivosti, vodljivosti, kakovosti in tehnične inovativnosti. Najbolj očitne spremembe na vozilu so zunaj. Nova Micra ima spremenjen celoten prednji del z novo rešetko, ki vnovič vzpostavlja močnejšo povezavo z Nissanovo korporativno podobo z znanim okroglim znakom, ki je vpeta v kromiranem podaljšanem motivu v obliki črke V.

Spremembe pa se niso ustavile pri rešetki. Novi so tudi motorni pokrov, blatniki, žarometi in sprednji odbijač. Tudi sprednje meglenke so dobile značilno novo obliko in kromirano oblogo. Spremembe dajejo novi Micri močnejši, prodornejši in bolj dinamičen videz. Sprememb ne manjka tudi zadaj, kjer najdemo nov odbijač, nove zadnje LED-luči in novo ploščo na dnu pokrova prtljažnika. Novo podobo zaokrožujejo nova 15-palčna lita platišča in strojno obdelana 16-palčna platišča. Nova Micra je s spremembami dizajna videti prodornejša in bolje zlita s cesto. V privlačni paleti sta tudi dve novi barvi: biserna kovinska pacifik modra, gre za turkizen odtenek, in kovinska platinasta barva. Novi barvi sta se pridružili osmim obstoječim barvam.

Več pomembnih sprememb je mogoče najti tudi v notranjosti nove Micre. Grafika instrumentov pred voznikom je bila izboljšana za večjo preglednost, vgrajena pa je tudi popolnoma nova sredinska konzola s preoblikovanimi zračnimi režami.
Notranjost je dopolnjena z bleščeče črno izvedbo sredinske konzole in srebrnim videzom maske prestavne ročice. Nasloni za roko na vratih so teksturirani za visokokakovosten videz, nova pa je tudi tkanina na sedežih in na vratih. Različici Visia in Acenta sta dobili trpežen tkani tekstil tricot, najbolje opremljeni modeli Tekna pa semišu podoben material z dvojnimi šivi.

V notranjosti sta zdaj tudi priključka USB in Aux-in na armaturni plošči, ki sta povezana z vsemi avdio napravami, dodana pa je bila tudi 12-voltna vtičnica za enostavno polnjenje MP3-predvajalnikov in mobilnih telefonov na poti. Pri vseh modelih razen pri osnovnem modelu Visia je avdio oprema bolje vgrajena v sredinsko konzolo z ujemajočimi bleščečimi in mat črnimi oblogami. Še pomembnejša pridobitev pri novi Micri je novi navigacijski in komunikacijski sistem Nissan Connect z novimi funkcijami, večjim 5,8-palčnim zaslonom (prej je bil velik 5 palcev) in kromiranimi gumbi.

Posodobljena navigacija zdaj omogoča samodejno izračunavanje eko poti, na kateri se porabi najmanj goriva. Dopolnjuje ga tabela za ekološko točkovanje, kjer lahko voznik preveri ekonomičnost svoje vožnje. Večji barvni zaslon na dotik ne omogoča le lažjega branja zemljevidov in napotkov - prikazuje lahko tudi naslovnice albumov iz lastnikove glasbene knjižnice. Novi sistem omogoča tudi napredne funkcije, kot je Googleova tehnologija Send-To-Car, s katero lahko lastnik vnaprej načrtuje potovanja na osebnem ali tabličnem računalniku doma ali v pisarni in nato še pred odhodom pošlje navodila v avtomobil (trenutno ni na voljo v Sloveniji).

Googleova funkcija Point of Interest (POI) omogoča iskanje in priklic ažurnih vremenskih napovedi, vključeni pa so tudi podatki o lokalnih cenah goriva in informacije o letih (trenutno ni na voljo v Sloveniji). Navigacijski sistem ima zdaj tudi poseben pogled za avtocestne izvoze z vodenjem po pasovih, ki vozniku pomaga zapustiti avtocesto. Sistem prikazuje tudi veljavne hitrostne omejitve, voznik pa lahko nastavi tudi opozarjanje na hitrost z vizualnim in zvočnim sporočanjem, če vozilo prekorači hitrostno omejitev za določeno vrednost.

Naslednja inovacija je napreden sistem za pomoč pri parkiranju. Zahvaljujoč električnemu servovolanu in enemu od najboljših obračalnih krogov v svojem razredu - ta znaša samo 9,3 m - se nova Micra v mestu takoj počuti kot doma, še zlasti, če je opremljena s sistemom za merjenje optimalnega parkirnega mesta (PSM). Sistem PSM premeri parkirno mesto in voznika na armaturni plošči obvesti o tem, ali je novo Micro mogoče varno parkirati na tem mestu ali ne: v sistemu se lahko nastavi celo izurjenost voznika - amater, običajen voznik ali strokovnjak.

Morda največja inovacija pa je pod motornim pokrovom, kjer se nahaja eden od najučinkovitejših bencinskih motorjev na svetu - Nissanov najsodobnejši 1,2-litrski trivaljni tlačno polnjeni bencinski agregat z neposrednim vbrizgavanjem goriva (DIG-S). Najbolj izpopolnjena različica DIG-S prinaša tehnologijo, po zaslugi katere je motor med najnaprednejšimi v svojem razredu. Motor, ki razvije 98 KM, se ponaša z izjemno zmogljivostjo in nizko porabo, ki je bolj značilna za dizelske motorje (4,1 l/100 km), in emisijo od 95 g/km. Motorji DIG-S so opremljeni tudi s samodejnim sistemom Stop/Start, ko vozilo stoji, s čimer se poraba goriva izboljša za približno 4 odstotke.

Vse različice motorja DIG-S v novi Micri nosijo Nissanovo značko PURE DRIVE, s katero so obeležena vozila z emisijami pod 120 g/km. Mejna vrednost 130 g/km se v letu 2013 namreč zmanjšuje za 10 g/km. Osnovni 1,2-litrski motor ustvarja 80 KM za živahno zmogljivost in emisije od 115 g/km. Nova Micra ima pogon na sprednja kolesa s petstopenjskim ročnim menjalnikom z gladkim prestavljanjem v standardni izvedbi ali izbirnim menjalnikom CVT zadnje generacije.

Ponudbo nove Micre bo v Sloveniji sestavljalo pet modelov. Osnovni model je Visia. V standardni opremi so daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik sprednjih stekel, klimatska naprava, 14-palčna jeklena platišča, CD-predvajalnik s povezljivostjo Bluetooth in celotna paleta varnostne opreme, vključno z voznikovimi in sovoznikovimi varnostnimi blazinami, bočnimi varnostnimi blazinami in zavesami ter sistemoma ABS in ESP. Pri srednjih modelih Acenta in Acenta Look so dodane kromirane obloge, vzvratna ogledala in ročaji na vratih v barvi karoserije, 15-palčna jeklena platišča, strešni spojler, voznikov naslon za roko, usnjen volanski obroč in prestavna ročica ter tempomat. Poleg tega pa Acenta Look ponuja dodatno še svetleč del armaturne plošče v Glossy Black barvi in prednje meglenke.

Modela z najvišjo stopnjo opremljenosti Tekna in Premium imata še sistem Nissan Connect, zadnje parkirne senzorje, sistem za merjenje optimalnega parkirnega mesta, material sedežnih prevlek, podoben semišu, samodejno upravljanje žarometov, zložljiva vzvratna ogledala in inteligentni ključ. Model Premium pa dodatno ponuja še stekleno strešno okno brez odpiranja.
 
"Nova Micra izkorišča vse prednosti trenutnega modela K13, kot so dobra zmogljivost, vodljivost in napredna tehnologija, prinaša pa še večjo kakovost in dinamičen nov videz. Začelo se je novo poglavje v zgodbi o Micri," je prepričana Helen Perry, produktni vodja za Micro v Evropi.

domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
domača predstavitev: Nissan Micra
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.