Avto.info

Dacia Duster

domača predstavitev: Dacia Duster

domača predstavitev

Avtor: Foto: Dacia
domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster domača predstavitev: Dacia Duster

Leta 2010 predstavljeni Dacia Duster je v treh letih prodaje osvojil že več kot 450.000 kupcev. Na tako uspešnih temeljih je Dacia po prenovi drugih štirih modelov - Novi Logan, Sandero, Sandero Stepway in Logan MCV – predstavila še prenovljeni Novi Dacia Duster.

Evolucija zunanjosti, revolucija v notranjosti
Novi Dacia Duster ima žlahtnejše oblikovano zunanjost, ki bolj poudarja njegov terenski značaj. Preoblikovana oblika maske ima novo odprtino za zajem zraka, nova žarometa z dvojno optiko z dnevnimi lučmi. Prenovljena je tudi notranjost, v kateri so nova armaturna plošča in preoblikovani sedeži.

Nova oprema in izboljšane funkcije z za znamko Dacia značilno ugodnimi cenami
Dacia Duster zdaj ponuja več opreme: sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESP) in štiri varnostne blazine že serijsko, napravo Dacia MEDIA NAV, regulator in omejevalnik hitrosti, sistem pomoči pri parkiranju zadaj.

Obogatena ponudba motorjev v prid vsestranskosti in zmogljivosti
Novi Dacia Duster ima prvikrat vgrajen nov bencinski motor TCe z močjo 125 KM. Ta motor ima bistveno manjšo porabo goriva, ki znaša le 6,3 l/100 km. Dacia Duster je na voljo z dvema izvedenkama dizelskega motorja 1,5 dCi, ki z največjo močjo 90 ali 110 KM zagotavlja odločna speljevanja in pospeševanja.
Vozilo ima tudi znatno izboljšano zvočno udobje, saj so celoten hrup v potniškem prostoru prepolovili.

Kompakten in čvrst športni terenec za trdo delo
Novi Dacia Duster ohranja vse odlike, ki so prispevale k njegovi uspešnosti: vsestransko uporabnost, zmožnosti vožnje po vseh voziščih različice 4x2 in terenske zmogljivosti različice 4x4. In še vedno iste temeljne odlike znamke Dacia: velikodušnost, zanesljivost in enostavnost za preudarne kupce, Novi Dacia Duster ima enako tovarniško jamstvo, ki traja 3 leta oziroma do 100.000 kilometrov, kot vsi ostali modeli znamke Dacia.

Evolucija zunanjosti in revolucija v notranjosti
Poudarjen videz terenca
Prednji del ima preoblikovan odbijač, ki ga krasita dve kromasti letvi, vanj pa sta vgrajeni nižje nameščena nova reža za zajem zraka in nova žarometa z dvojno optiko in dnevnimi lučmi. Te spremembe poudarjajo njegovo držo in še okrepijo čvrst značaj avtomobila za vse poti. Nova strešna nosilca z oznako Duster še okrepita terenski videz in značaj avta, nova 16-palčna lita platišča Dark Metal in pnevmatike Mud and Snow poživljajo profil Novega Dacia Dusterja. Na zadku se v novih ostro obrisanih lučeh ponovijo oblikovne poteze prednjega dela. Kromirana izpušna cev, nova oznaka "4WD" izvedenk s štirikolesnim pogonom in nova obroba nad registrsko tablico zaokrožajo oblikovne spremembe zunanjosti. Novi Dacia Duster je na voljo tudi v sivi barvi karoserije Temnosiva Comete.

Temeljito prenovljena notranjost
Notranjost je spremenjena veliko bolj odločno, da bi bila bolj skladna z zunanjostjo. Novi Dacia Duster se tako popolnoma vključuje v svet terencev.
Armaturna plošča je popolnoma preoblikovana. Osrednjo konzolo obrobljata pokončna strukturna elementa, ki poudarjata čvrst značaj celote. Temnejše barve notranje opreme poudarjajo krepek značaj Dusterja in njegovo pripadnost svetu terencev. Za boljše udobje poskrbijo na novo oblikovani sedeži in okrepljen naslon zadnje sedežne klopi. Dacia Duster je na voljo s štirimi novimi vrstami prevlek vključno z usnjenimi. Novi Dacia Duster na zunaj in znotraj potrjuje svoj slog avtomobila za vsa vozišča in poti.

“Nadgradili smo izvirno privlačnost avtomobila in njegovih razmerij. Elemente istovetnosti, kot je maska, smo posodobili. Prav tako smo okrepili terenske poteze avtomobila, pri tem pa ohranili njegove uporabne lastnosti. Novi Dacia Duster ima še izrazitejši značaj, ohranja pa svojo izvirno gensko zasnovo." -
David Durand, direktor oblikovanja vstopnih modelov

Nova oprema in izboljšane funkcije z za znamko Dacia značilno ugodnimi cenami
Multimedijska oprema je v Novem Dacia Dusterju na voljo v dveh oblikah
- Dacia MEDIA NAV, enostavno in intuitivno uporabna multimedijska in navigacijska naprava z velikim 7-palčnim (18 cm) zaslonom na dotik (glede na različico) ima jasno začetno stran menijev, s katerimi se upravlja številne funkcije. Med njimi sta brezžična povezljivost Bluetooth® in satelitska navigacija z dvo- in tri-razsežnostnim (Birdview) prikazom. Na čelni plošči sta vtičnici USB in jack, ki omogočata enostaven priklop prenosnih osebnih naprav.
- Dacia Plug&Radio, osnovna multimedijska naprava, preprosta in učinkovita, vsebuje radijski sprejemnik, predvajalnik CD MP3, povezljivost Bluetooth® ter na čelno ploščo nameščeni vtičnici USB in jack.

Nova uporabna oprema
V odgovor na pričakovanja in želje kupcev Novi Dacia Duster ponuja več uporabnih funkcij:
- regulator in omejevalnik hitrosti, sistem pomoči pri parkiranju zadaj (glede na različico), električen pomik stekel z impulznim delovanjem (glede na različico), samodejno zaklepanje vrat med vožnjo in prikaz zunanje temperature (glede na različico).
- Regulator in omejevalnik hitrosti (glede na različico) ima gumb za vklop nameščen na osrednjo konzolo, tipki za uravnavanje hitrosti pa na volanu.
- Pomoč pri parkiranju zadaj (glede na različico) s pomočjo v zadnji odbijač nameščenih tipal zaznava približevanje avtomobila oviri zadaj in voznika na to opozarja z zvočnim signalom.
- Gumbi za električen pomik stekel so zdaj nameščeni na vratih spredaj in zadaj, na voznikovi strani pa imajo tudi impulzno delovanje (glede na različico).

Novi Dacia Duster ponuja še več prostora za potnike, večji prtljažnik, ki meri do 475 litrov  , možnost prevažanja do 2,7 metra dolgih predmetov ob podrti zadnji klopi in do 3,3 litra dodatnih odlagalnih mest v notranjosti. Nova trdna in odstranljiva polica nad prostorom za prtljago omogoča lahek dostop do vsebine prtljažnika in hkrati pripomore k boljši razporeditvi prtljage.

Nova oprema za aktivno varnost ...
Elektronski sistem nadzora stabilnosti avtomobila (ESP) je zdaj vgrajen serijsko. Sistem zagotavlja stabilnost avtomobila v najtežjih voznih pogojih, na primer ob izogibanju nenadni prepreki, izgubi oprijema koles v ovinku ali med vožnjo po spolzkem cestišču. Prav tako serijsko vgrajena funkcija pomoči pri zaviranju v sili (AFU) dopolnjuje protiblokirni zavorni sistem (ABS).

… in oprema za pasivno varnost
Za zagotavljanje visoke ravni zaščite vseh potnikov je Novi Dacia Duster (že od osnovne različice) serijsko opremljen s čelnima varnostnima blazinama za voznika in sovoznika in tudi s stranskima varnostnima blazinama za zaščito glave in prsnega koša ter zategovalnikoma varnostnega pasu na prednjih sedežih. Voznika in sovoznika, ki bi se pozabila pripeti z varnostnim pasom, na to opozorita zvočni signal in lučka na armaturni plošči. Zadnja stranska sedeža sta opremljena s pritrdišči Isofix za enostavno in varno namestitev varnostnih sedežev za dojenčke in otroke.

OSEBNE PRILAGODITVE V SLUŽBI PREŽIVLJANJA PROSTEGA ČASA
Dacia ponuja pahljačo dodatne opreme in pripomočkov za prilagajanje osebnemu okusu in potrebam.

Bolj izrazit terenski videz
Dacia za poudarjanje terenskega videza in značaja Novega Dusterja ponuja dva paketa dodatne opreme:
•  Aventure vsebuje obrobe blatnikov (zaščita blatnikov pred praskami in obtolčeninami) ter obloge pragov vrat (zaščita pred udarci),
• Off-road ima zaščitna drogova ob pragovih in cevno zaščito na prednjem delu (bull-bar).

Oprema za brezskrbno vsakdanjo rabo
Novi zaščitni elementi notranje opreme omogočajo zelo raznoliko rabo avtomobila: paleta talnih oblog (za potniški prostor in prtljažnik), pregradna mreža prtljažnega prostora in sedežne prevleke. Na voljo so tudi prečna strešna nosilca z nosilnostjo do 100 kg in koritasta obloga poda prtljažnika.

Udobje in umirjenost
Za še več udobja in umirjenosti ima Novi Dacia Duster v ponudbi tudi sistem pomoči pri parkiranju spredaj, ki dopolnjuje že tako bogato ponudbo pripomočkov za varnost; gasilni aparat, zaščita proti kraji, verige za sneg, otroški varnostni sedež ...

Obogatena ponudba motorjev v prid vsestranskosti in zmogljivosti
Novi motor TCe 125: bencinski motor najnovejšega rodu
Novi Dacia Duster v ponudbo uvaja motor TCe v izvedenki z močjo 125 KM. Ta štirivaljnik s turbo-puhalom in neposrednim vbrizgavanjem goriva je plod strategije Skupine Renault za zmanjševanje velikosti  motorjev. Ta motor s prostornino komaj 1,2 litra ob zelo obvladani porabi goriva ponuja uporabno prijetnost 1,8-litrskega atmosferskega motorja. Motor TCe 125 je hkrati močan in varčen. Poraba goriva znaša samo 6,3 l/100 km , veriga za pogon odmičnih gredi pa ne potrebuje vzdrževanja.

Motor TCe 125 je priključen na šeststopenjski ročen menjalnik in na voljo v izvedenki 4x2 Novega Dacia Dusterja. Izpust CO2 znaša 145 g/km .
Ta motor novega rodu ima blok iz aluminija s prostornino 1.197 cm3. Njegova največja moč znaša 125 KM, največji navor 205 Nm, od tega pa ga je 90 odstotkov na voljo že od 1.500 vrtljajev na minuto, 100 odstotkov pa v območju od 2.000 do 3.000 vrtljajev na minuto. Zaradi tega je ta motor izjemno prožen, zagotavlja odločno pospeševanje in poskočno speljevanje. Prožnost in odzivnost motorja zagotavljata tudi lahkotno obvladovanje strmih gorskih cest, ki terjajo moč in zmožnost pospeševanja navkreber. Motor TCe 125 je odziven in zagotavlja pospeševanje od 0 do 100 km/h v 10,4 sekunde.

Bencinski motor 1,6 16V 105
Motor 1,6 16V z močjo 105 KM je cenovno najbolj dosegljiv bencinski motor v ponudbi in še vedno na voljo v izvedenkah 4x2 in 4x4 Novega Dacia Dusterja.
Poraba goriva v kombiniranem ciklu Dusterja z motorjem 1,6 16V 105 znaša 7,1 l/100 km  v izvedenki 4x2 oziroma 8 l/100 km10 v izvedenki 4x4, izpust CO2 pa 165 g/km10 oziroma 185 g/km10.

Motor 1,6 16V 105 LPG
Dacia še naprej spodbuja uporabo utekočinjenega naftnega plina (avtoplina, LPG) kot gospodarne alternative plinskemu olju. Zaradi tega je motor 1,6 16V 105 na voljo v izvedenki, ki je prilagojena uporabi dveh vrst goriva in zato ponuja nižje stroške uporabe in manjši izpust CO2. Poraba goriva z motorjem 1,6 16V 105 na dve vrsti goriva znaša 7,2 litra bencina na 100 km oziroma 9,0 litrov avtoplina na 100 km11, izpust CO2 pa 165 oziroma 145 g/km. Enako kot v vseh drugih za avtoplin prirejenih vozilih znamke Dacia voznik želeno vrsto goriva (bencin ali plin) izbere na zelo enostaven način. Z ugodno maloprodajno ceno je avtoplin lahko zelo gospodarna izbira. Ta motor je na voljo v izvedenkah 4x2 Novega Dacia Dusterja in povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Zmogljiva dizelska motorja
Novi Dacia Duster je na voljo z dvema izvedenkama motorja 1,5 dCi z močjo 90 ali 110 KM. Najbolje prodajani motor Renault, ki je nadvse priljubljen zaradi zanesljivosti in zmogljivosti, 1,5 dCi, je zdaj še boljši. Odlično prožnost dopolnjuje izboljšano pospeševanje, k čemur pomembno prispeva tudi učinkovit šeststopenjski ročen menjalnik. Motor 1,5 dCi 90 je na voljo v izvedenki 4x2 Novega Dusterja, ki z njim v kombiniranem ciklu porabi 4,7 l dizelskega goriva na 100 km10 in izpusti 123 g CO2 na km10. Z motorjem 1,5 dCi 110 znaša izpust CO2 v kombiniranem ciklu 127 g/km10 v izvedenki 4x2 oziroma 135 g/km10 v izvedenki 4x4, poraba goriva pa 4,8 oziroma 5,2 l/100 km10. Novi bencinski motor TCe 125 ter oba dizelska 1,5 dCi 90 in 1,5 dCi 110 so kombinirani s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Terenske zmožnosti Novega Dacia Dusterja povečuje šeststopenjski ročni menjalnik. Ta ima krajšo prvo prestavo, ki zagotavlja:
- mehko in enakomerno počasno vožnjo po neravni podlagi,
- učinkovito in odločno pospeševanje med strmim vzpenjanjem,
- učinkovito zaviranje med vožnjo navzdol.

Zmanjševanje porabe goriva s funkcijo Eco Mode in opozorilnikom za prestavljanje (Gear Shift Indicator / GSI)
Funkcija Eco Mode (glede na motor) vozniku omogoča zmanjševanje porabe goriva. Ob vklopu ta sistem spremeni določene parametre vožnje ter omeji zmogljivosti motorja in zagotavljanja toplotnega udobja v obsegu, ki je sprejemljiv za voznika in potnike. Funkcija Eco Mode lahko porabo goriva in izpust CO2 glede na slog vožnje in cestne razmere zmanjša za do 10 odstotkov. Opozorilnik za prestavljanje (Gear Shift Indicator / GSI) s posebno lučko voznika opozori na najprimernejši trenutek za prestavljanje navzgor ali navzdol, s čimer lahko zmanjša porabo goriva.

Bistveno izboljšano zvočno udobje
Novi Dacia Duster ima bistveno boljše zvočne lastnosti, saj je raven hrupa prepolovljena. To zelo pomembno izboljšavo zvočnega udobja so dosegli z zmanjšanjem trušča pri treh virih:
- Cestni trušč je manjši zaradi izboljšanega dušenja tresljajev v Novem Dacia Dusterju, ki je dobil dodatne ojačitve karoserije.
- Trušč motorja oziroma prenašanje iz motornega v potniški prostor so zmanjšali z na novo zasnovano zvočno zatesnitvijo predelne stene in okolice armaturne plošče ter napihljivih vstavkov v votle dele avtomobila.
- Vetrni trušč je zmanjšan zahvaljujoč dvojni zatesnitvi vznožja vetrobranskega stekla in roba celotne strehe. Na notranjo stran prednjih vrat so dodali še tesnilne vložke, ki preprečujejo prodor zraka.

Trušč motorja so znatno zmanjšali zaradi povečanega potovalnega udobja. Motorji, ki so združeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, imajo izboljšane zvočne lastnosti pri večji hitrosti; raven hrupa pri 130 km/h v Novem Dacia Dusterju je primerljiva s hrupom pri 90 km/h v prejšnji različici.

Kompakten in čvrst SUV za trdo delo
Ravno pravšnja velikost za vsakdanjo rabo
Novi Dacia Duster ohranja nespremenjene kompaktne zunanje mere. Z dolžino 4,31 metra in širino 2 metrov  je izrazito okreten. Visok položaj za volanom zagotavlja odlično preglednost in izboljšano možnost predvidevanja ovir, zato ponuja visoko raven varnosti.

Pristen terenec (v izvedenki 4x4)
Novi Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in tudi izven njih zahvaljujoč:
- okrepljenemu spodnjemu ustroju,
- povečanemu odmiku od tal (210 mm) in
- terenskim kotom; vstopnemu (29,3°), za prečkanje ovir (23°) in sestopnemu (34,9°).
Kompakten tloris in majhna teža Dusterju zagotavljata izvrstno okretnost in boljše (tudi terenske) zmogljivosti.

4x4 NA UKAZ
Z intuitivno uporabnim gumbom za izbiro štirikolesnega pogona na osrednji konzoli voznik zlahka izbira trenutnim voznim pogojem in potrebam najbolj primeren način pogona.

Izbira pogona "4x2"
Z izbiro pogona 4x2 je prenos pogonske moči omejen na prednji kolesi. Ta vrsta pogona je najbolj gospodarna pri porabi goriva in primerna za vožnjo po dobrih in suhih cestiščih.

Izbira pogona "Auto"
S to izbiro se navor samodejno razporeja med prednji in zadnji par koles glede na dejanski oprijem. Ko je oprijem slabši, se delež navora, ki se prenaša na zadnji kolesni par, samodejno povečuje vse do 50 odstotkov. V izjemnih pogojih je navor samodejno razporejen na vsako od osi tako, da je razpoložljiv oprijem izkoriščen v največji možni meri.

Izbira "Lock"
Z izbiro Lock sistem elektronsko vklopi stalni štirikolesni pogon, ki 50 odstotkov navora ves čas prenaša na zadnji kolesi. Ta način je priporočljiv za vožnjo pri manjši hitrosti po neravni in slabo oprijemljivi podlagi (sneg, blato, zemlja, pesek).

Prenos moči v Dusterju temelji na strokovnem znanju in izkušnjah Nissana s terenskimi avtomobili. Prenosni sklop ima izredno kratko prvo prestavo, idealno za počasnejšo vožnjo po strmih pobočjih in preko ovir ter za speljevanje z mesta ob vleki težkega tovora ali na strmih klancih. Ta preprosta, učinkovita in ekonomična rešitev ohranja ključno lastnost Dacie Duster – zanesljivost za ugodno ceno. Novi Dacia Duster ima na 16-palčnih platiščih nameščene pnevmatike Mud and Snow s posebno zasnovano tekalno površino, ki se bolj učinkovito otrese nanosov blata, peska in mehkega snega.

DACIA DUSTER JE OSVOJIL TROJNO ZMAGO NA RALLYE DES GAZELLES 2013
Ženske posadke "Gazelles" so na letošnjem tekmovanju Rally des Gazelles s tremi avtomobili Dacia Duster osvojile prva tri mesta v razredu crossover. Po 15-dnevnem tekmovanju, šestih etapah in 12 do 14 urah orientacijske vožnje na dan je bila končna uvrstitev ekip, v katerih so bile same ženske, zares velika zmaga. Saida Berhamida in Safae Challal (ekipa št. 315) sta dejali: "V tej dirki nama je uspelo, da sva presenetili še sami sebe. Duster je res veličasten, zmore priti tudi tja, kjer se drugi ustavijo!" Odličen dosežek Dacia Dusterja na 23. izvedbi Rallye des Gazelles.

IN ISTE TEMELJNE ODLIKE ZNAMKE DACIA: VELIKODUŠNOST, ZANESLJIVOST IN ENOSTAVNOST ZA PREUDARNE KUPCE
Dacia je iznašla nov odnos do avtomobila in ustaljeni red postavila na glavo. Zaradi tega si kupci z omejenimi sredstvi zdaj lahko privoščijo tudi nakup novega vozila. Nakup vozila Dacia pomeni pridobitev vedre brezskrbnosti, saj so vozila te znamke priznano zanesljiva, njihovo vzdrževanje pa je enostavno.

Priznana zanesljivost
Visoki standardi in strokovno znanje Skupine Renault
Dacia pridobiva strokovno znanje Skupine Renault na področju kakovosti in uporablja utrjene postopke in standarde Zveze Renault-Nissan. Novi Dacia Duster izdelujejo v tovarni v mestu Pitesti v Romuniji. Enako kot vsi drugi industrijski obrati Skupine Renault tudi tovarna Pitesti uporablja Sistem Proizvodnje Renault (SPR), ki je enoten za vse tovarne Skupine. Duster je deležen tudi zanesljivosti preverjenih motorjev Zveze, na primer motorja 1,5 dCi, ki je najbolje prodajan motor v okviru Zveze – več kot milijon primerkov v letu 2012. Poleg tega je Novi Dacia Duster deležen izkušenj Nissana z avtomobili s štirikolesnim pogonom, predvsem pri prenosu moči in zadnji premi z zaporo diferenciala.

Zanesljiva vozila
Po rezultatih ankete francoske potrošniške revije Que choisir, ki so jo opravili med 29.000 kupci v petih evropskih državah (Belgiji, Franciji, Italiji, Portugalski in Španiji) je bila Dacia ocenjena kot najbolj zanesljiva znamka v letu 2012. Enako kot vsa vozila Renault so tudi tista znamke Dacia povržena neizprosnemu preskušanju tudi v najbolj skrajnih razmerah. Poleg običajnih laboratorijskih preskusov vsa vozila Dacia prestajajo še izčrpne preskusne vožnje v najzahtevnejših dejanskih voznih razmerah, da bi zagotovili dolgotrajno zanesljivost. Poleg 4 milijonov preskusnih kilometrov, ki jih je prestal prvi Duster, je moral Novi Dacia Duster prevoziti še za 1.600.000 km preskusnih voženj. Preskusi nastavitev motorja so bili opravljeni tudi na veliki nadmorski višini, da bi preverili delovanje v ozračju z raznoliko sestavo. Opravili so tudi preskuse, ki simulirajo tri leta dejanske rabe vozila, s ponavljajočim odpiranjem in zapiranjem oken in vrat, nastavljanjem sedežev in ogledal, trobljenjem itn.

V zadnjih štirih letih je znamka Dacia za več svojih modelov dobila priznanje Wertmeister, med drugim v letih 2011, 2012 in 2013 tudi za Duster (v razredu kompaktnih SUV avtomobilov). To priznanje nemška avtomobilistična revija Autobild podeljuje avtomobilom, ki najbolje ohranjajo svojo vrednost.

Brezskrbnost uporabe
Tovarniško jamstvo za dobo 3 let oziroma do 100.000 kilometrov velja za vse modele znamke. Zagotavlja kritje stroškov garancijskega popravila v katerikoli delavnici pooblaščene mreže, ugodne cene, zelo kakovostno izvedbo drugih popravil in uporabo originalnih nadomestnih delov. Za še več brezskrbnosti Dacia ponuja tudi pogodbe za podaljšanje jamstva.

Dacia je osvojila priznanje za najboljšo znamko po "stroških uporabe" v letu 2013
V raziskavi Car360°, ki jo je med več kot 3.100 strankami julija 2013 izvedlo podjetje TNS Sofres, se je Dacia po stroških uporabe uvrstila na prvo mesto. Ta uvrstitev je plod nenehnih prizadevanj znamke za kar najboljšo ponudbo, ki obsega:

• vozila s sodobnimi motorji z majhno porabo goriva,
• izredno konkurenčne pogoje vseh poprodajnih storitev (nadomestnih delov in storitev),
• dobro ohranjanje vrednosti vozila in
• nova vozila z estetskimi izboljšavami in bogatejšo opremo po enaki ceni kot predhodni modeli.

ENO VOZILO, ENA ZNAMKA: DVE ZGODBI O USPEHU 
Pustolovščina z imenom Duster
Dacia Duster je pristna uspešnica, saj je doslej v dobrih treh letih prodaje osvojil že več kot 450.000 kupcev. Dacia Duster se je leta 2012 uvrstil med deset najbolje prodajanih avtomobilov v Franciji. Duster je tudi povečal ugled znamke in ji pomagal osvojiti nove kupce.

Uspeha Dusterja ne gre pripisati zgolj zelo ugodni ceni, ampak je avtomobil v veliki meri uspel zaradi svojih bistvenih odlik. Prva izmed njih je oblika, ki ne pušča dvoma o njegovi pripadnosti segmentu terencev. Duster je prepričljiv na terenu in lahko vodljiv, kar je dokazal tudi v tekmovanjih: Pokal Andros v Franciji, Rallye des Gazelles v Maroku in gorski dirki na Pikes Peak v ZDA.
Odlično se obnese tudi pri vsakdanji rabi, saj ima velik prostor za potnike s številnimi odlagalnimi mesti in prostoren prtljažnik. Ne nazadnje so tudi stroški uporabe Dusterja razmeroma majhni, saj imajo motorji Zveze Renault-Nissan (vključno z izvedenkami na avtoplin – LPG) dobro obvladano porabo goriva, stroški vzdrževanja pa so nizki zahvaljujoč posebni ponudbi poprodajnih storitev Dacia. S temeljito prenovljenim Dacia Dusterjem se pustolovščina lahko zdaj nadaljuje.

"Duster je v prvi vrsti res odlično oblikovan avtomobil, s čimer se strinjajo vsi. Danes se več kot 450.000 kupcev znamke Dacia vozi v Dusterju, kar je lep uspeh modela, ki je na trg prišel pred dobrimi tremi leti. Osvojila jih je oblika Dusterja, njegove terenske zmožnosti in neprekosljiva cena. Novi Duster je še bolj Duster kot kdajkoli in kaj lahko postane eden legendarnih avtomobilov." -
Renaud Pirel, direktor za trženje vstopnih modelov

"Z 18-odstotnim povečanjem števila registracij v Evropi v letošnjem prvem polletju glede na prvo polletje 2012 je bila Dacia znamka z največjo rastjo na sicer šibkem evropskem trgu. Novi Duster dopolnjuje popolnoma prenovljeno ponudbo modelov, ki je najmlajša v Evropi in Sredozemlju. Dacia naglo nadaljuje svojo zgodbo o uspehu." - Rafaël Treguer, komercialni direktor znamke Dacia

Download

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.