Avto.info

Nissan Qashqai

domača predstavitev: Nissan Qashqai

domača predstavitev

Avtor: Foto: Nissan
domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai domača predstavitev: Nissan Qashqai

Spoštovani in spoštovane, s februarjem je novi Nissan Qashqai na voljo tudi v Sloveniji. Leta 2007 je Nissan na trgu predstavil prvi mestni crossover, ki se je prikupil 2 milijonoma kupcev in mu je kmalu sledila množica posnemovalcev. Danes Nissan predstavlja njegovo prenovljeno različico.

Novi Qashqai, katerega bistvo so inovacije proizvajalca Nissan ter značilno vznemirjenje, ki ga vzbujajo vozila te blagovne znamke, je bil predstavljen med razburljivo 3D digitalno mapping projekcijo socialnih medijev v Londonu, kjer je naznanil rojstvo druge generacije mestnih crossover vozil. Slike, ki predstavljajo najboljše tehnološke inovacije, je posredovalo več kot 5000 ljudi, ki predstavljajo majhen, a vendar reprezentativen vzorec voznikov vozila Qashqai z vseh koncev sveta. Te slike so združene ustvarile podobo čisto novega vozila Qashqai in tako svetu danes prvič razkrile njegov novi dizajn.

Nissanov Qashqai je že dolgo uveljavljen kot vodilni mestni crossover na trgu, saj je bilo od leta 2007 prodanih več kot 2 milijona primerkov. Zanimiv je tako za voznike vozil razreda C, ki si želijo nekoliko drugačen stil ter več tehnologije in vznemirjenja, kot za lastnike večjih vozil, ki si pri novem vozilu želijo več učinkovitosti. Novi Qashqai je pripravljen, da z januarjem 2014, ko začne osvajati izbrane svetovne trge, utrdi vodilni položaj Nissana na trgu mestnih crossover vozil.

Vrhunska tehnologija, dizajn druge generacije in izboljšane vozne lastnosti so glavni aduti novega vozila Nissan Qashqai. Osupljivi novi Qashqai je 49 mm daljši od sedanjega modela ter komaj zaznavno nižji in širši, kar mu daje vitek in uravnotežen videz. Kljub temu je ohranil stil mestnega crossover vozila, kompaktih dimenzij in dvignjen položaj za vožnjo. Zaradi posebnosti, kot je pokrov motornega prostora v obliki školjčne lupine, je videti elegantnejši, vendar pa v njem še vedno prepoznamo gene njegovega predhodnika.

Tako kot vsi novi Nissani je tudi Qashqai poln inovativne tehnologije. Vozniku zagotavlja celovit nabor naprednih tehnoloških funkcij, ki izboljšajo vse vidike vožnje. Nissanova tehnologija Safety Shield sedaj vključuje tudi samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter številne druge pomembne funkcije, ki so vozniku v pomoč pri vožnji, medtem ko mu inteligentni sistem za pomoč pri parkiranju olajša manevriranje po mestu. Novi Qashqai je zasnovan tako, da je vrhunska tehnologija dostopnejša kot kdajkoli prej.

Inovativnost se nadaljuje s paleto pogonskih sklopov novega vozila Qashqai, ki je bogatejša in učinkovitejša kot kdajkoli prej. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom za zmanjšanje prostornine, emisij in porabe goriva, hkrati pa ohranjajo odlično učinkovitost in najnižje emisije CO2 v tem razredu vozil, ki lahko znašajo tudi samo 99 g/km. K še večji učinkovitosti pripomore obsežen program zmanjševanja teže, katerega rezultat je znižanje teže nekaterih modelov za do 40 kg kljub dodajanju številnih elementov nove opreme.

Čeprav izvedenke s pogonom na prednji kolesi predstavljajo večino prodanih vozil na večini trgov, bodo na voljo tudi izvedenke s štirikolesnim pogonom ALL-MODE 4x4-i v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali povsem novim menjalnikom Xtronic.

Vidno večja kakovost notranjih materialov in dizajna prispeva k precejšnjemu povečanju privlačnosti notranjosti vozila Qashqai. Večstranska uporabnost prav tako ostaja ključna lastnost tega mestnega crossover-ja. Nissanovi inženirji so se domislili inovativnih načinov, da bi novo vozilo Qashqai čim bolje vključili v življenja voznikov. Novi Qashqai ima tako večji potniški prostor in zmogljivejši prtljažnik po zaslugi spremenljive višine dna, poleg tega pa tudi poseben prostor, kamor lahko spravite zadnjo polico, kadar je ne potrebujete.

Novi Qashqai bo prvi prodajani model, zasnovan na novi platformi CMF (Common Module Family) zveze Renault-Nissan, ki bo kupcem zagotavljala izredno učinkovito delovanje vseh elementov, ki vplivajo na dobre vozne lastnosti. Novi Qashqai je bil zasnovan in konstruiran v Evropi za evropske kupce. Ustvarili so ga Nissanovi strokovnjaki iz Nissanovega evropskega oblikovalskega centra v Londonu in Nissanovih evropskih tehničnih centrov v Cranfieldu v Združenem kraljestvu in Barceloni v Španiji. Izdelovali ga bodo v Sunderlandu v Združenem kraljestvu. Veliko znanja so vložili tudi Nissanovi oblikovalci in inženirji iz japonskega mesta Atsugi.

Tehnologija
Tehnološki aduti novega vozila Qashqai:
paket Nissan Safety Shield, ki vključuje:
- sistem za preprečevanje trka z vozilom, ki vozi pred vami,
- sistem za ohranjanje voznikove pozornosti,
- sistem za prepoznavanje prometnih znakov,
- opozorilo pred nenamerno spremembo voznega pasu,
- opozorilo pred vozili v mrtvem kotu,
- sistem za zaznavo premikajočih se predmetov,
- pomoč za vklop in izklop dolgih luči;

Nissanov sistem za upravljanje podvozja, povsem diodni žarometi, ki porabijo 50 % manj energije kot predhodni ksenonski žarometi, inteligenten sistem za pomoč pri parkiranju, nov sistem NissanConnect z integrirano aplikacijo za pametne telefone, zaslon za nadzor okolice (Around View Monitor). Bistvo novega vozila Qashqai je dostopna tehnologija. Nabor inovacij, ki skupaj tvorijo edinstven paket pomoči za voznika, ne samo znatno poveča varnost in praktičnost, ampak voznikom Nissanovih vozil prinaša tudi izjemno dodano vrednost. Nissanova varnostna tehnologija Safety Shield je izbor funkcij, ki prispevajo k večji varnosti potnikov v skladu z Nissanovo vizijo "brez nezgod", ki se opira na zavezanost podjetja k izdelavi tržno donosnih avtonomnih vozil do leta 2020.

Pri novem vozilu Qashqai tehnologija Safety Shield vključuje naslednje funkcije:

Sistem za preprečevanje trka z vozilom, ki vozi pred vami
Qashqai s pomočjo vgrajenega sistema radarjev skenira cesto pred vozilom in zagotavlja tri stopnje pomoči. Prva je zvočno opozorilo, ki voznika opozori, če se razdalja do vozila, ki vozi pred njim, zmanjšuje. Če se voznik ne odzove, se kot druga stopnja pomoči samodejno vključi delno zaviranje. Če se razdalja med voziloma še naprej zmanjšuje, sistem vključi zaviranje z vso močjo, da se vozilo po potrebi povsem zaustavi.

Sistem za ohranjanje voznikove pozornosti
Novi Qashqai vas tako dobro spozna, da lahko zazna, če postajate zaspani. Nissanov Safety Shield začne po približno 10 minutah, ki jih potrebuje, da spozna vaš način vožnje, nadzirati vaše upravljanje vozila in v primeru, da zazna, da vaše krmiljenje začne odstopati od običajnega, na armaturni plošči pokaže opozorilo, da si morate vzeti čas za počitek.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov
Ta sistem voznikom novega Qashqai-a pomaga, da vozijo varno in po predpisih. Kamere za nadzor območja pred vozilom samodejno preberejo znake za hitrostne omejitve in slednje nato prikažejo vozniku. Funkcija deluje po vsej Evropi ne glede na vrsto pisave na znakih v posameznih državah. Prepozna tudi vremensko pogojene hitrostne omejitve v nekaterih državah članicah, ki v dežju predpisujejo nižjo hitrostno omejitev, tako da sta vozniku prikazani hitrostni omejitvi za suho in mokro vreme.

Opozorilo pred nenamerno spremembo voznega pasu
Ta funkcija je zelo uporabna na večpasovnih avtocestah, saj zazna, če vozilo zapusti svoj vozni pas. Napreden računalniški program zazna še tako zbledele cestne oznake, zato Qashqai z lahkoto ugotovi, ali je zapeljal s svojega voznega pasu. V tem primeru, in če voznik ni vključil smerokazov, sistem voznika opozori, naj popravi položaj vozila na cesti.

Opozorilo pred vozili v mrtvem kotu
Nissanov sistem uporablja zadnjo kamero za nadzor okolice vozila (Around View Monitor), s pomočjo katere zazna vozila v mrtvem kotu na obeh straneh vozila Qashqai. Če zazna vozilo v katerem koli mrtvem kotu, se na zunanjem ogledalu vozila prižge nevpadljiva opozorilna lučka. Če voznik vklopi smerokaze za spremembo voznega pasu in sistem pri tem zazna prisotnost vozila v nevarnem območju, lučka začne utripati in oglasi se zvočni opozorilnik.

Sistem za zaznavo premikajočih se predmetov za avtomobilom
Qashqai je na voljo s prednjimi in zadnjimi senzorji za parkiranje, ki voznika med manevriranjem usmerjajo z zvočnimi signali in prikazom na instrumentni plošči. Poleg te funkcije je Qashqai opremljen tudi z izpopolnjeno različico pomoči pri parkiranju Around View Monitor, ki ponuja pogled z vrha. Če pri mirujočem vozilu pride do premikanja v območju, ki ga pokrivajo vse štiri kamere, sistem odda zvočni signal in osvetli območje, kjer je zaznan premikajoči se predmet. Vidno polje širokokotne kamere sistema AVM za pregled območja za vozilom, ki je nameščena na prtljažnih vratih in je opremljena s konveksno oziroma izbočeno lečo, presega 180 stopinj, kar zagotavlja neprimerljiv nadzor nad širokim območjem za vozilom. Slike s kamere so prikazane na novem, večjem, 7-palčnem zaslonu sistema NissanConnect.

Pomoč za vklop in izklop dolgih luči
Kamera z visoko ločljivostjo v kombinaciji z napredno programsko opremo omogoča inteligentno samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi novega vozila Qashqai. Sistem poskrbi za najboljšo možno uporabo žarometov, da zagotovi največjo možno osvetljenost v vseh okoliščinah.

Safety Shield pa je le začetek zgodbe o tehnologiji vozila Qashqai. Med ostalimi aduti so še:

Nissanov sistem za upravljanje podvozja
Nissanov sistem za upravljanje podvozja izkorišča najnovejša dognanja na področju lege vozila na cesti in njegove vodljivosti ter izboljšuje tako lego na cesti kot nadzor nad vozilom, pri čemer se zgleduje po superavtomobilu GT-R in opravlja nalogo diferenciala z omejenim zdrsom. Medtem ko sistem za nadzor stabilnosti vozila (VDC) še vedno popravlja večje izgube oprijema s cestiščem, Nissanov sistem za upravljanje podvozja deluje z določeno zavorno močjo na posamezna kolesa pri nižjih hitrostih, da popravi smer vožnje vozila pri zavijanju, kar daje bolj dinamičen občutek, ki pa ne vpliva na občutenje vožnje. Poleg tega sistem pri vožnji po neenakomernih površinah upravlja zavore na posameznih kolesih, da ohrani enakomernejše gibanje karoserije za večje udobje vseh potnikov.

Inteligenten sistem za pomoč pri parkiranju
Nissanov inteligenten sistem za pomoč pri parkiranju samodejno izmeri velikost prostega parkirnega mesta za bočno parkiranje. Za varno samodejno krmiljenje vozila na parkirno mesto potrebuje prostor, ki je le 80 cm daljši od dolžine vozila Qashqai. Vse kar mora voznik storiti je, da sledi navodilom na zaslonu ter prestavlja v prestavo za vožnjo naprej oziroma vzvratno prestavo. Sistem lahko parkira tudi v parkirni boks, pri čemer je voznik deležen pogleda na vozilo z vrha, ki mu ga nudi sistem AVM in ki ga vodi skozi postopek parkiranja.

Novi sistem NissanConnect
V skladu z ljubeznijo do inovacij novega vozila Qashqai bo ta novi mestni crossover prvi, ki bo na prodaj z novim sistemom NissanConnect. NissanConnect, ki ima sedaj 7-palčni na dotik občutljiv zaslon, se je razvil do te mere, da lahko ponudi možnost povezave s pametnimi telefoni, da lahko lastniki ostanejo povezani z zunanjim svetom, ne glede na to, kam jih pot zanese. V prihodnje bo imel dostop do številnih aplikacij, ki zajemajo glasbo, socialna omrežja, zabavo in potovanja, prek velikega 7-palčnega barvnega in na dotik občutljivega zaslona. Novi NissanConnect uporablja nedavno uvedeni funkciji Google® iskanje in »Send To Car«, ki voznikom omogočata, da potovanje načrtujejo doma.

Sistem vključuje Bluetooth povezavo za pretakanje zvoka in povezavo z mobilnimi telefoni, pa tudi vtičnico za zunanje vire, USB reže in digitalni radio. Voznik ima poleg glavnega zaslona sistema NissanConnect na razpolago tudi dodaten zaslon v sklopu instrumentne plošče. To je eden najbolj naprednih prikazovalnih merilnikov doslej s 5-palčnim barvnim zaslonom TFT, ki vključuje nič manj kot 12 zaporedno dostopnih grafičnih zaslonov. Merilnik je prilagodljiv in lahko prikazuje različne barve karoserije vozila Qashqai ter nudi nasvete in opozorila, ki zajemajo, na primer, povprečne in dejanske hitrosti, varčevanje z gorivom, »turn-by-turn« navodila navigacije, avdio vsebine, prepoznavanje prometnih znakov, Nissanov Safety Shield, Nissanov sistem za upravljanje podvozja, nasvete za okolju prijazno vožnjo, informacije o tlaku v pnevmatikah in nastavitve razporeditve navora v načinu štirikolesnega pogona. Vrh tega voznik lahko prilagodi občutek pri krmiljenju, nastavitve osvetlitve, občutljivost samodejnega vklopa osvetlitve, logiko delovanja brisalcev in zaklepanja ter vsebino potovalnega računalnika.

Dizajn
Qashqai druge generacije postavlja nova merila za dizajn mestnih crossover vozil. Tako kot je Nissan leta 2007 ustvaril prvi kalup za mestne crossover-je, tako zdaj ta vozila postavlja na višjo raven zahvaljujoč drznemu dizajnu, visoko izpopolnjenemu inženiringu, inteligentni tehnologiji in izredni pozornosti, ki je namenjena detajlom. Popolnoma prenovljeni Qashqai pa ni le predelava izvirnika. Model druge generacije je 20 mm širši, 49 mm daljši in 15 mm nižji od sedanjega vozila. Kljub manjši višini je višina potniškega prostora tako spredaj kot zadaj dejansko 10 mm višja, ohranjen pa je tudi dvignjen položaj za vožnjo. Novi Qashqai ima osupljiv nov videz, ki ga zaznamujejo poudarjene krivine, čiste linije in zanimivi detajli, kot so opcijska 19-palčna lita platišča. Z drznimi novimi elementi, kot so izbočena linija pokrova motornega prostora in izraziti blatniški koši, vzbuja občutek moči v gibanju.

Povsem diodni žarometi
Čelni del vozila Qashqai vsebuje nekaj elementov naprednejše tehnologije, kot jo je kdajkoli ponujal ta razred vozil. Vsi modeli so namreč opremljeni z dnevnimi LED lučmi, nekatere izvedenke pa imajo celo še bolj izpopolnjeno tehnologijo, in sicer povsem diodne zasenčene in dolge luči. V skladu z Nissanovim prizadevanjem, da bi kupcem ponudil uporabno tehnologijo, je uporaba diodnih luči namesto ksenonskih več kot samo komercialni trik za privabljanje kupcev. Diodne luči vozila Qashqai proizvajajo bolj belo in močnejšo svetlobo, pri čemer porabijo zgolj 50 % energije, ki jo porabijo ksenonske žarnice, vrh tega pa je proizvedena svetloba tudi bolj podobna sončni, kar pripomore k boljši nočni vidljivosti. Luči so tudi prepoznaven Nissanov LED svetlobni podpis, ki dramatično izvira v sredini vozila.

Očem nevidna tehnologija
Vgradnja napredne tehnologije je za oblikovalce pogosto trd oreh, kar pa za ekipo, odgovorno za novi Qashqai, ne velja. Ob tesnem sodelovanju z inženirji so novo tehnologijo uspeli vgraditi tako, da v ničemer ne zmanjšuje drznosti dizajna. Medtem ko se, na primer, večina proizvajalcev zadovolji z vgradnjo radarskih sistemov v očem neprijazna ohišja, nameščena v odbijač ali odprtine okrasne maske, je Nissan radarje vozila Qashqai namestil za ploščo odbijača, da bi bilo vozilo čistejših linij.

Napredna aerodinamika z aktivnimi elementi
Nissan je bil vedno prepričan, da se mora oblika ujemati s funkcionalnostjo, z vozilom Qashqai nove generacije pa je to mišljenje ponesel na novo raven. Za primer vzemimo aerodinamični profil vozila. Novi Qashqai nima le drzne in dinamične nove podobe, ampak tudi učinkoviteje kot kdajkoli prej prodira skozi zrak, kar je zasluga nizkega koeficienta zračnega upora, ki znaša 0,32. Ekipe oblikovalcev in inženirjev so pri ustvarjanju novega vozila Qashqai natančno preučile vsako površino in detajl. Qashqai vsebuje nekaj najbolj naprednih aerodinamičnih rešitev, kar jih je kdajkoli imelo družinsko vozilo, kar velja tako za vidne elemente (kot je strešni spojler s krilci) kot za tiste, ki so skriti (na primer edinstvena zasnova ravnega poda). Rezultat so manjši zračni upor, manjše emisije CO2 , manjša poraba goriva in večja stabilnost pri večjih hitrostih.

Pri vozilu Qashqai se prvič predstavlja še ena inovacija, in sicer sistem aktivne zračne lopute na maski hladilnika (Active Grille Shutter). Ta inteligentna tehnologija kar najbolj poveča aerodinamično učinkovitost vozil, tako da zapre zračni pretok skozi hladilnik, kadar ta ni potreben. Loputa na maski hladilnika se samodejno zapre pri hitrosti nad 30 km/h ter se odpre samo, če senzorji zaznajo, da je potrebno hlajenje motorja. Sistem bo vgrajen kot serijska oprema pri modelih z dizelskim motorjem z ročnim menjalnikom.

Notranjost – nova definicija družinskih potovanj
Udobje, povezljivost in nadzor so trije ključni elementi, na katerih slonita dizajn in razporeditev potniškega prostora novega vozila Qashqai. Kot preostali del vozila tudi notranjost povezuje inovativne tehnologije s praktičnimi rešitvami za vsakdanje izzive. Nissan ima več izkušenj z mestnimi crossover-ji kot katerakoli druga znamka in je zato edini, ki lahko postavlja nova merila praktičnosti za mestni crossover naslednje generacije.

Nissanove ekipe oblikovalcev in inženirjev so pri ustvarjanju potniškega prostora novega vozila Qashqai voznika želele postaviti v središče dogajanja. Analizirale in predelale so številne sisteme za udobje, praktičnost in varnost, da bi voznik lažje dostopal do vseh ključnih upravljalnih elementov. Voznik si funkcije svojega vozila Qashqai, od vklopa trikratnega utripa smerokazov do nastavitve samodejnega vklopa žarometov, lahko prilagodi svojim potrebam s pomočjo enega samega intuitivnega vmesnika. Vsi meniji in prikazi so natančno in logično prikazani na novem prikazovalniku instrumentne plošče, ki je nameščen med analognim merilnikom hitrosti in merilnikom vrtljajev ter se upravlja s stikali na volanu.

Še večja praktičnost
Večstranska uporabnost je še eno področje, na katerem blesti novi Qashqai. Niti košček notranjosti vozila ni bil spregledan v prizadevanju za večjo prilagodljivost in praktičnost. Prostornina prtljažnika pri nameščenih zadnjih sedežih, na primer, znaša 439 litrov, kar je 29 litrov več kot pri sedanjem vozilu Qashqai. Novi Qashqai ima tako še večjo prednost pred svojimi tekmeci iz razreda C, kot sta Ford Focus in Volkswagen Golf, ki imata precej manjši prtljažnik. Tudi potniki imajo v novem vozilu Qashqai več prostora, tako v predelu glave kot v predelu nog. Večja celotna širina je omogočila več prostora v višini ramen, popolna predelava vratnih odprtin pa omogoča, da sta vstop v vozilo in izstop iz njega lažja kot kdajkoli prej.

Prilagodljivost tovornega prostora je izboljšana tudi zahvaljujoč dvižnim prtljažnim vratom, ki se sedaj odpirajo 150 mm višje, in sistemu dvojne višine poda. Obojestranski talni plošči je mogoče preprosto namestiti v zgornji ali spodnji položaj, kar zagotavlja 16 različnih konfiguracij, s katerimi bodisi povečate prostor za prtljago ali pa si zagotovite povsem raven pod z zloženimi zadnjimi sedeži. Vrh tega zadnja plošča z lahkoto zdrsne v navpičen položaj, s čimer pridobite prostor idealnih mer za prevoz nakupovalnih vrečk. Zadnja polica se lepo spravi pod pod prtljažnega prostora, da lahko natovorite večje predmete. Talni plošči v prtljažniku imata na eni strani pralno površino, ki jo je mogoče preprosto očistiti, na drugi strani pa sta oblečeni v mehko preprogo. Tako lahko blatne škornje prevažate, ne da bi se bali, da boste uničili tekstilne površine.

Povsem novi sedeži – uporaba znanosti za čim manjšo utrujenost
Čudovit potniški prostor se začne pri čudovitih sedežih, zato si je Nissan močno prizadeval, da bi vozilu Qashqai druge generacije zagotovil še udobnejše sedeže. Inženirji so v fazi oblikovanja uporabili napredne tehnike medicinskega skeniranja, pri NASI pa so dobili navdih za analize tlaka in krvnega obtoka v spodnjem delu hrbta sedečih potnikov. S preoblikovanjem nekaterih elementov in izboljšanjem opore na ključnih delih so ustvarili sedež, ki zagotavlja enakomerno oporo. Visokoizpopolnjen novi sedež vozila Qashqai ponuja posebno oporo s pomočjo dodatnih podlog v območju medenice, ledvenega dela in prsnega koša. Rezultat je sedež, ki zagotavlja udobje tudi na daljših potovanjih.

Nova raven pozornosti do detajlov
Qashqai ima kot vsak novi Nissan številne elemente, ob katerih se bodo potniki vprašali: "kako to, da se tega ni domislil še nihče drug?" Za primer vzemimo osrednjo konzolo. Čeprav USB priključek v osrednjem predalu ni nič novega, pa je Nissan ustvaril kanal za kabel, ki potnikom omogoča, da svojo napravo upravljajo zunaj predala, ne da bi jim bilo treba na silo zapreti vratca. Drug primer je Nissanov praktičen pristop do oblikovanja, ki je viden pri nosilcih za pijačo. Vdolbine so posebej globoke, da steklenice, spravljene v njih, niso vozniku v napoto pri prestavljanju. Uporaba elektronske parkirne zavore pomeni dragocen dodaten prostor v potniškem prostoru. Potniki v novem vozilu Qashqai so deležni tudi novega sistema osvetlitve potniškega prostora, za katerega je značilna nežna oranžna osvetlitev okoli prestavne ročice. Ta sistem osvetlitve, katerega namen je eleganten videz in prijetno vzdušje v potniškem prostoru pri nočni vožnji, lahko voznik v celoti upravlja in ga je mogoče preprosto pojačati, oslabiti ali pa povsem izklopiti.

Motorji in menjalniki
Kombinacija učinkovitosti običajnega potniškega avtomobila s smislom za pustolovščine luksuznega športnega terenca (SUV) je bila vedno ključni del privlačnosti mestnih crossover vozil. Izbor izredno učinkovitih in izpopolnjenih bencinskih in dizelskih motorjev novemu vozilu Qashqai omogoča, da presega pričakovanja voznikov ne glede na izbrani pogonski sklop. Ob začetku prodaje bodo na izbiro štirje motorji: dva bencinska in dva dizelska, na izbiro pa bosta tudi dvo- in štirikolesni pogon. Kupci lahko izbirajo tudi med ročnim menjalnikom in čisto novim avtomatskim menjalnikom Xtronic.

1.2 DIG-T 115 PS (85 kW)
Nissan je prepričan, da bi napredna tehnologija morala biti na voljo vsem kupcem. 1,2-litrski motor DIG-T je bil razvit v sodelovanju z Renaultom, Nissan pa ga je nato prilagodil posebej za novi Qashqai. Ta napredni motor s turbopolnilnikom v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja moč 115 PS (85 kW) in doseže navor 190 Nm. Kljub skromni velikosti je motor resnično odziven, saj ponuja močnejše pospeške in večjo prožnost kot dosedanji 1,6-litrski atmosferski motor. Manjša teža in manjša poraba goriva pomenita tudi, da je ta osnovni bencinski motor vozila Qashqai znatno bolj čist in varčen kot motor, katerega je nadomestil. Motor 1.2 DIG-T v okolje izpušča 129 g CO2 na kilometer (15 g/km manj kot dosedanji 1,6 litrski bencinski motor) in porabi 5,6 l goriva na 100 km (0,6 l/100 km manj kot dosedanji 1,6-litrski motor). Tako kot vsi motorji novega vozila Qashqai je tudi motor 1.2 DIG-T serijsko opremljen s sistemom vžiga Start/Stop in številnimi tehnologijami za varčevanje z gorivom, kot so regenerativni alternator, optimizirana prestavna razmerja in posebna nizko viskozna olja.

1.6 DIG-T 150 PS (110 kW)
Najmočnejši bencinski motor, 1.6 DIG-T, ki združuje brezkompromisno zmogljivost z nizkimi emisijami in izredno nizko porabo goriva, se bo izboru motorjev novega vozila Qashqai pridružil poleti 2014. Motor, ki je bil prilagojen posebej za Qashqai, ima napredno tehnologijo tlačnega polnjenja in množico dodatnih funkcij za največje možno povečanje zmogljivosti in varčnosti. Motor 1.6 DIG-T z navorom 240 Nm zagotavlja občudovanja vredne pospeške pri nizkih in srednje visokih vrtljajih ter odlično prožnost prestavljanja. Kljub veliki zmogljivosti pa ta močnejši bencinski motor ohranja zavidljivo nizko porabo goriva. Poraba goriva tako znaša 5,6 l/100 km pri kombiniranem ciklu EU, emisije CO2 pa 132 g/km.

1.5 dCi 110 PS (81 kW)
Najnovejša različica nagrajenega dizelskega motorja z neposrednim vbrizgavanjem je najbolj okolju prijazen in z gorivom varčni motor, ki je bil kdaj koli na voljo v vozilu Qashqai, saj njegove emisije CO2 znašajo le 99 g/km. 1,5-litrski dCi motor šeste generacije, ki si ga Nissan deli s svojim partnerjem Renaultom, glede na dosedanji motor odlikujejo bolj uglajeno delovanje, večja učinkovitost in večja izpopolnjenost. Po zaslugi obsežnega programa predelave in 20 Nm večjega navora motor ponuja večjo prožnost pri prestavljanju.

Večje spremembe notranjih delov motorja so pripomogle tudi k tišjemu delovanju in manjšim vibracijam. Z odstranitvijo zgornje pritrditve motorja je bila odpravljena potencialna pot hrupa od motorja do potniškega prostora, z novimi, lažjimi, sestavnimi deli pa je bila zmanjšana tudi celotna teža motorja. Motor je opremljen tudi z Nissanovim samodejnim sistemom Start/Stop z visokoučinkovito tehnologijo elektronskega upravljanja, ki motorju omogoča vnovični zagon v 0,5 s po pritisku na pedal sklopke. Manjši hrup zgorevanja dodatno povečuje splošno kakovost motorja. Motor 1.5 dCi postavlja nove standarde na področju porabe goriva v razredu mestnih crossover vozil, saj pri kombiniranem ciklu EU porabi le 3,8 l/100 km. Novi model motorja v primerjavi z motorjem 1.5 dCi (5,2 l/100 km) vozila Qashqai prejšnje generacije porabi 36 odstotkov manj goriva.

1.6 dCi 130 PS (96 kW)
Motor 1.6 dCi je najboljši dizelski motor vozila Qashqai. Na voljo je pri izvedenkah z dvo- ali štirikolesnim pogonom. Razvit je bil v sodelovanju s partnerjem Renault, razvije moč 130 PS (96 kW) in je eden najbolj naprednih dizelskih motorjev v tem razredu vozil. Vsebuje številne tehnične inovacije za zmanjšanje porabe goriva in emisij CO2. Motor 1.6 dCi je bil prvič vgrajen v sedanje modele vozila Qashqai, je lahek, kompakten in ima odlično ravnovesje med zmogljivostjo in izjemno varčnostjo. Med številnimi inovacijami motorja je zaprt nizkotlačni sistem za povratno vodenje in hlajenje izpušnih plinov. S povratnim vodenjem izpušnih plinov pri nižji temperaturi se zmanjšajo emisije dušikovih oksidov in CO2. Veliko učinkovitejše je tudi toplotno upravljanje motorja 1.6 dCi, ki ima krajšo fazo ogrevanja, kar zmanjšuje izgube zaradi trenja in porabo goriva. Pri vozilih z dvokolesnim pogonom in ročnim menjalnikom znašajo emisije CO2 motorja 1.6 dCi 115 g/km, poraba goriva pri kombiniranem ciklu EU pa znaša 4,4 l/100 km. Izvedenka z menjalnikom Xtronic v ozračje izpušča 119 g CO2 na km in porabi 4,6 l/100 km, enakovredna podatka za izvedenko s štirikolesnim pogonom in ročnim menjalnikom pa sta 129 g/km in 4,9 l/100 km.

Nov menjalnik Xtronic
Novi menjalnik Xtronic, ki je bil razvit posebej za Qashqai druge generacije, je na voljo skupaj z motorjem 1.6 dCi. Visokoizpopolnjeni menjalnik temelji na načelu brezstopenjskega samodejnega menjalnika, vendar zagotavlja bolj uglajeno in naravno izkušnjo vožnje. Za razliko od običajnih brezstopenjskih samodejnih menjalnikov menjalnik Xtronic vozila Qashqai med močnim pospeševanjem oponaša vedenje tradicionalnih samodejnih menjalnikov z več prestavnimi razmerji, tako da stopenjsko menjava prestave. Pri enakomernejši vožnji so prestavna razmerja nekoliko prilagojena, da zagotavljajo karseda gladko delovanje. To pomeni, da menjalnik Xtronic voznikom ponuja najboljše iz obeh svetov, tj. izredno mehko zagotavljanje moči pri nizki obremenitvi motorja in neposredno zmogljivost pri večjih pospeških.

Podvozje
Pod vitko karoserijo novega Qashqai-a je nova modularna platforma, ki je bila izdelana posebej za mestnega crossover-ja druge generacije. Visoko izpopolnjena zgradba, razvita v sodelovanju z Renaultom, je ena najbolj prilagodljivih obstoječih platform, kar oblikovalcem in inženirjem daje možnost, da vozilo natančno prilagodijo kupčevim potrebam. Večji del zgornjega dela karoserije novega vozila Qashqai je bil zasnovan in konstruiran v Evropi. Posledično se novi Qashqai na evropskih cestah počuti kot doma, njegovi lega na cesti in vodljivost pa presegata vsa pričakovanja za vozila v tem razredu.

Kar zadeva vzmetenje, je novi Qashqai spredaj opremljen z vzmetnimi nogami MacPherson, zadaj pa z enim od dveh različnih zasnov vzmetenja. Modeli z dvokolesnim pogonom so opremljeni z naprednimi torzijskimi obesami, modeli s štirikolesnim pogonom ALL-MODE 4x4-i pa z večvodilnimi obesami. Sistem vzmetenja vozila Qashqai je bil razvit v Evropi ter zagotavlja mehko in odzivno vožnjo, ki so je navajeni kupci vozil Nissan. Novi Qashqai ima poleg tega še množico konstruktorskih inovacij, katerih namen je olajšati življenje voznikov in potnikov ter jim zagotoviti udobnejšo in prijetnejšo vožnjo.

Amortizerji z dvema batoma
Izdelava vozila z dobrimi voznimi lastnostmi pri nizkih hitrostih in zmožnostjo vožnje po neenakomernih površinah običajno zahteva kompromis pri nastavitvah. Pri novem vozilu Qashqai temu ni tako. Model druge generacije je opremljen z naprednimi amortizerji z dvema batoma, ki zagotavljajo brezhibno blaženje pri obeh vrstah vožnje. Dvokanalni sistem je sestavljen iz običajnega kanala, ki blaži nizkofrekvenčne udarce, značilne za neenakomerna cestišča, in dodatnega kanala, ki blaži manjše visokofrekvenčne udarce, značilne za enakomernejša cestišča. Končni rezultat je vozilo, ki zagotavlja mehko in uglajeno vožnjo na vseh vrstah cestišča.

Servovolan naslednje generacije
V fazah razvoja vozila Qashqai so bili preučeni vsi elementi, ki vplivajo na vozne lastnosti vozila, da bi ugotovili, ali je mogoče še kaj izboljšati. Krmilni mehanizem, na primer, je bil povsem preoblikovan in predelan, zato je v vsa nova vozila vgrajen nov elektronski servovolan (EPAS). Sistem je prilagojen novi logiki upravljanja, ki zagotavlja bolj naravno izkušnjo vožnje, kar je delno zasluga petodstotnega zmanjšanja skupnega razmerja krmiljenja za večjo odzivnost. Seveda za odličen sistem krmiljenja ne zadošča samo natančna nastavitev sistema servopomoči. Da bi Qashqai zagotavljal še bolj naravno izkušnjo vožnje in da bi bila stabilnost pri vožnji naravnost še večja, ima prednje vzmetenje večjo razdaljo zaostajanja. Če je ta razdalja večja, se prednja kolesa centrirajo bolj pozitivno, kar pripomore k boljšemu občutku pri krmiljenju.

Servovolan po vašem okusu
Nissan se zaveda, da imajo različni vozniki radi različno stopnjo povratne informacije o krmiljenju. Nekateri imajo radi mehko krmiljenje, ki zahteva minimalno stopnjo moči, medtem ko imajo drugi raje izrazitejšo povratno informacijo, ki je običajno bolj značilna za športne avtomobile. Da bi zadovoljil te edinstvene zahteve, je Nissan ustvaril sistem krmiljenja z dvema načinoma delovanja, med katerima lahko vozniki izbirajo glede na svoje razpoloženje ali želje. V običajnem načinu (Normal) Qashqai zagotavlja nežne odzive, ki so odlični za mestno vožnjo, manevriranje pri nizkih hitrostih in sproščeno vožnjo na dolge razdalje. V športnem načinu (Sport) pa elektronski servovolan (EPAS) vozniku zagotavlja več povratnih informacij in v zameno od njega zahteva več truda pri obračanju volana.

Sistem ALL-MODE 4x4-i in Nissanov sistem za upravljanje podvozja
Vozniki, ki se odločijo za štirikolesni pogon ALL-MODE 4x4-i, so deležni enega najbolj izpopolnjenih sistemov štirikolesnega pogona na trgu, ki je zasnovan tako, da zagotavlja največjo možno varnost in oprijem s podlago v vseh razmerah. Nissanov sistem za upravljanje podvozja postavlja vozne lastnosti vozila z dvo- ali štirikolesnim pogonom eno raven višje, pri čemer kombinira tri funkcije. Sistem za nadzor gibanja karoserije nadzoruje vozno površino in zaznava neravnine, ki bi lahko vplivale na nagib karoserije vozila, ter za izravnavo nežno deluje na zavore.

Aktivna motorna zavora nadzoruje moč in upravljanje menjalnika Xtronic, da nekoliko zavre motor pri zavijanju ali upočasnjevanju do ustavitve vozila. Prednosti tega so večji nadzor nad zaviranjem in boljše občutenje zaviranja z manjšo močjo pritiska na zavorni pedal in manjšo uporabo zavor pri zavijanju ter večje občutenje zaviranja pri zaustavljanju. Aktivni nadzor notranjih koles nadzoruje obnašanje in smer vozila ter nekoliko zavira kolesa, da zagotovi podobno delovanje kot diferencial z omejenim zdrsom ter s tem najboljši možen oprijem koles in najmanjše možno podkrmarjenje. Ta izredno inteligenten sistem neopazno sodeluje z voznikom in neprekinjeno porazdeljuje navor motorja, da zagotavlja odzivno in varno vožnjo.

Pomoč pri speljevanju v klanec
Speljevanje navkreber odslej ni več stresno zahvaljujoč novemu sistemu, ki je bil razvit posebej za novi Qashqai. Deluje skupaj s sistemom za nadzor stabilnosti vozila (ESP) in zagotavlja speljevanje brez težav. Sistem vključi zavore na vseh štirih kolesih, da vozilo na klancu ostane pri miru dve ali tri sekunde. Zavore popustijo, ko voznik pritisne pedal plina.

Izdelan v Evropi za evropske kupce
Uspeh prvega vozila Qashqai predstavlja uspeh evropske avtomobilske industrije. Proizvodnja vozil Qashqai v Nissanovi tovarni v Sunderlandu v Združenem kraljestvu od leta 2010 teče brez prestanka v treh izmenah, da bi zadostili povpraševanju. Sunderland je doslej največja tovarna v Združenem kraljestvu, ki letno proizvede več kot 500.000 avtomobilov. Qashqai je skupaj z novim vozilom Note, mestnim terencem Juke in vrhunskim električnim vozilom LEAF glavni proizvod te tovarne.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.