Avto.info

BMW serije 2 Active Tourer

domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer

domača predstavitev

Avtor: Foto: BMW
domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer

Z lansiranjem BMW serije 2 Active Tourer na trg BMW prinaša funkcionalnost prostora in udobje, skupaj z značilno BMW dinamiko, slogom in eleganco BMW v kompaktni premium razred. Z velikodušnimi ravnmi prostora znotraj impresivnih kompaktnih mer (dolžina: 4.342 mm, širina: 1.800 mm, višina 1.555 mm) BMW serije 2 Active Tourer predstavlja popoln odziv na naraščajoče potrebe kompleksne mobilnosti. Novi motorji s turbinskim polnjenjem s tremi in štirimi valji, obsežen paket ukrepov BMW EfficientDynamics in odlična povezljivost iz naslova BMW ConnectedDrive so pomembni gradniki užitka v vožnji, ki se osredotoča na športno zmogljivost in izjemno učinkovitost.

Dinamika in funkcionalnost prostora na klasičen BMW način
Da bi dosegli posebno visoko raven raznovrstnosti in funkcionalnosti v razredu kompaktnih premium vozil, so potrebni posebni oblikovni koncepti. BMW je v ta namen za BMW serije 2 Active Tourer izbral sofisticiran sistem pogona na sprednja kolesa, ki vozniku nudi stopnjo vozniške angažiranosti, ki se pričakuje od modelov blagovne znamke BMW. Skupaj z dolgo medosno razdaljo, ki meri 2.670 milimetrov, in dvignjeno linijo strehe ta konfiguracija omogoča maksimiranje dimenzij notranjosti, kar se kaže v neverjetnem občutku prostornosti. Voznik in sovoznik uživata v precej višjem položaju sedenja kot v limuzini, kar jima omogoča odličen pogled v vse smeri, obenem pa olajša vstopanje in izstopanje iz avtomobila. Številne odlagalne površine in zložljiv sedežni naslon sta le dva primera impresivne fleksibilnosti notranjosti in domiselno zasnovane razporeditve.

Kabina s svojo večplastno izvedbo vseh horizontalno strukturiranih površin daje občutek svetlosti in prostornosti. V sklopu dodatne opreme je na voljo tudi velika panoramska streha, ki znatno poveča vstop svetlobe v notranjost. Identiteta blagovne znamke s svojim prevladujočim občutkom dinamike je v BMW serije 2 Active Tourer prav tako jasno vidna. Kaže se v značilnih elementih, kot so rahlo naprej nagnjene BMW ledvičke na sprednjem delu, ob straneh katerih se nahajajo edinstveni dvojni okrogli žarometi. Kratek previs spredaj je zares nenavaden za avtomobile s pogonom na sprednja kolesa, obenem pa tako kot kratek previs zadaj, dolga medosna razdalja, Hofmeisterjev zaključek na zadnjih okenskih steklih ter zadnje luči v obliki črke L velja za klasičen stilni element BMW. Jasne konture in privlačna kovana linija na bokih dodatno naglasijo oboke koles ter dajejo vtis naprej usmerjenega gibanja BMW serije 2 Active Tourer tudi v mirujočem stanju. V notranjosti pa so krmilne enote za radio, klimatsko napravo in odprtine za zrak nagnjene naprej proti vozniku v še eni za BMW značilni potezi.

Maksimalna raznovrstnost in funkcionalnost
Mnogostranskost prtljažnega prostora, katerega kapaciteta se lahko poveča iz 468 na 1.510 litrov, ter zložljiva zadnja sedežna klop v razmerju 40:20:40 v sklopu osnovne opreme odražata izjemno vsakodnevno praktičnost tega modela. Fleksibilnost je dodatno povečana z drsečo zadnjo klopjo, ki po potrebi poveča prostor za noge ali prtljago. Ena izmed še posebno domiselnih možnosti je zložljivo dno prostora za prtljago, v katerem se nahaja odlagalni predel s pripravnim večnamenskim vstavkom. Sedežni naslon zadaj se lahko prilagodi, da nudi več udobja na zadnjih sedežih ali pa poveča prostor za prtljago. Enostaven dostop do prtljažnika omogoča velik, širok pokrov, ki se ga lahko v sklopu dodatne opreme še optimizira z gumbom za samodejno odpiranje in zapiranje ali funkcijo Smart Opener za izjemno enostavnost odpiranja s hitrim gibom stopala.

Najnovejša generacija motorjev s tremi ali štirimi valji
Novi BMW serije 2 Active Tourer vstopa na trg z možnostjo izbire med tremi zmogljivimi, lahkimi in učinkovitimi tri ali štirivaljniki, ki so del nove generacije motorjev. Prečno vgrajene pogonske enote se poleg tehnologije BMW TwinPower Turbo ponašajo s kompaktno obliko, obenem pa izpolnjujejo emisijski standard EU6. Nov trivaljni bencinski motor izstopa s svojo izjemno učinkovitostjo in odlično zmogljivostjo. Ta najsodobnejša pogonska enota se premierno predstavlja v modelu osrednje blagovne znamke BMW kot BMW 218i Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 5,2 – 4,9 l/100 km; emisije CO2: 120 - 115 g/km) s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Motor z 1,5-litrsko delovno prostornino ustvari 100 kW/136 KM in se ponaša s spontano odzivnostjo stopalke za plin, velikim apetitom po visoki vrtilni frekvenci in visoko vlečno silo. Oblika trivaljnih motorjev preprečuje vpliv vztrajnostnih sil prvega in drugega reda, medtem ko gred za uravnoteženje prostih sil na pogonski enoti BMW zagotavlja še bolj tekoče delovanje preko celotnega razpona vrtilne frekvence.

Ob prihodu na trg se na vrhu lestvice zmogljivosti nahaja BMW 225i Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 6,0 – 5,8 l/100 km; emisije CO2: 139-135 g/km). Z močjo 170 kW/231 KM, časom 6,6 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h in največjo hitrostjo 240 km/h ta model dviguje prag dinamične zmogljivosti v svojem razredu. Pod pokrovom BMW 218d Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 4,3 – 4,1 l/100 km; emisije CO2: 114 - 109 g/km) marljivo prede štirivaljni dizelski motor. Član iste nove serije motorjev kot obe bencinski različici razvije 110 kW/150 KM pri tem pa doseže največji navor 330 Nm. Ta pogonski sklop okrepi karakteristike izjemno dinamične zmogljivosti dizelskih motorjev BMW in požene BMW 218d Active Tourer od 0 do 100 km/h v 8,9 sekunde ter nadaljuje s pospeševanjem vse do največje hitrosti 208 km/h. 8-stopenjski menjalnik Steptronic bo za ta model na voljo kot dodatna možnost.

Pet modelnih različic, oblikovanih po meri individualnih potreb uporabnika
Poleg osnovnega modela BMW prav tako nudi BMW serije 2 Active Tourer v štirih drugih različicah z notranjostjo, zunanjostjo in specifikacijo, ki se še intenzivneje prilagodijo individualnim potrebam uporabnika. Osnovna oprema za BMW serije 2 Active Tourer že obsega radio Professional, vklj. z napravo za prostoročno telefoniranje z vmesnikom Bluetooth, nadzornim sistemom BMW iDrive s krmilnikom na sredinski konzoli in 6,5-palčnim nadzornim prikazovalnikom, senzor padavin z avtomatskim vklopom zasenčene luči, usnjen športni volan, inteligentni sistem klica v sili in opozorilo pred naletom z mestno funkcijo zaviranja. Izvedbe opreme Advantage, Sport Line in Luxury Line prav tako vključujejo avtomatsko klimo z 2-področnim upravljanjem, nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) zadaj, sprednji meglenki, asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja in multifunkcijski volan.

Model Sport Line poudarja dinamičen značaj BMW serije 2 Active Tourer s posebnimi aluminijastimi platišči in športnimi sedeži. Črne prečke rešetke hladilnika v obliki ledvičke visok sijaj, za model specifične vstopne odprtine za zrak in okrasna letev na podaljšanem zadnjem odbijaču poudarjajo navzočnost vozila. Skladno z videzom, je končna izpušna cev odeta v galvaniziran krom črne barve. Model Luxury Line izpostavlja eleganco in ekskluzivnost, ki ju poudarjajo prefinjene kromirane aplikacije za zunanjost in izbrano usnjeno oblazinjenje, vklj. z ogrevanjem sedeža za voznika in sovoznika.

BMW serije 2 Active Tourer bo od konca leta 2014 prav tako na voljo s specifikacijo M Sport. S paketom M Aerodynamics, okrasnimi letvami Shadow Line visok sijaj, podvozjem M Sport, 17 ali 18-palčnimi M litimi alu platišči, M usnjenim volanom in športnimi sedeži z oblazinjenjem po želji stranke, BMW serije 2 Active Tourer s paketom M Sport odraža nepremagljivo navzočnost na cesti. Lansiranje modela M Sport bo sovpadlo s prihodom nove ponudbe različic, opremljenih z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona xDrive. BMW serije 2 Active Tourer bo na voljo od septembra 2014, s ceno od 26.700 evrov naprej.

Visoka stopnja povezljivosti za več varnosti in udobja
Varnostni in komfortni standardi v BMW serije 2 Active Tourer so podprti z asistenčnimi sistemi za voznika in številnimi funkcijami informativno-razvedrilnih vsebin, ki jih povzema BMW ConnectedDrive. Vzemimo za primer asistenta pri zastoju, ki deluje s pomočjo kamere. Z njegovo pomočjo je vožnja na avtocesti manj utrujajoča v monotonih prometnih razmerah: v gostem prometu pri hitrostih do 60 km/h omogoča vozilu, da “se prepusti toku”, kar vozniku omogoči, da se skozi zastoj prebije veliko bolj sproščeno. Asistent avtomatsko ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila in avtonomno nadzoruje hitrost vozila vse do popolne zaustavitve, medtem ko aktivno posega v krmilni mehanizem. Na ta način vozilo pomaga vozniku, da ostane na svojem voznem pasu, dokler je izpolnjen pogoj, da vsaj z eno roko drži volan.

Funkciji BMW ConnectedDrive Services in Apps prinašata aplikacije pametnih telefonov v vozilo in omogočata dodajanje inovativnih elementov, kot sta na primer Concierge Services in Real Time Traffic Information. Te možnosti je mogoče dodati naknadno in v večini primerov za različna časovna obdobja. Tako ima lastnik možnost kadarkoli bistveno povečati in posodobiti funkcionalnost svojega BMW serije 2 Active Tourer. BMW serije 2 Active Tourer je prvi model v premium razredu kompaktnih vozil, ki je na voljo s Head-Up projektorjem, ki v barvah projicira vse bistvene informacije v vidno polje voznika. Namesto na samo vetrobransko steklo se informacije prikazujejo na zaslonu, ki se nahaja med volanom in vetrobranskim steklom. Tako lahko vozniki spremljajo vse bistvene podatke, ne da bi umaknili pogled s ceste.

Večja raznolikost za BMW serije 2 Active Tourer
BMW bo razširil ponudbo BMW serije 2 Active Tourer z dodatnimi tremi motorji in inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive. Od novembra 2014 dalje bodo na voljo dva nova dizelska motorja s tremi in štirimi valji ter tudi dodatni štirivaljni bencinski motor, ki zagotavljajo najvišjo zmogljivost in zgledno porabo goriva. Vse motorne različice v novi družini motorjev so narejene na osnovi najnovejše različice TwinPower Turbo tehnologije, s čimer postavljajo standarde moči in učinkovitosti. Inteligentni štirikolesni sistem pogona BMW xDrive sedaj izkazuje svoje edinstvene kvalitete tudi v BMW serije 2 Active Tourer.

Ekonomičen vstopni model dizelskega motorja, visoko zmogljivi 2-litrski motorji
2,0 litrski štirivaljni bencinski motor v BMW 220i Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 6,1 – 5,9 l/100 km; emisije CO2: 142 – 137 g/km)* ima največjo moč 141 kW/192 KM pri 4.700 vrt/min in največji navor 280 Nm pri 1.250 vrt/min. Vozilo odraža športne značilnosti: BMW 220i porabi 7,5 sekunde za pospešek od nič do 100 km/h, medtem ko je njegova najvišja hitrost 230 km/h. Visok navor štirivaljnega dizelskega motorja v BMW 220d Active Tourer ni nič manj dinamičen, temveč še bolj ekonomičen (kombinirana poraba goriva: 4,5 – 4,4 l/100 km; emisije CO2: 119 – 115 g/km)*. 2,0 litrski motor z največjo močjo 140 kW/190 KM pri 4.000 vrt/min in največjim navorom 400 Nm pri 1.750 vrt/min je najboljši dizelski motor iz ponudbe. Nov standard učinkovitosti postavlja prvi trivaljni dizelski motor v BMW 216d Active Tourer, saj ima povprečno porabo goriva med 3,9 – 3,8 l/100 km* z emisijami CO2 104 – 99 g/km*. Kompaktni dizelski motor ima prostornino 1,5 litra in moč 85 kW/116 KM pri 4.000 vrt/min, navor 270 Nm ponuja pri 1.750 vrt/min.

Rezultat tega je, da BMW 216d Active Tourer doseže hitrost do 195 km/h in iz mesta do 100 km/h pospeši v 10,6 sekunde. S tem BMW še enkrat dokazuje svojo strokovnost na področju dizelske tehnologije. Novi motorji so na voljo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v okviru osnovne opreme in 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic kot dodatno opremo (6-stopenjski ročni menjalnik samo za 216d).

Tudi s štirikolesnim pogonom xDrive: BMW 225i in 220d Active Tourer
BMW xDrive bo v prihodnosti na voljo za najmočnejši dve različici motorjev BMW serije 2 Active Tourer. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona ne zgolj optimizira oprijema in vozne stabilnosti v vseh cestnih in vremenskih pogojih, temveč tudi izboljšuje dinamično zmogljivost vozila v ovinkih. Štirikolesni pogon je v okviru osnovne opreme na voljo z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic za BMW 220d xDrive Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 4,8 – 4,6 l/100 km: emisije CO2: 127-122 g/km)* in BMW 225i xDrive Active Tourer (kombinirana poraba goriva: 6,5 – 6,4 l/100 km: emisije CO2: 152 – 148 g/km)*. Oba modela postavljata merilo učinkovitosti in dinamične zmogljivosti v segmentu.

S šestimi motorji (tremi bencinskimi in tremi dizelskimi), z možnostjo izbire med ročnim ali Steptronic menjalnikom in BMW xDrive, bo od novembra dalje skupno na voljo 12 različic. Ta raznolika paleta daje BMW serije 2 Active Tourer vodilni položaj v učinkovitosti in atletski eleganci znotraj svojega razreda.

* Vrednosti po evropskem testnem krogu, odvisne od izbranih dimenzij pnevmatik

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.