Avto.info

Najmanjši Q, ampak najbolj kul

Audi Q2 v novi vrhunski formi

Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi

Najmanjši Q, ampak najbolj kul

Avtor: Foto: Audi
Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi Najmanjši Q, ampak najbolj kul: Audi Q2 v novi vrhunski formi

Napreden dizajn, kompaktne dimenzije in velik užitek v vožnji: Audi Q2 (poraba goriva v l/100 km, komb.*: 5,4–4,6; emisija CO2 v g/km, komb.*: 128–122) se je ob svojem prihodu na trg pred štirimi leti takoj uveljavil kot avto z močnim karakterjem. Sedaj ga je Audi prenovil, pri čemer je profil zunanjosti z markant­nimi detajli in novimi žarometi postal še izrazitejši. Storitve iz ponudbe Audi connect kompaktni SUV še tesneje povezujejo z njegovim lastnikom, z najsodobnejšimi asisten­čnimi sistemi pa je vožnja še bolj suverena.

Zunanji dizajn: še markantnejša sprednji in zadnji del
Audi Q2 (poraba goriva v l/100 km, komb.*: 5,4–4,6; emisija CO2 v g/km, komb.*: 128–122) je robusten, vsestranski športnik, kar njegov dizajn sporoča že na prvi pogled: je športno razpoteg­njen in obenem energičen, s svojimi oblikovnimi prvinami pa vzbuja samozavest. Kompaktni SUV v dolžino meri 4,21 m, kar je 17 mm več kot doslej. Medosna razdalja (2,60 m), širina (1,79 m) in višina (1,54 m) so ostale nespremenjene. Količnik zračnega upora s športnim podvozjem znaša 0,31 – najboljši rezultat v razredu malih SUV-jev. Audijevi oblikovalci so motiv mnogokotnika, ki je prej zaznamoval že sprednji del in ramensko linijo, zdaj prenesli tudi na zadek: v odbijač je integriran difuzor z ostro začrtanimi robovi in veli­kima petkotnikoma na obeh straneh. Tudi sprednji del je spremenjen, površini pod žarometoma sta zdaj izoblikovani še markantneje. Tudi veliki nakazani odprtini za zajem zraka – prav tako pet­kotni – delujeta še bolj ekspresivno, še zlasti pri opcijskem paketu opreme S line. Osemkotni okvir mreže hladilnika je nekoliko nižji kot doslej, zato se sprednji del zdi širši.

V ponudbi lakov za novi Audi Q2** je na izbiro pet novih barv: jabolčno zelena je sploh prvič v Audijevi ponudbi, za kompaktni SUV pa so nove še manhattansko siva, navarsko modra, puščično siva in turbo modra. Pokrova na C-stebričkih sta lahko realizirana v barvi vozila ali v črnih, sivih ali srebrnih odtenkih, opcijsko sta na voljo tudi v izvedbi iz pravega karbona. Poleg osnovne izvedbe sta na voljo še izvedbi advanced in S line. Pri izvedbi z osnovno opremo so montažni deli v spodnjem delu hrapavo črni, pri izvedbi advanced so manhattansko sivi, pri izvedbi S line pa so lakirani v barvi vozila. Obe liniji vključujeta ohišji zunanjih ogledal v barvi vozila, vstop­ne letve pa imajo osvetljene aluminijaste vstavke. Dodatno sta na voljo paket zunanjih elementov v črni barvi v dveh različicah ter ekskluzivni paket karbonskih stilskih elementov.

Vrhunska tehnologija: matrični LED-žarometi
Prenovljeni model Q2** je že serijsko opremljen z LED-žarometi, po želji pa pri Audiju vgradijo nove matrične LED-žaromete. V skupnem modulu je združenih sedem posamičnih LED-diod. Te oddajajo inteligentno regulirano svetlobo dolgih luči, ki cestišče ves čas osvetljuje s karseda svetlo svetlobo, ne da bi slepila druge udeležence v prometu. Deset svetlečih diod, ki ležijo za rombastim sistemom leč, ustvarja svetlobo dnevnih luči. Neodvisno od njih dodatnih sedem LED-diod tvori dinamične smernike. Kar zadeva zadnje luči, Audi na izbiro nudi tudi izvedbo v LED-tehnologiji. Če je vozilo opremljeno z matričnimi LED-žarometi, je opremljeno tudi z dinamičnimi smerniki, ki v tem primeru pri odkle­pa­n­­ju in zaklepanju vozila v sprednjih žarometih in zadnjih lučeh uprizorijo svetlobno animacijo.

Motorji za Audi Q2: en TFSI in en TDI
Kompaktni SUV prihaja na nemški trg z dvema zmogljivima motorjema. Motor 1.5 TFSI, ki pogan­ja Q2 35 TFSI (poraba goriva v l/100 km, komb.*: 5,4–5,1; emisija CO2 v g/km, komb.*: 124–116), razvije moč 110 kW (150 KM) in doseže navor 250 Nm (v območju med 1.500 in 3.500 1/min). Njegov sistem za večjo učinkovitost COD (cylinder-on-demand) pri nizkih obremenitvah začasno izklaplja drugi in tretji valj. Za pospešek od 0 do 100 km/h porabi 8,6 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 218 km/h. Te vrednosti veljajo za različice s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom kot tudi za tiste s 7-stopenjskim menjalnikom S tronic.

Dizelski agregat Q2 35 TDI (poraba goriva v l/100 km, komb.*: 4,8–4,6; emisija CO2 v g/km, komb.*: 128–122) prav tako razvije moč 110 kW (150 KM), najvišji navor pa znaša 360 Nm. Omogoča podobne vozne zmogljivosti kot 1.5 TFSI. Kot vsi motorji za Q2** tudi 2.0 TDI izpolnjuje določila novega izpušnega standarda Euro 6 AP – za to je zaslužna tudi tehnologija dvojnega vbrizgavanja (twindosing), zaradi katere so pri motorju TDI emisije NOx bistveno manjše. Tu hkrati delujeta dva katalizatorja SCR, eden je nameščen takoj za motorjem, drugi pa je bolj zadaj v izpuš­nem sistemu pod dnom vozila. Pokrivata različne delovne situacije in se z delovanjem medsebojno dopolnjujeta.

Za motor 1.5 TFSI je 7-stopenjski menjalnik S tronic na voljo opcijsko, za motor 2.0 TDI pa serijsko. Poleg tega Audi za model z dizelskim motorjem nudi opcijski štirikolesni pogon quattro. Njegova lamelna sklopka, ki motorni navor po potrebi brezstopenjsko prenaša na zadnji kolesni par, je produkt nove generacije. Za približno kilogram je lažja kot njena prejšnja različica, poleg tega mnoge detajlne rešitve, denimo na ležajih in pri oskrbi z oljem, povečujejo njeno učinkovi­tost. Leta 2021 bodo sledili osnovni in še več drugih motorjev.

Notranjost: prostor prijetnega počutja
V prostorni notranjosti Audija Q2** je dovolj prostora za pet oseb – zagotovljeno jim je udobno vstopanje in sedenje na prijetni višini. Opcijsko panoramsko strešno okno v vozilo spušča svetlobo in zrak, opcijska zatemnjena stekla pa vizualno ločujejo zadnji del potniške kabine. Prtljažnik ima prostornino 405 litrov oz. 1.050 litrov, če podrete naslonjala zadnjih sedežev, pri motorju TDI s pogonom quattro pa je prostornina manjša za 50 litrov. Audi po želji nudi odlagalni in prtljažni paket ter pokrov prtljažnika, ki ga je mogoče električno odpirati in zapirati. V kombinaciji z motorjem 1.5 TFSI lahko Q2** z opcijsko vlečno kljuko vleče prikolice z maso do 1500 kg. Notranji dizajn kompaktnega SUV-ja povzema racionalni oblikovni slog zunanjosti. Okrogle pre­zračevalne šobe v slogu reaktivcev in prestavna oz. izbirna ročica (S tronic) so nekoliko retuširane. Poleg osnovne izvedbe je alternativno na voljo paket notranjosti S line. Obe izvedbi je mogoče poljubno kombinirati s tremi različicami zunanjosti.

Nova strategija paketov: oprema in materiali
Audi je vse sedeže, prevleke in barve združil v sedem paketov, od katerih so štirje na voljo za osnovno izvedbo notranjosti, trije pa za notranjost S line. V paketih za osnovno izvedbo notran­josti so vključeni običajni ali športni sedeži s tekstilnimi prevlekami ali prevlekami v kombinaciji usnja in umetnega usnja.

Sedežne prevleke so načeloma zasnovane v črni barvi. Glede na izvedbo jih krasijo barvno poudar­jene črte na stranicah ali kontrastni šivi v sivi, črni ali rjavi barvi. Pri izvedbi notranjosti S line so športni sedeži serijski. Prevleke – z vtisnjenimi logotipi S na naslon­jalih – so iz tekstila in umetnega usnja, usnja, ki je strojeno brez kroma, ali iz kombinacije usnja in materiala iz mikrovlaken Dinamica, ki je nov v ponudbi in je zamenjal alkantaro. Material Dinamica je videti kot velur in je tak tudi na otip, vendar pa ga v veliki meri sestavlja recikliran poliester, ki je narejen iz tkanine in recikliranih plastenk. Tudi pri izvedbi notranjosti S line so na prevlekah barvno poudarjene črte ter kontrastni šivi v sivi in črni barvi.

Paketi obsegajo še več opreme. To so pedali in opora za levo nogo, ki so pri izvedbi notranjosti
S line izdelani iz legiranega jekla, vstopne letve spredaj (pri izvedbi notranjosti S line so osvetljene in nosijo logotip S) ter dekorativni elementi, ki so pri izvedbi notranjosti S line iz matiranega krtačenega aluminija. Še posebej privlačna je t. i. svetilna grafika "format": dekorativni elementi na armaturni plošči in obkolenski opori na sredinski konzoli so osvetljeni iz ozadja, svetloba pronica skozi številne milimetrske odprtine. Če je stranka naročila paket ambientne osvetlitve plus, lahko izbira med desetimi barvami. Del komfortne opreme je v novem Q2** na voljo posamično, večina pa je združena v nove pakete Klimatiziranje, Udobje, Funkcionalnost, Notranjost, Infotainment, Dinamičnost in Asistenčni sistemi. Tako je ob bogati ponudbi konfiguriranje vozila bolj pregledno, saj so paketi sestavljeni tako, da ustrezajo željam kupcev, ki jih je Audi natančno preučil. Audi namerava to novo strategijo vpeljati v vse modelske serije, pri čemer bodo pakete prilagodili preferencam na najpomembnejših svetovnih trgih.

Odlično povezani: prikazi, infotainment in Audi connect
Na področju prikazov in infotainmenta je ponudba v Audiju Q2** zasnovana tristopenjsko. Serijski je analogni instrument z monokromatskim zaslonom, alternativno je na voljo barvni zaslon. Na samem vrhu je Audi virtual cockpit z 12,3-palčno diagonalo. Pri infotainmentu je standarden MMI radio plus, ki zajema sprejemnik DAB in 7-palčni barvni zaslon. Opcijsko je na voljo infotainment paket Connectivity z 8,3-palčnim zaslonom, pripravo za navigacijski sistem in vmesnikom za pamet­ne telefone Audi smartphone interface. Vrhunec ponudbe predstavlja MMI navigacija plus, ki je na voljo v navigacijskem paketu. Slednjo je mogoče upravljati z vrtljivo-pritisnim regulatorjem na sredinskem tunelu (MMI touch) ali z naravnoglasovnim sistemom upravljanja.

MMI navigacija plus preko LTE-modula iz vozila nudi dostop do storitev iz nabora Audi connect, med drugim do navigacije z uporabo aplikacije Google Earth in spletnih prometnih informacij. Dostopna točka za WLAN povezuje mobilne naprave potnikov. Novost so storitve iz sklopov Audi connect Klic v sili & servis in Audi connect Remote & Control, ki so del serijske opreme prenovlje­nega Audija Q2**. Z njimi lahko na primer lastnik na daljavo zaklene vozilo ali pa preveri količino goriva v rezervoarju. V ta namen lahko uporablja prav tako brezplačno aplikacijo myAudi na svojem pametnem telefonu. Uporabniki, ki bi radi onemogočili prenos podatkov, lahko v MMI-sistemu vključijo način zasebnosti. Ponudbo infotainmenta zaokrožajo strojni moduli, kot je vmesnik za pametne telefone Audi smartphone interface ali predal za telefon Audi phone box, ki mobilne telefone povežejo neposredno z avtomobilom. Avdiosistem Bang & Olufsen Premium Sound System z močjo 705 W in 14 zvočniki je posebnost v segmentu kompaktnih SUV-jev.

Še bolj suvereni na poti: asistenčni sistemi
Pri Audiju so za izpopolnjeni Q2** pripravili številne asistenčne sisteme. Serijski je varnostni sistem Audi pre sense front, ki z radarjem spremlja območje pred vozilom. Voznika opozarja na nevarnost trčenja z drugimi vozili, pešci in kolesarji. Če se voznik ne odzove, poskuša z zaviranjem nezgodo preprečiti oz. omiliti njene posledice. Opcijski asistenčni sistemi so razdeljeni v pakete Vožnja, Parkiranje in Varnost. Paket Vožnja zajema več modulov: navigacijski paket, Audi virtual cockpit, asistenco za zaustavitev v sili, sistem za prepoznavanje prometnih znakov s kamero, asistenco za hitrost in prilagodljivo vozno asisten­co, ki temelji na njej. V mnogih situacijah lahko pomaga vozniku pri pospeševanju, zaviranju in obračanju volana znotraj voznega pasu.

Voznik se mora za vzdrževanje prečnega vodenja le rahlo dotikati kapacitivnega volana, ki je del sistema, da s tem potrdi svojo pozornost. Prilagodljiva vozna asistenca deluje do hitrosti 210 km/h. Asistenčni paket Parkiranje združuje parkirni sistem plus, speljevalno asistenco in kamero za vzvratno vožnjo. Asistenčni paket Varnost vključuje sistem Audi pre sense basic, opozorilnik za menjavo voznega pasu Audi side assist in asistenco za prečni promet zadaj. Kot dodatni sistemi so na voljo opozorilnik za zapustitev voznega pasu, avtomatsko uravnavanje razdalje, s kamero podprti sistem za prepoznavanje prometnih znakov in parkirni sistem, ki temelji na asistenčnem paketu Parkiranje. Le-ta samodejno usmerja Q2** na parkirno mesto oz. z njega.

Podvozje: serijsko progresivno krmiljenje
Audi Q2** je kompakten SUV s poudarkom na športnosti. Serijsko je opremljen s progresivnim krmiljenjem: večji ko je kot zasuka volana, bolj neposredno je krmiljenje. S tem zagotavlja eno­stavno manevriranje in velik užitek med vožnjo po ovinkastih cestah. Trikotni prečni vodili in McPhersonovi vzmetni nogi usmerjajo sprednji kolesni par, zadaj pa imajo modeli s pogonom na sprednji kolesi vgrajeno premo s povezanimi vodili, medtem ko je model 35 TDI quattro opremljen s štirivodilno premo.

Paket Dinamičnost vključuje naslednje module: športno podvozje, pri katerem je lega karoserije za 10 milimetrov nižja (serijsko pri izvedbi S line), rdeče lakirane zavorne čeljusti, zvočni izvajalnik za motor in sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select, ki je na voljo tudi kot posamična opcija. Z njim lahko voznik izbira med petimi načini – comfort, auto, dynamic, efficiency in indivi­dual – za konfiguracijo pogona, servokrmiljenja in ostalih sistemov. S paketom Dinamičnost plus doživetje vožnje postane še vznemirljivejše, saj vključuje podvozje z uravnavanjem blaženja. Omogoča širok razpon delovanja, od športno čvrstih krmilnih lastnosti do izjemno udobne vožnje.

Ponudba platišč in pnevmatik se začne pri dimenzijah 16 palcev in 205/60. Pri linijah advanced in S line je Audi Q2** opremljen s 17-palčnimi platišči s pnevmatikami 215/55. Čisto na vrhu portfelja so 19-palčna platišča Audi Sport s pnevmatikami velikosti 235/40. Ponudbo zaokrožajo trije novi dizajni platišč. Kompaktni SUV je s pribl. 20 centimetri odmika od tal kos tudi področjem brez asfaltiranih cest. Nadzor stabilnosti ESC vključuje način za terensko vožnjo (Offroad).

V evropskih državah je za vozilo Audi Q2 že stekla predprodaja. Ob uvedbi na trg Audi pripravlja ekskluzivno opremljen model iz posebne serije z oznako "edition one". Lakiran bo v jabolčno zeleni ali puščično sivi barvi, imel bo kontrastno sivo lakiran S line odbijač in velik usmernik zraka na robu strehe. Montažni elementi, kot so pokrovi zunanjih ogledal in Audijevi krogi, bodo lakirani v črni barvi, njegov videz pa bodo zaokrožala 19-palčna platišča Audi Sport in športno podvozje. Cesto bodo osvetljevali matrični LED-žarometi. V notranjosti bo Q2 "edition one" opremljen s paketom notranjosti S line. Stropna obloga bo iz črne tkanine, sivi kontrastni šivi pa bodo krasili črne prevleke iz umetnega usnja na športnih sedežih. Na vstopnem delu se bodo svetili aluminijasti vstavki. Pedali in opora za levo stopalo bodo izdelani iz legiranega jekla. Opremo bodo zaokrožali paket ambientne osvetlitve plus in iz ozadja osvetljene površine.

Cena v Sloveniji: osnovni model Q2 35 TFSI stane 27.770 evrov
Ta Audijev model je tudi med slovenskimi kupci zelo priljubljen. Od začetka prodaje, konec leta 2016, se je za model Q2 odločilo skoraj 800 kupcev. Cene za slovenski trg so znane. Trenutno je možno naročiti bencinski motor 35 TFSI, ki se začne pri 27.770€. Decembra bo na voljo tudi šibkejši bencinski motor 30 TFSI in sicer od 24.700€ naprej. V letu 2021 bodo na voljo tudi dizelski motorji. Naročilo Audija Q2 je že možno, prva vozila bodo dobavljena v začetku meseca decembra 2020. V času prednaročila velja posebna ugodnost, finančna podpora v višini 1.600€.  

Navedena oprema, podatki in cene se nanašajo na ponudbo za nemški trg. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.