Avto.info

Dacia

Miles Nürnberger bo prevzel funkcijo direktorja oblikovanja

Dacia: Miles Nürnberger bo prevzel funkcijo direktorja oblikovanja

Dacia

Avtor: Foto: Dacia

Miles Nürnberger bo s 1. septembrom 2021 v poslovni enoti DACIA & LADA prevzel funkcijo direktorja oblikovanja. Bo tudi član upravnega odbora, ki ga vodi Denis Le Vot, glavni izvršni direktor znamk DACIA in LADA. Njegov nadrejeni bo Laurens van den Acker, direktor oblikovanja in član upravnega odbora Skupine Renault.

Denis Le-Vot je ob tem imenovanju rekel: »Milesa sprejemamo z navdušenjem, saj je oblikovanje osrednji steber strategije poslovne enote DACIA & LADA. Z novim Sanderom smo dokazali, da je možno ostati pri bistvu in hkrati biti privlačen. Zahvaljujoč Milesu bomo segli še višje. RDV #NBI, #BIGSTER, #NIVA«.

»Zelo nas veseli, da lahko Milesa Nürnbergerja sprejmemo v našo ekipo v tako vznemirljivem obdobju za znamko DACIA. Miles je priznan oblikovalec, ki je s svojim delom pri Astonu Martinu navdihnil množico ljudi. Njegove izkušnje in navdušenost za izgradnjo močnih znamk s pomočjo oblikovanja bo velika pridobitev za znamko DACIA in nam bo pomagalo DACIO popeljati v prihodnost,« je dejal Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger se je podjetju ASTON MARTIN LAGONDA pridružil leta 2008 in bil tam zadolžen za oblikovanje zunanjosti, sprva kot vodja oblikovanja, kasneje pa kot kreativni direktor, leta 2018 pa je bil imenovan za direktorja oblikovanja znamke. Bil je odgovoren za oblikovanje modela DBX – prvega športnega terenca znamke – in projekta Valkyrie, prav tako pa tudi za oživitev znamke Lagonda s povsem električnim pogonom, katerega glasnika sta bili študiji Vision Concept - limuzina in SUV.

Pred prihodom k Astonu Martinu Lagondi je bil Miles Nürnberger član Citroënove ekipe za oblikovanje zunanjosti, prve poklicne korake na področju avtomobilskega oblikovanja pa je naredil pri znamki LINCOLN podjetja Ford Motor company. Miles Nürnberger je bil rojen leta 1976 v družini, ki se je navduševala nad umetnostjo, oblikovanjem in avtomobili. Iz avtomobilskega oblikovanja je diplomiral na univerzi Coventry leta 1998. Leta 2009 je prejel priznanje Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este za oblikovalsko študijo One-77.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov