Avto.info

Povečanje prodaje v Nemčiji in Evropi

Porsche v prvem polletju dobavil 145.860 vozil

Povečanje prodaje v Nemčiji in Evropi: Porsche v prvem polletju dobavil 145.860 vozil

Povečanje prodaje v Nemčiji in Evropi

Avtor: Foto: Porsche
Povečanje prodaje v Nemčiji in Evropi: Porsche v prvem polletju dobavil 145.860 vozil

Stuttgart (Nemčija). Porsche je v prvem polletju 2022 kljub številnim izzivom ohranil dobave vozil na visoki ravni. Od januarja do junija je proizvajalec športnih avtomobilov kupcem po vsem svetu skupno dobavil 145.860 vozil, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. "Prvo polletje so zaznamovali zunanji vplivi in nepredvidl¬jivi dejavniki, ki smo jih skupaj z našimi trgovci dobro obvladali," je dejal Detlev von Platen, direktor prodaje in marketinga pri družbi Porsche AG. "Poleg omejitev, ki jih je povzročil ponovni izbruh pandemije koronavirusa na Kitajskem in drugih trgih, so nas ves čas spremljale težave v oskrbi in logistični izzivi, povezani z dobavnimi verigami. Hkrati pa se priljubljenost naše znamke in naših produktov še naprej krepi. Pričakujemo, da se bo drugo polletje razvijalo dinamično. Tako kot v preteklih letih smo optimistični glede prihodnosti in odločeni, da bomo v preostalih mesecih leta delali na vso moč."

Rast prodaje v Nemčiji in Evropi
Razmere v regijah po svetu so bile v prvem polletju večplastne. Posledično so podatki o dobavljenih vozilih zelo raznoliki. V Evropi se je njihovo število povečalo na 43.087. To je sedem odstotkov več kot v istem lanskem obdobju, ki je bilo zelo uspešno. Enako velja za domači nemški trg: v prvem polletju je bilo prodanih 13.785 vozil oz. pet odstotkov več kot leto prej. Na Kitajskem je Porsche kljub večmesečnim zaprtjem javnega življenja v številnih mestih kupcem dobavil 40.681 vozil. Upad prodaje je tam v prvem polletju ustrezal 16 odstotkom. Glede na splošno zmanjšanje segmenta prestižnih/luksuznih vozil na Kitajskem (–23 odstotkov od januarja do maja) je Porsche na svojem največjem posamičnem trgu dosegel prepričljiv rezultat. Kupcem v azijsko-pacifiški regiji, Afriki in na Bližnjem vzhodu je bilo skupno dobavljenih 62.245 vozil. V ZDA se je Porsche soočal s težavami pri dobavah in transportu. Kljub temu je bilo kupcem dobavljenih 32.529 vozil. To je primerljivo s prejšnjim letom, ko so tam zabeležili najboljše prvo polletje vseh časov.

Cayenne ostaja najbolj priljubljen Porschejev model
Modeli SUV so bili tudi v tem obdobju deležni še posebej velikega povpraševanja. 41.947 kupcev se je odločilo za vozilo tipa Cayenne. Na drugem mestu je bil Macan s 38.039 primerki. Za legendarni model 911 se je po vsem svetu odločilo 21.616 kupcev. Porsche Taycan je bil dobavljen 18.877 kupcem – kljub omejeni proizvodnji zaradi težav v oskrbi s polprevodniki, ki so še posebej prizadele popolnoma električni Porschjev model. Model Panamera je bil dobavljen 15.604 kupcem, za modela 718 Boxster in 718 Cayman pa se je odločilo 9.777 kupcev.

"V tretje četrtletje vstopamo polni energije in optimizma; poleg dobav bodo v našem fokusu še naprej edinstvene izkušnje naših strank z znamko Porsche," je povedal Detlev von Platen.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov