Avto.info

salon Pariz 2010

Pariz 2010

salon Pariz 2010: Pariz 2010

salon Pariz 2010

Avtor: Foto: Matej Mihinjač

video Pariz 2010

Za ogled videa z miško kliknite na sliko.

Audi A1

Audi A1

Audi quattro

Audi quattro

Audi quattro

Audi quattro

Audi quattro

Audi quattro

Audi e-tron spyder

Audi e-tron spyder

Audi A7 sportback

Audi A7 sportback

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Bentley continental GT

Bentley continental GT

salon Pariz 2010: Pariz 2010 BMW 6 coupe

BMW 6 coupe

Brabus fortwo

Brabus fortwo

Chevrolet cruze

Chevrolet cruze

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Chevrolet cruze

Chevrolet cruze

Chevrolet orlando

Chevrolet orlando

Chevrolet orlando

Chevrolet orlando

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Chevrolet aveo

Chevrolet aveo

Chevrolet captiva

Chevrolet captiva

salon Pariz 2010: Pariz 2010 BMW X3

BMW X3

Citroën DS4

Citroën DS4

Citroën C4

Citroën C4

Citroën SR1

Citroën SR1

Ferrari 599 SA aperta

Ferrari 599 SA aperta

Ford focus ST

Ford focus ST

Ford focus ST

Ford focus ST

Ford fiesta WRC

Ford fiesta WRC

Honda jazz hybrid

Honda jazz hybrid

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Hyundai ix20

Hyundai ix20

Hyundai genesis

Hyundai genesis

Hyundai genesis

Hyundai genesis

Jaguar C-X75

Jaguar C-X75

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Jaguar C-X75

Jaguar C-X75

Kia pop

Kia pop

Kia pop

Kia pop

Kia optima

Kia optima

Lamborghini sesto elemento

Lamborghini sesto elemento

Lamborghini sesto elemento

Lamborghini sesto elemento

Lamborghini sesto elemento

Lamborghini sesto elemento

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Maserati granturismo MC stradale

Maserati granturismo MC stradale

Mazda 2

Mazda 2

Mazda 2

Mazda 2

Mercedes CLS

Mercedes CLS

Mini countryman WRC

Mini countryman WRC

salon Pariz 2010: Pariz 2010 Mini escooter

Mini escooter

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

Nissan townpod

Nissan townpod

Opel astra GTC

Opel astra GTC

Opel astra sports tourer

Opel astra sports tourer

Pariški avtomobilski salon bienalno, torej na vsaki dve leti, k sebi privablja kopico novinarjev (letos preko 13.000) in kasneje tudi širše javnosti. Je eden najpomembnejših tovrstnih salonov, zato ne preseneča, da je predstavljenih vozil, ki jih boste v prihodnjih letih lahko gledali na cestah, ali pa celo kupili, ogromno. Trend seveda ostaja čisto okolje oziroma elektrika. Bistvo pri električnem pogonu je v tem, da skoraj ni več proizvajalca, ki bi zgolj teoretiziral z električnimi študijami, ampak skoraj vsi predstavljajo že serijska električna vozila. 

Audi

Audi se s konceptom quattro vrača na kraj zločina, ki ga je zagrešil pred 30 leti. Na ženevskem avtosalonu leta 1980 je bil namreč svetu predstavljen avtomobil s stalnim štirikolesnim pogonom, ki je v reli svetu dolgo časa mešal štrene. Novinec povzema nekatere linije svojega slavnega predhodnika, čeprav mu napredne tehnologije ne manjka. Bistvo je 299 kilovatov močno srce prostornine 2,5 litra, ki so si ga sposodili pri modelu TT RS in ga, seveda, ustrezno modificirali.

V njegovi senci sta se, čeprav neupravičeno, znašla RS5, ki bo za vrat dihal 'bavarcu' M3 in A7, ki 'strelja' na razred 'zvezde' CLS.

Bentley

Otoški Bentley, ki tako kot Audi spada pod veliko družino Volkswagen, je v Pariz pripeljal prenovljenega continentala GT. Hiter pogled daje misliti, da je povsem enak predhodniku, vendar gre za precej spremenjeno obliko, predvsem na zadku. GT je od predhodnika še lažji in, seveda, močnejši. Na hitro: 423 kilovatov, 700 Nm, 4,6 sekunde, 318 km/h.

BMW

Tudi bavarski BMW je v ospredje svojega razstavnega prostora postavil koncept. Z njim Nemci nakazujejo prihodnjo obliko nove šestice. Ta kupe 2+2 se naslanja na bogato, že 70-letno tradicijo, ki jo ima ta znamka pri izdelovanju kupejev. Po 600.000 prodanih vozilih na sceno prihaja novi X3. Osnovni agregat (xDrive 2,0d) je od predhodnika še močnejši za 5 kilovatov, hkrati pa varčenjši (5,6 l/100 km). Kdor se boji zadnjega pogona, si bo petico (limuzino, karavana in GT) lahko omislil tudi s hišnim vsekolesnim pogonom xDrive.

Chevrolet

Chevrolet je v Pariz pripeljal kar štiri novosti: prenovljeno captivo in avea, povsem novega orlanda in petvratnega cruza. Predvsem aveo in cruze s petimi vrati bosta zanimiva, saj so se Korejci pri oblikovanju odzvali na želje evropskega kupca. Vse štiri novosti na trg prihajajo kmalu v naslednjem letu.

Citroën

'Domači' Citroën je na ogled postavil novega C4 in vzporedno z njim njegovo 'nobel' različico DS4. Prvi v dolžino meri 4,33 m, drugi je 6 centimetrov krajši. Po obliki sledita trendu, ki sta ga uvedla manjša C3 in DS3. Prirastek C4 se zelo čuti tudi v prtljažnem prostoru, saj je le-ta s 408 litri rekorder v segmentu.

Pri DS4 so se oblikovalci podredili njegovi obliki, vendar se kljub temu niso odpovedali zadnjim bočnim vratom, katerih kljuki sta spretno skriti v C-stebrička. Poleg njiju so Francozi pokazali še osveženega C5.

Dacia

Največja zvezda romunskega koncerna Dacia, ki spada pod 'domači' Renault je duster, s katerim tekmuje francoska legenda Formule 1 Alain Prost.

Ferrari

Poskočni konjič iz Maranella je na svoj razstavni prostor pripeljal enega od 80 izdelanih vozil 599 SA aperta. Medtem ko ste poznavalci italijanskega jezika ugotovili, da gre za 'slečeno' izvedenko modela 599 (aperta namreč pomeni odprta) sta črki S in A posvečeni Sergiu in Andrei Pininfarina, čigar oblikovalski studio praznuje 80. jubilej.

Fiat

Fiat dokazuje, da dvovaljniki niso dovolj zmogljivi le za motorna kolesa, temveč tudi za avtomobile. Tehnologija se imenuje Twinair in je predstavljena v 'pozerju' fiat 500. 875 kubičnih centimetrov s pomočjo turbine pridela 82 'kavalov'. Poleg 500 v več izvedbah so Torinčani pripeljali še osvežena quba in dobla.

Ford

Po osveženih S-maxu in galaxyju, o katerih smo že poročali, so se pri Fordu lotili še prenove manjšega C-maxa, ki je duhovni naslednik koncepta iosis X, predstavljenega lansko jesen v Frankfurtu. Prenove je deležen tudi mondeo. Z novim agregatom 1,6 TDCi najvarčnejša izvedenka econetic dosega še manjše izpuste in porabo.

Največ pozornosti pa sta deležna novi focus in focus ST. Slednji je po velikosti in moči agregata neposredno primerljiv z meganom RS. Focus je predstavljen v treh različicah: kot petvratna kombilimuzina in karavan ter štirivratna limuzina. Pri Fordu obljubljajo boljšo kakovost izdelave ter obilico 'pametnih' sistemov v samem vozilu.

Honda

Japonci na žalost nekaterih in veselje drugih nadaljujejo z ofenzivo 'eko' vozil. Zadnji tovrstni je jazz hybrid. Jazz je s hibridno izvedenko prvo tovrstno vozilo v B-segmentu. Za pogon skrbi 1,3-litrski bencinski agregat, ki s pomočjo 10 električnih kilovatov skupaj postreže z nekaj več kot 100 'konjiči'.

Hyundai

Korejci se poleg mičnih hostes ponašajo z dvema novostima. Prva je ix20. MPV segmenta B je kljub svoji majhnosti tako prostoren kot povprečni avtomobil segmenta C. S sistemom ISG, ki ugaša agregat pred semaforjem, ix20 dosega najmanjši izpust ogljikovega dioksida v svojem razredu. Po tehnologiji si je zelo blizu s 'sestrično' vengo. Veliko lepši pa je postal malček i10, ki sledi hišnemu 'tekočemu' oblikovanju.

Jaguar

Da gre Jaguar po poti napredka, so dokazali z novim XJ, še veliko več drznosti pa so si dovolili s konceptom C-X75. V osnovi je opremljen s štirimi elektromotorji (v vsakem kolesu po eden) z močjo po 143 kilovatov. To zadostuje za največjo hitrost 330 km/h in pospešek do stotice v 3,4 sekunde. Po stotih kilometrih, ko litij-ionskim baterijam zmanjka 'naboja', pa delo prevzameta dve plinski turbini, ki za dobrih 800 kilometrov podaljšata veselje za volanom.

Kia

Korejska izdelovalka avtomobilov, ki še nedolgo nazaj ni bila pojem oblikovanja lepih avtomobilov, je z novo optimo dokazala, da zadnjih nekaj predstavljenih modelov ni bilo naključje. 4,8 metra dolga limuzina, ki je naslednica magentisa, bo na severnoemeriškem trgu na voljo z 2,4-litrskim in bencinskim agregatom 2,7 V6, v Evropi pa z 2,0-litrskim bencinskim in 1,7-litrskim turbodizelskim VGT-agregatom.

Lamborghini

Lamborghini je v pravem razcvetu, njihovi oblikovalci pa delujejo kot ljudje brez domišljijskih omejitev. In zato izpod njihovih rok prihajajo študije kot je sesto elemento. Pravi dirkaški malček, ki ne tehta niti ene tone, če smo natančni, le kilogram manj, je oborožen z dvanajstvaljnikom in njegovimi 419 kilovati moči. Dovolj za pospešek do stotice v 2,5 sekunde, kar je pravzaprav prehitro, da bi uspeli opaziti vse nore detajle na njem.

Boste pa morda opazili gallarda LP-570 blancpain, najzmogljivejšega serijskega gallarda. Ta stotico ugleda šele dobro sekundo kasneje.

Lotus

Kot bi bilo leto 2010 najboljše leto za znamko Lotus, prav toliko modelov je mogoče občudovati pri njih. Prva in glavna novost je model elite, ki ga poganja petlitrski osemvaljnik, ki je povezan še z dvema elektromotorjema.

Eterne je večji model, v katerem je dovolj prostora za štiri potnike, pogon je speljan k vsem kolesom, motor pa je podoben kot v elitu. Obudili so tudi slavnega esprita. Oblikovne linije so povzeli po že omenjenih modelih in tudi tega naj bi od leta 2013 naprej poganjal osemvaljnik z največ 460 kilovati moči. Dovolj za pospešek do stotice v 3,4 sekunde in največjo hitrost 330 km/h.

Evoro poganja šestvaljni motor iz Toyote, z oznako S pa je avtomobil postal še močnejši. Model, s katerim dosegajo najboljšo prodajo, je elise in prav ta bo v naslednjih nekaj letih na voljo v povsem novi podobi. Njegova odlika bo ostajala majhna masa in zabaven karakter, prav močno drugačen pa ne bo niti model elan. Obuditev imena bo pomenila športnika s sredinsko nameščenim šestvaljnim motorjem in, kot pri ostalih, sistemom KERS.

Zadnji na vrsto prihaja mali in nič športni city car. Kot pove že ime samo, gre za študijo mestnega junaka, ki ga bo najverjetneje poganjal elektromotor.

Maserati

Granturismo MC stradale je različica z vrha ponudbe. Stradale je močnejši od granturisma S, predvsem pa je dirkaški vožnji prilagojeno tudi njegovo podvozje ter šeststopenjski ročni menjalnik.

Mazda

Manj razburljivo je pri Mazdi, kjer so le enemu modelu namenili prenovo, dvema pa nove motorje. Mala dvojka je dobila nov obrazek in nekaj drugih popravkov, mazda3 in mazda5 pa nove motorje.

Mercedes-benz

Le dve pravi noviteti sta na razstavnem prostoru Mercedes-Benza, a poskrbita, da je ljudi tam vedno polno. Prvi avtomobil je CL, temu so pravzaprav namenili le nekaj lepotnih popravkov ter mu dodali nov osemvaljni motor.

Bolj atraktivna je nova generacija modela CLS. Štirivratni kupe je po novem še bolj drzno oblikovan in bolj agresiven in nabit s sodobno opremo. Sprednje luči svetijo le še s pomočjo led diod, kopica sistemov pa med vožnjo opozarja na morebitne nevarnosti. Najbolj zahtevnim bo seveda na voljo tudi brutalna različica AMG.

Mini

Prenovljenega minija smo vozili pred kratkim in povedali, da ima čistejše motorje in nov infotainment. V Parizu pa je razstavljen še countryman WRC, s katerim se bo Mini naslednje leto pomeril z ostalimi nastopajočimi. Glede na to, da so za predelavo poskrbeli pri podjetju Prodrive, ki je specialist za Subaru na WRC-ju, je avtomobil nedvomno hiter. Če ste bolj umirjeni, vam bo všeč mali električni skuter E concept.

Mitsubishi

I-MiEV je prišel v Evropo. Električni malček že nekaj časa razburja javnost, sedaj pa ga bomo imeli tudi pri nas.

Nissan

Električni leaf je svoj pogonski sistem posodil še študiji townpod. Avtomobil je zanimiv zaradi izjemne prilagodljivosti, stranska vrata se na široko odpirajo, med njimi pa ni stebrička. Po kombijevsko se odpirajo tudi zadnja.

Opel

Petvratni kombilimuzinski astri se bo vsak čas pridružila vsaj ena od dveh predstavljenih različic. Sports tourer je karavanska izvedenka, ki ohranja vse dinamične vrline kombilimuzine ter obenem ponuja še 500-litrski prtljažnik. GTC je zaenkrat še študija, a tudi trivratno astro sila športnega izgleda bomo v prihodnosti videli na cesti.

Peugeot

Glavna zvezda je nedvomno novi 508, nekakšen naslednik dveh modelov, peugeota 407 in 607. 4,7 metra dolgi 508 je na voljo kot limuzina in karavan, platformo pa si deli s citroënom C5. 508 kaže nove oblikovne prijeme te znamke, logično je tudi, da so vsem motorjem namenili posebno pozornost pri izpustu škodljivih emisij.

O hibridnem 3008 se govori že dolgo, tokrat pa so ga pri Peugeotu tudi pokazali. Zanimiva je kombinacija, saj elektromotor pomaga dizelskemu in ne bencinskemu agregatu. Dvolitrski dizelski motor poganja prednji kolesi, elektromotor s 27 kilovati moči pa zadnji.

Z enako oznako kot hibridni 3008, torej Hybrid4, se ponaša še študija HR1. Ta je nekakšno Peugeotovo videnje majhnega avtomobila, z združenimi linijami kupeja in terenskega vozila.

Porsche

Se vam cedijo sline? No, odslej se vam bodo še bolj. Kar trije modeli namreč po novem skrbijo, da bodo pogledi mimoidočih še bolj očitni. Najmočnejši izmed pariške trojice je 911 GT2 RS. Izstrelek s svojimi 456 kilovati moči zmore dirjati 330 km/h, z mesta do 200 km/h pa pospeši v manj kot desetih sekundah. Aha, še to. Ta porsche je na Nürburgringu hitrejši od famoznega nissana GT-R.

Skoraj dvajset let mineva od zadnjega speedsterja, zato so pri Porscheju mnenja, da je zanj zopet pravi čas. 911 speedster je izdelan v omejeni seriji z le 356 primerki, prepoznali pa ga boste po šest centimetrov nižjem vetrobranu in posebni modri barvi. Tretja novost je carrera GTS, torej malce širša carrera, ki jo poganja že znani 3,8-litrski šestvaljnik.

Range rover

Evoque je v primerjavi z ostalimi modeli te znamke pravi malček, a majhen nikakor ni. Terenskega kupeja poganjata dva 2,2-litrska dizelska motorja in en bencinski.

Renault

Spekter Renaultovih novitet obsega študije, električna vozila in tudi nove serijske modele. Poleg lagune, ki so ji malce spremenili nosek in zadnjico, je ena od glavnih zvezd nedvomno latitude. Največja limuzina, ki zamenjuje vel satisa, je dolga skoraj 4,9 metra, zato naj prostora v njej zlepa ne bi zmanjkalo.

Dezir je zelo atraktivna študija, za katero pravijo, da bo netila iskrice že s svojo zunanjostjo. Pod pokrovom se skriva elektromotor s 110 kilovati moči, kar zadostuje za približno 160 kilometrov dolgo pot. Polnjenje je mogoče preko hišne vtičnice ali hitre polnilne postaje, kjer se baterija napolni v pičlih dvajsetih minutah, še hitreje pa jo boste lahko na posebnih mestih kar zamenjali za polno.

Električni napad Renault zaključuje z modelom ZOE. Pravijo, da bi bil v serijski obliki lahko na voljo že leta 2012. Malčka velikosti clia poganja 60-kilovatni elektromotor. Manjših oblikovnih popravkov je bil deležen še veliki espace, twingo RS pa je dobil posebno serijo Gordini.

Saab

Tudi Saab razvija svoj električni avtomobil. Zaenkrat so vse komponente zapakirali v karoserijo modela 9-3 in mu dodali oznako ePower. Elektromotor razvija 135 kilovatov moči, kar je dovolj za dvestokilometrski doseg.

Seat

Z dvema zvezdama se ponaša Seat v Parizu. Prva je alhambra, torej volkswagen sharan s Seatovim logotipom. Veliki enoprostorec z drsnimi bočnimi vrati nima le veliko prostora, temveč je tudi okolju prijazen, saj za dosego majhnih izpustov emisij uporablja celo sečnino (adblue). Še bolj čista je električna študija IBE, ki smo si jo prvič lahko ogledali že v Ženevi. Poganja jo elektromotor s 75 kilovati moči.

Škoda

Green e-line je bil glavni slogan pri Škodi. Gre za študijo, izdelano na osnovi octavie combi, ki jo poganja električni motor s 85 kilovati moči, doseg pa znaša 140 kilometrov. Prva flota testnih vozil bo na ceste zapeljala že prihodnje leto.

Smart

Eden najmanjših avtomobilov na trgu je v drugi generaciji še čistejši. Poleg nekaterih oblikovnih sprememb je namreč dobil še čistejše motorje. Smart escooter je električni skuter, ki ima zelo podoben pogonski agregat kot njegov električni štirikolesni brat. Za največjo hitrost 45 km/h in doseg 100 kilometrov.

Suzuki

Brez posebnih presenečenj, le mali swift je dobil drugačna odbijača in spremenjene luči.

Toyota

Verso-S je oznaka manjšega versa, pomeni pa verjetno verso small. Novinec bo konkuriral predvsem tekmecem kot so kia venga, honda jazz, nissan note in tako naprej.

Bolj okolju prijazen pa je novi hibrid FT-CH, ki smo ga prvič predstavljali že v začetku tega leta in je celoten pogonski sklop dobil kar od večjega priusa. Z atraktivno obliko in (verjetno) nižjo ceno od priusove, bo privabljal predvsem mlajše. 

Venturi 

Venturi america je sila nenavadna kombinacija električnega športnika in terenskega vozila. Doseg znaša okoli tristo kilometrov, to razdaljo pa lahko premagate v zelo hitrem slogu, saj ima motor več kot 200 kilovatov moči in 380 Nm navora.

Volkswagen

Glavna zvezda na Volkswagnovem razstavnem prostoru je nedvomno passat. Ne gre še za novo generacijo, saj je avtomobil doživel le večjo stilsko preobrazbo. Bolj kot notranjost, je spremenjena zunanjost, ki je v skladu s hišnimi smernicami sedaj bolj ostrih linij. Motorna ponudba ostaja bolj ali manj enaka, so pa v povprečju vsem motorjem uspeli zmanjšati porabo goriva za kar deset odstotkov, novega passata pa opremili še s številnimi sistemi, denimo s takšnim, ki samodejno zatemni snop luči ali pa s sistemom, ki pri manjših hitrostih samodejno zavre avtomobil.

Volvo

Volvo je oba svoja nova paradnega konja, limuzinskega S60 in karavanskega V60, opremil s paketom R design. Na ta način želijo pokazati, da novinca nista le udobna, temveč tudi najbolj športna volva do sedaj. No, izgled je z dodanim paketom res precej agresiven.

salon Pariz 2010: Pariz 2010
Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot HR1

Peugeot HR1

salon Pariz 2010: Pariz 2010
Porsche carrera GTS

Porsche carrera GTS

Porsche carrera GTS

Porsche carrera GTS

Range rover evoque

Range rover evoque

salon Pariz 2010: Pariz 2010
Renault latitude

Renault latitude

salon Pariz 2010: Pariz 2010
salon Pariz 2010: Pariz 2010
Renault ZOE

Renault ZOE

Renault ZOE

Renault ZOE

Renault dezir

Renault dezir

salon Pariz 2010: Pariz 2010
Seat IBE

Seat IBE

Seat alhambra

Seat alhambra

salon Pariz 2010: Pariz 2010
Škoda octavia green e-line

Škoda octavia green e-line

Suzuki kizashi

Suzuki kizashi

Suzuki swift

Suzuki swift

Toyota FT-CH

Toyota FT-CH

Toyota verso-S

Toyota verso-S

Volkswagen passat

Volkswagen passat

Volkswagen passat

Volkswagen passat

Volvo V60 R-design

Volvo V60 R-design

salon Pariz 2010: Pariz 2010
salon Pariz 2010: Pariz 2010
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.