Avto.info

Renault Sport Formula One Team

Poročilo o dirki za VN Monaka

Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Monaka

Renault Sport Formula One Team

Avtor: Foto: Renault
Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Monaka Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Monaka Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Monaka Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Monaka

Dirkač moštva Renault Sport Formula One Jolyon Palmer lahko trdi, da je v nedeljski dirki za VN Monaka "Sila bila z njim", saj je z enajstim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev letos, in to na najbolj slikoviti stezi v galaksiji formule 1.

Palmer je dirko začel s 16. startnega mesta in z zrelo vožnjo v cilj pripeljal za le 1,3 sekunde ločen od uvrstitve za točko. Nico Hülkenberg je bil v vodilni deseterici, ko je moral zaradi okvare menjalnika v 16. krogu opustiti up, da bi se prebil še višje. Moštvo Renault Sport Formula One, ki ohranja sedmo mesto v skupni razvrstitvi konstruktorjev, je 40. obletnico Renaulta v F1 v nedeljo proslavilo skupaj z "vrstnico": franšizo Zvezdne vojne. Moštvo so v boksu so obiskali režiser George Lucas in ključni liki iz Zvezdnih vojn. Dirkalnika in uniforme pa so krasile posebne oznake za počastitev novega filma z naslovom "Zvezdne vojne: Novo upanje" in prvega Renaultovega nastopa v formuli 1 leta 1977 z dirkalnikom RS01.

· Hülkenberg je dirko začel z 10. startnega mesta na novih ultra mehkih pnevmatikah, v 16. krogu pa je obstal zaradi okvare menjalnika.
· Palmer je dirko začel s 16. startnega mesta na novih ultra mehkih pnevmatikah, ki jih je po 42 krogih zamenjal za komplet novih super mehkih pnevmatik.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 17-02, 10. startno mesto, odstop v dirki (menjalnik): “Menim, da bi danes lahko osvojili nekaj točk. Zlahka smo držali deseto mesto in imeli nedvomno tudi možnosti, da napredujemo za nekaj mest. V Monaku je tako, da moraš vsekakor ostati v igri do konca. Če bi bilo tako, bi danes lahko osvojili deveto ali celo osmo mesto. Okvara se je pojavila nenadoma. Opazil sem dim, ki se je začel valiti iz zadka dirkalnika, na kar mi je moštvo sporočilo, naj ustavim. Diagnoza: okvara menjalnika. Za dirkača je to seveda razočaranje, na srečo pa ne krni našega potenciala. Prečko bomo dvignili višje v Montrealu.”

Jolyon Palmer, št. 30, R.S. 17-03, 16. startno mesto, 11. mesto v dirki: “Z dirko sem zadovoljen, saj je bil ritem precej dober in brez napak. Užival sem; gnati dirkalnik 78 krogov po monaških ulicah je veličastno. Pnevmatike so se dobro držale, zato sem lahko vozil agresivno od začetka do konca dirke. Prehiteti je tukaj zelo težko, zato je po startu s 16. mesta ni bilo mogoče napredovati več kot do enajstega mesta in le dobro sekundo stran od moje nesojene prve točke letos! Počutil sem se veliko bolje kot je običajno po uvrstitvi na enajsto mesto. Upam, da nam bo ta zanos pomagal v naslednji dirki v Kanadi.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Na splošno je bil ta konec tedna prinesel predvsem razočaranje, saj smo z dirko za VN Monaka želeli nadaljevati po navzgor obrnjeni krivulji našega napredka na stezi in v skupni razvrstitvi. Moštvo je v petek opravilo zajetno delo in nam razrešilo mnoge od težav, ki smo jih imeli v prvih treningih v četrtek. Tako smo lahko v kvalifikacijah dosegli spodobni uvrstitvi. Naša analiza je pokazala, da pri Nicovem menjalniku obstaja tveganje, a smo se odločili, da ga zadržimo in se izognemo kazni zaradi zamenjave. Pri naši sedanji formi je treba za osvojitev točk sprejeti določena tveganja. Tako pač je v avtomobilskem športu in danes to tveganje ni bilo poplačano. Razočaranje je upravičeno, saj je imel Nico v dirki dober ritem. Jolyon je dirkal dobro in ni naredil nobene napake, kar je dobro za njegovo samozavest. Z njo bi zdaj moral dosegati boljše uvrstitve v kvalifikacijah, kar mu bo omogočilo, da se ob nedeljah bori za točke.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov