Avto.info

Reli Aïcha des Gazelles v Maroku

DACIA DUSTER NA NOVI PUSTOLOVŠČINI

Reli Aïcha des Gazelles v Maroku: DACIA DUSTER NA NOVI PUSTOLOVŠČINI

Reli Aïcha des Gazelles v Maroku

Avtor: Foto: Dacia
Reli Aïcha des Gazelles v Maroku: DACIA DUSTER NA NOVI PUSTOLOVŠČINI

Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc je leta 1990 ustvarjeno tekmovanje čez drn in strn (rally-raid), ki je rezervirano za izključno ženske posadke. Edinstven po naravi postavlja v ospredje star način pustolovščine in navigacije na terenu. Vožnja po peščenih sipinah, vijuganje med skalami, izogibanje šopom kamelje trave in načrtovanju poti samo s pomočjo zemljevida in kompasa bodo sestavni del vsakdanjika »gazel« v Daciah Duster. Devet dni bodo »gazele« ocenjevane po njihovih zmožnostih, da najdejo vse kontrolne točke, ob tem pa prevozijo kar najmanjše število kilometrov. Pri prečenju vseh vrst terenov bo Dacia Duster njihov največji adut, ne glede na zahtevnost pogojev vožnje.

ŠTIRI ZMAGE ZAPORED … IN NOV POSKUS
Od leta 2017 je Dacia Duster neporažen zmagovalec v razredu Crossover, v skupaj pa je požela sedem zmag v zadnjih enajstih letih zahvaljujoč ženskim tekmovalkam iz petih držav (Francije, Maroka, Poljske, Belgije in Švice. Na startu letošnjega 31. relija Aïcha des Gazelles du Maroc bodo trije Dusterji s podporo Dacie. Hajar Elbied in Malika Ajaha bosta že tretjič tekmovali na Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc z Dacio Dusterjem. Lani sta ti tekmovalki in zaposleni Skupine Renault iz Maroka zmagali v svojem razredu in se letos nadejata ponovitve tega uspeha na domačih tleh s startno številko 310. Morebitna njuna ponovitev zmage bo prva takšna v razredu Crossover.

Psihiatrinja Marie Dumas in finančna direktorica Juliette Crépin se bosta tega relija udeležili prvič in imeli startno številko 301. Ti sestrični sta se na Rallye Aïcha des Gazelles podali zato, da preskusita svoj pogum, preverita svoje skrajne zmožnosti in doživita nekaj povsem novega, poživljajočega in izpolnjujočega. Marie in Juliette sta podpornici maroške nevladne organizacije ASF, Association Solidarité Féminine, ki že 30 let pomaga samskim materam pri njihovem vključevanju v družbo. Svetovalka Sabine Bonnet in inženirka telekomunikacij Isabelle Radenac sta članici posadke s številko 304. Obe sanjata o tem, da bosta presegli sami sebe in vzorno sodelovali. Po njunem prvem srečanju pod bližnjevzhodnim soncem sta se odločili za skupno pustolovščino na Rallye Aïcha des Gazelles. Njun cilj? Podpirati človeške vrednote, vrednote športa in odgovornosti ter se državljansko zavzemati za skrb za naš planet.

SPORED
Petek 18. marec – Nica (Francija), tehnični in administrativni pregled za evropske posadke.
Sobota 19. marec – Nica, odhod in prevoz v Maroko.
Ponedeljek 21. marec – Maroko, prihod v Erfud. Tehnični in administrativni pregled za neevropske posadke.
Sreda 23. marec – Maroko, prolog.
Četrtek 24. do četrtka 31. marca – Maroko, tekmovalne etape.
Petek 1. april – Maroko, prevoz v Esauiro.
Sobota 2. april – Maroko, Esauira, prihod, podelitev nagrad in večerna zaključna slovesnost.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov