Avto.info

32. Fuchs Rally Velenje 2017

Grega Premrl tudi v Velenje po čim višjo uvrstitev

32. Fuchs Rally Velenje 2017: Grega Premrl tudi v Velenje po čim višjo uvrstitev

32. Fuchs Rally Velenje 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
32. Fuchs Rally Velenje 2017: Grega Premrl tudi v Velenje po čim višjo uvrstitev

V koledarju slovenskega državnega prvenstva v reliju za sezono 2017 ni prireditve, ki bi imela daljšo in bogatejšo tradicijo od Rallyja Velenje. Letošnja izvedba bo potekala že 32. po vrsti in nič ne bi bilo čudnega, če bi bila ena najboljših do sedaj.

Na listi je namreč 72 prijavljenih posadk, nekoliko večji del jih prihaja iz tujine - predvsem po zaslugi gostovanja pokala Mitropa, kjer je lani v konkurenci dvokolesno gnanih dirkalnikov s Citroënom DS3 R3T slavil prav Grega Premrl. Letos je za posadko Grega Premrl - Vili Ošlaj prioriteta nastopanje v državnem prvenstvu in evropskem pokalu. Začetek sezone v Vipavski dolini je bil več kot spodbuden, saj sta tam Grega in Vili zasedla tretje mesto v generalni razvrstitvi relija.

Tudi v Velenje odhajata z željo po dobrih (konstantnih) vožnjah in v upanju, da osvojita čim višjo uvrstitev. Grega je pred odhodom v Velenje povedal: "Z ekipo upamo na čim boljši rezultat. Dali bomo vse od sebe, da bomo na koncu najhitrejši. Seveda pa se zavedamo, koliko faktorjev odloča o uspehu na reliju. Ne preostane nam drugega, kot da damo vse od sebe že od samega začetka."

Slavnostni začetek relija bo v petek, 26. maja 2017, ob 19. uri na Titovem trgu, hitrostne preizkušnje pa se bodo za tekmovalce pričele v soboto zjutraj. Skupna dolžina relija Velenje bo 220 kilometrov, od katerih bo 103 kilometre hitrostnih preizkušenj.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov